Ο Μαρτίνς ήταν δίκαιος με τους «3» και το ποδόσφαιρο τον δικαίωσε (όπως κι ο Όλεγκ!)

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Μαρτίνς ήταν δίκαιος με τους «3» και το ποδόσφαιρο τον δικαίωσε (όπως κι ο Όλεγκ!)

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, επικεντρώνοντας στον προπονητή και σε τέσσερις παίκτες του.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Όταν του φέρεσαι δίκαια, θα σου φερθεί κι αυτό δίκαια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε μία απόφαση που αποδείχθηκε καταλυτική στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι. Ενώ είχε αφήσει μεσοβδόμαδα στην Αθήνα για φρεσκάρισμα τους 11 πιο βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού, την στιγμή που η ομάδα έπαιζε στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει την ενδεκάδα για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο δεν έβαλε αυτούς τους 11, αλλά διάλεξε και τρεις παίκτες που είχε διακρίνει από το ματς με τον Παναιτωλικό: τον Μπρούμα, τον Μπουχαλάκη και τον Ανδρούτσο.

Μεταξύ άλλων, ο προπονητής θέλησε να τους επιβραβεύσει για την εικόνα τους στο Αγρίνιο. Θέλησε να δείξει σε όλη την ομάδα ότι δεν κλείνει τα μάτια όταν σε ένα ματς στην επαρχία για το Κύπελλο ο Ολυμπιακός και σαν σύνολο και σε ατομικό επίπεδο είχε καλή απόδοση. Έπρεπε να δείξει δίκαιος και να ανταμείψει κάποια από αυτά τα παιδιά και να τους βάλει και στο πρωτάθλημα. Και όντας δίκαιος, δικαιώθηκε! Και μόνο να δούμε ότι από ασίστ του Μπουχαλάκη και γκολ του Μπρούμα κρίθηκε το ματς…

Ο Μαρτίνς με την παρουσία του Μπουχαλάκη δίπλα στον Εμβιλά, και τον Καμαρά μπροστά τους, θέλησε να «δέσει» το κέντρο του, καθώς ο Ατρόμητος εκεί έπαιζε με τρεις πιο αμυντικογενείς παίκτες (Γκάλο, Χαρίση, Σάλομον) κι έτσι είχε κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής την περασμένη αγωνιστική στο α΄ ημίχρονο του παιχνιδιού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Μπούχα, στην πρώτη του παρουσία στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα μέσα στο 2021, μετά από πέντε παιχνίδια που ήταν στον πάγκο η, έμπαινε λίγα λεπτά αλλαγή, ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου χθες!

Δεν ήταν μόνο η έξυπνη πάσα του στη φάση του γκολ (με τον ίδιο τρόπο είχε επιχειρήσει νωρίτερα να βρει δύο φορές, ξανά τον Μπρούμα και τον Ελ Αραμπί) και ότι από τα δικά του πόδια και τις έξοχες πάσες του δεξιά κι αριστερά ξεκίνησαν σχεδόν όλες (!) οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού! Είναι η προσφορά του ανασταλτικά, οι προωθήσεις του σε ρόλο κρυφού κυνηγού, τα τρεξίματα του (πρέσαρε στο 94ο λεπτό!), ακόμη και οι βοήθειες του στον αέρα, ψηλώνοντας έτσι την «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα, που αναπόφευκτα είχε κοντύνει με την απουσία του.

Έχοντας πολλές αντοχές, αλλά και τεράστια διάθεση να ξανακερδίσει τη χαμένη θέση του στην ενδεκάδα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πραγματικά ήταν η «καρδιά» της ομάδας σε αυτό το ματς, επισκιάζοντας έτσι και την πολύ δυναμική εμφάνιση του Όλεγκ!

Ο Μπρούμα δεν είχε καμία φοβερή και τρομερή απόδοση, αλλά αποδείχθηκε καθοριστικός για το τρίποντο, πολύ απλά γιατί ήταν μέσα σε πάρα πολλές φάσεις, με αποκορύφωμα το γκολ, στο οποίο κινήθηκε πολύ έξυπνα σε ρόλο σέντερ φορ. Και μιλάμε για ένα δεύτερο γκολ μέσα σε τέσσερις ημέρες, μετά από εκείνο στο Αγρίνιο, και πάλι με το αποτέλεσμα στο 0-0 (κι όχι σαν εκείνα που είχε βάλει με τη Λάρισα και στην Τρίπολη, με το σκορ στο 3-0). Αυτή τη φορά δε όχι σε παιχνίδι Κυπέλλου που δεν το λες και μεγάλης σημασίας, αλλά σε δύσκολο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Με βάση τις συνολικά πέντε τελικές που είχε, ο Πορτογάλος θα μπορούσε να κάνει τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ. Πλην της φάσης του γκολ δεν είχε τα καλύτερα τελειώματα. Ειδικά εκεί που τον έβγαλε σε καλή θέση ο Καμαρά, έστω με όχι ιδανική πάσα, είχε τη δυνατότητα και να προχωρήσει περισσότερο για να σουτάρει από ακόμη πιο ευνοϊκή θέση, αλλά και να πασάρει στον Ελ Αραμπί. Καλύτερο, αλλά λίγο άστοχο, ήταν το ενάεριο σουτ που επιχείρησε στη σέντρα του Όλεγκ. Σε δύο άλλες περιπτώσεις δεν ήταν επιτυχημένες οι τελικές του, η μία κοντραρίστηκε και η άλλη ήταν πολύ άστοχη.

Πρέπει, όμως, να σταθούμε ότι μπαίνει στις φάσεις, χώνεται σαν φορ και, βεβαίως, να δεχθούμε ότι λογικά θα είχε βάλει και δεύτερο γκολ, εάν ο Καμαρά ακολουθούσε την ποδοσφαιρική λογική και του πάσαρε την μπάλα σε φάση που ο Μπρούμα ήταν παντελώς αμαρκάριστος και δεν προτιμούσε ο Μαντί να σουτάρει πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Επιπλέον ο Πορτογάλος έβγαλε ορισμένες πολύ καλές συνεργασίες, αλλά λίγες, για να είμαστε ρεαλιστές.

Γενικά πρέπει να κάνει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Η στατιστική υπηρεσία τον έβγαλε με 38 επαφές σε 78 λεπτά συμμετοχής. Είναι πολύ λίγες-που για εμένα δεν είναι και ακριβές το νούμερο, ούτε 30 δεν πρέπει να ήταν οι επαφές του. Υπάρχουν στιγμές που χάνεται στο παιχνίδι. Η, ίσως είναι και το άλλο: δεν μπορεί, δεν τον βολεύει, νιώθει άβολα να παίζει πάνω στην γραμμή και προτιμάει να κλίνει συνεχώς προς τον άξονα. Γιατί νομίζω ότι παίζει κι αυτό.

Ο Ανδρούτσος κι αυτός δεν έκανε κάποια συγκλονιστική εμφάνιση, αλλά ήταν θετικός, ειδικά αν σκεφθούμε ότι έπαιξε στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από σχεδόν δύο χρόνια, από το Μάη του 2019…

Για πρώτη εμφάνιση και δη σε παιχνίδι εκτός έδρας, που μόνο εύκολο δεν το λες, τα πήγε καλά. Θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, αν π.χ. τις δύο φορές που βγήκε ο ίδιος μπροστά και σέντραρε είχε καλύτερες σέντρες κι αν από τις τρεις-τέσσερις φορές που αντίπαλοι του επιχείρησαν να του περάσουν σέντρα δεν έκοβε παρά μόνο μία φορά.

Από την άλλη, μπορούμε να μιλάμε για συνεπή εμφάνιση. Έδειξε μία άνεση και ψυχραιμία στις πάσες, προωθήθηκε μία-δύο φορές καλά, έκανε τάκλιν, πήρε και κεφαλιές, βγήκε ωραία κι έκοψε. Ναι, ήταν κάπως «κουμπωμένος», δεν πήρε πρωτοβουλίες, η opta τον έβγαλε με 68 επαφές με την μπάλα, ενώ ο Ραφίνια έχει εύκολα 90 σε σχεδόν κάθε ματς, αλλά δεν ήταν παράλογο που εμφανίστηκε έτσι, λίγο «μαζεμένος» ο Ανδρούτσος, παίζοντας βασικός, από εκεί που μέχρι πρότινος γίνονταν κουβέντα για να πάει δανεικός, έχοντας σχεδόν μηδενική συμμετοχή.

Αν μη τι άλλο φάνηκε από αυτά τα δύο κολλητά παιχνίδια, στο Αγρίνιο και στο Περιστέρι, ότι μπορεί να σταθεί σαν δεξί μπακ. Μέχρι πού μπορεί να σταθεί, θα το μάθουμε μόνο αν τον δούμε σε περισσότερα παιχνίδια και δη σημαντικά.

Κατά τα άλλα, είδαμε χθες το πιο «γεμάτο» παιχνίδι του Όλεγκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Ούτως η, άλλως ήταν καλή η εικόνα του στα τρία ματς που έπαιξε μέσα σε μία εβδομάδα, με το που ήρθε μάλιστα από την Πορτογαλία (με Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ), αλλά τώρα που πήρε ανάσες και δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο έβγαλε μία εικόνα που ήταν ό,τι πιο κοντινό από τον καλό εαυτό του που είχε στο φετινό πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Έτσι, τον είδαμε να βγαίνει ταχύτατα και να περνάει δύο σέντρες για γκολ, που ατυχώς δεν αξιοποίησαν ο Ελ Αραμπί κι ο Μπρούμα. Αλλά και να κόβει κάμποσες φορές και άλλες τόσες να καλύπτει ωραία την μπάλα σε φάσεις με τον Λάζαρο και τον Νάτσο. Να είναι μαχητής, να κάνει τρία φάουλ και να κερδίζει τέσσερα (!), να παίρνει κεφαλιές, αλλά και να κλίνει προς τον άξονα αμυντικά κι επιθετικά και να ρολάρει καλά την μπάλα.

Σίγουρα υπήρξαν κι αρνητικά σημεία στο παιχνίδι του, π.χ. κάποιες άλλες όχι καλές σέντρες, μία λάθος πάσα, κάποιες φορές να κόβεται εύκολα, άλλη μία φορά να του περνάνε σέντρα από την πλευρά του (με τον Μπρούμα, πάντως, να μην βοηθάει). Όμως, γενικά δείχνει ότι αυτή η επιλογή από την Πορτογαλία μπορεί να δικαιώσει τον Μαρτίνς και δη γρήγορα.

Τώρα, για τον θόρυβο της προπαγάνδας των αντιπάλων του Ολυμπιακού περί της διαιτησίας στο Περιστέρι, το θέμα είναι απλό: δεν χωνεύεται, δεν καταπίνεται με τίποτα, το +11 και το +12 24 Γενάρη, ούτε βεβαίως η απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου…

Άσχετο: για την κάλυψη τεχνικά των αγώνων από τη Νόβα έχω γράψει, και τις προάλλες, εγκωμιαστικά σχόλια, αλλά αυτό που έγινε χθες στο Περιστέρι, να μην δούμε σε ζωντανή μετάδοση το μοναδικό γκολ, ούτε τη φάση του τάκλιν του Μπουχαλάκη, δεν «έλεγε»…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.