Βόλος: Μπορεί ή όχι να προλάβει το τρένο των play off;

Βόλος: Μπορεί ή όχι να προλάβει το τρένο των play off;

Gazzetta team
Βόλος: Μπορεί ή όχι να προλάβει το τρένο των play off;

bet365

Η ομάδα έκανε τη νίκη της αγωνιστικής στα Γιάννινα, εδραιώθηκε στην 7η θέση και πλέον έχει κάθε δικαίωνα να «κοιτά» ψηλά
Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε χθες (24/1) ο Βόλος, καθώς επικράτησε με 1-0 στα Γιάννινα και «σκαρφάλωσε» μόνος στην 7η θέση. Πλέον στην ομάδα κοιτούν, και εύλογα, ψηλά και έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως μπορούν να μπουν στην 6άδα και να συμμετάσχουν στα play off. Αποστολή βέβαια που μόνο εύκολη δεν λογίζεται, αλλά στην μπάλα όλα είναι πιθανά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να απαντήσουμε στα 2 ερωτήματα που φυσιολογικά μας έρχονται στο νου. Δηλαδή «που ποντάρει ώστε να πετύχει κάτι που στις αρχές της σεζόν φάνταζε αρκετά δύσκολο», αλλά και «γιατί τελικά δεν θα καταφέρει να μπει 'σφήνα'».
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ...
*Υπάρχει η αυτονόητη... άγνοια κινδύνου που πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις λειτουργεί ευεργετικά. Σε απλά ελληνικά στην ομάδα αυτή τη στιγμή επικρατεί μηδαμινό άγχος για να μπει στα play off. Παίζουν ελεύθερα και όπου βγει. Φαίνεται μέσα στο γήπεδο από τις κινήσεις τους, αλλά και τις αντιδράσεις τους μετά τα ματς. Οι παίκτες ευχαριστιούνται και δεν είναι τυχαίο πως ύστερα από το 1-0 των «Ζωσιμάδων» έβγαζαν και καλά έκαναν σέλφις. Με λυμένα πόδια, όλα είναι πιθανά. Αλλωστε διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα.
*Τι χρειάζεται ο Βόλος για να μπει στην εξάδα; Νίκες. Πώς κερδίζεις ένα ματς; Αν σκοράρεις. Η ομάδα έχει βρει δίχτυα στα 13 από τα 15 τελευταία της παιχνίδια, είναι φύσει επιθετική, παράγει φάσεις και μπορεί να ... ισχυριστεί πως ξεκινά τις αναμετρήσεις της σκορ 1-0 υπέρ της και ότι βγει. Πάρα πολύ σημαντικό να σκοράρεις με άνεση. Το Α και το Ω.
*Μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας θα δώσει 5 αγώνες στο Πανθεσσαλικό και 3 μακρυά του. Δεκτό πως οι 3 εξ' αυτών θα είναι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ (κατά χρονική σειρά) αλλά σε όλα θα είναι γηπεδούχος, ενώ σε ότι αφορά τις εξόδους του θα πάει σε Λάρισα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, δηλαδή σε γήπεδα που δεν θα αποτελεί και τόσο... έκπληξη αν πάρει τη νίκη. Με το απόλυτο (3χ3) μακριά από το Βόλο, όλα γίνονται.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ...
*Η διαφορά που τον χωρίζει με τον 6ο Αστέρα είναι 4 βαθμοί (27 έναντι 23), δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση θα χρειαστεί «χοντρικά» μέχρι το φινάλε 2 νίκες παραπάνω από τους Αρκάδες. Ακόμη και αν τους κερδίσει στο μεταξύ τους ματς που είναι προγραμματισμένο για τις 2η Φεβρουαρίου στο Πανθεσσαλικό, θα πρέπει να βρει και άλλο καλύτερο αποτέλεσμα ως το τέλος και απομένουν μόνο 8 ματς. Με γνώμονα πως ο Αστέρας θα πάρει και αυτός κάποιες νίκες – εκτός αν αρχίσει να χάνει σερί – τότε ο Βόλος ίσως και να ψάχνει 5 ή και 6 «τρίποντα» για να τον βάλει από κάτω και μεταξύ άλλων θα παίξει, ως το τέλος, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.
*Σε συνέχεια του από πάνω κακά τα ψέμματα πάρα μα πάρα πολλά θα κριθούν σε εκείνον τον αγώνα (της 2ας Φεβρουαρίου). Ας μην ξεχνάμε πως αν κερδίσουν οι Αρκάδες θα πάρουν και την ισοβαθμία, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας τότε κατά πάσα πιθανότητα θα την «έχουν» ξανά, αφού θα ισχύει το κριτήριο της συνολικής διαφοράς τερμάτων και αυτή τη στιγμή ο Αστέρας είναι στο «-1» και ο Βόλος στο «-5». Αρα ενδέχεται με ισοπαλία η διαφορά που θα τον χωρίζει από τους Τριπολιτσιώτες να είναι επί της ουσίας όση φαίνεται στην κατάταξη +1.
*Ο Βόλος είναι πιθανό να συνεχίσει στο Κύπελλο, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα με αντίπαλο τον ΟΦΗ (αντίθετα οι Αρκάδες έχουν λίγες πιθανότητες αφού έχασαν 2-0 από τον Αρη). Αυτό σημαίνει μίνιμουμ 2 επιπλέον δύσκολα ματς στην επόμενη φάση και εδώ που έφτασε, αν τελικά προκριθεί στα προημιτελικά, είναι μία διοργάνωση που φυσικά θα την «κυνηγήσει». Αρα το rotation δεν θα βγαίνει και τόσο εύκολα, αφού καμία αντίστοιχη ομάδα δεν διαθέτει τόσο μεγάλο «βάθος» στο ρόστερ της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα