Η δεύτερη ευκαιρία του Ανδρούτσου από τον δίκαιο Μαρτίνς

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η δεύτερη ευκαιρία του Ανδρούτσου από τον δίκαιο Μαρτίνς

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για ένα ακόμα ελληνόπουλο που μετά τον Μάριο Βρουσάι κερδίζει διαρκώς πόντους, τον Θανάση Ανδρούτσο!
Ελληνικό στοιχείο. Αυτό που αποζητούν όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες. Και δη ελληνικό στοιχείο από τα... σπλάχνα τους. Για αρχή λοιπόν στο προηγούμενο διάστημα ήταν ο Μάριος Βρουσάι. Παιδί των Ακαδημιών του Ολυμπιακού προερχόμενο από τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Μετά τον Βρουσάι ήρθε να μπει στην εξίσωση διεκδικώντας πράγματα και ο Θανάσης Ανδρούτσος.
Γιατί λοιπόν στεκόμαστε σήμερα στον Ανδρούτσο και δεν στεκόμαστε τόσο στον Μπρούμα όσο στη σημαντική νίκη στο Περιστέρι; Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βλέπουν σε μία ομάδα την εξέλιξη ενός δικού τους παιδιού και μάλιστα σε θέση που δεν είναι η φυσική του.
Ο Ανδρούτσος είναι γρήγορος παίκτης όπως και να το κάνουμε και μπορεί να καλύψει την πλευρά. Αμυντικά μπορεί να κυνηγήσει κάθε αντίπαλο ακόμα και εάν τον χάσει. Επίσης κατα τη διάρκεια των τελευταίων ετών δεν έχει εξελιχθεί τόσο δημιουργικά ώστε να μπορεί να υποστηρίξει μία θέση όπως αυτή του «οκταριού». Είναι μία πολύ απαιτητική από πλευράς δημιουργικών προσόντων θέση.
Πάμε στα τωρινά δεδομένα. Βλέπεις τον Ανδρούτσο και βλέπεις και τον Ντρέγκερ. Ο Ανδρούτσος του αγώνα του Περιστερίου σε ένα δύσκολο ματς φαίνεται ανώτερος του Γερμανοτυνήσιου και ας μην είναι η κλασική του θέση. Όπως φάνηκε ιδιαίτερα θετικός και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.
Τι έκανε λοιπόν ο Μαρτίνς; Επιβράβευσε και τον Ανδρούτσο και τον Μπρούμα για το αγωνιστικό τους πρόσωπο στο Κύπελλο (ο Μπρούμα σκόραρε και ο Ανδρούτσος ήταν μες στη φάση του γκολ του Βρουσάι) βάζοντάς τους βασικούς με τον Ατρόμητο σε ένα ματς όπου θετικά δείγματα είχε και ο Μπουχαλάκης, που έχει βγάλει και τρομερή πάσα στο τέρμα του Μπρούμα. Είναι δε χαρακτηριστικό πως και μετά τον αγώνα του Αγρινίου και μετά από εκείνον του Περιστερίου ο Πορτογάλος κόουτς ήταν ξεκάθαρος στο ότι ο Θανάσης Ανδρούτσος έχει αρπάξει την ευκαιρία του. Ένας Μαρτίνς που θα πρέπει να πιστωθεί ότι αναζητά σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται τρόπο να ενισχύει το ελληνικό στοιχείο στον Ολυμπιακό αλλά και την 11άδα του. Και εδώ να θυμήσουμε πως δεν είναι και λίγα τα παραδείγματα όπως ότι πήρε Κύπελλο με την ΑΕΚ με βασικό κίπερ τον πιτσιρικά Τζολάκη.
Ο Ανδρούτσος από την άλλη εν έτει 2017 ήταν ένα από τα κορυφαία ταλέντα στη μεγάλη κατηγορία. Τα χρόνια πέρασαν και δεν είναι πια πιτσιρίκι. Δίψα, διαθέση και κίνητρο να παίξει στον Ολυμπιακό έχει. Ικανότητες για να σταθεί στη θέση του δεξιού μπακ επίσης. Με έξτρα παιχνίδια και αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει ένα ακόμα στοίχημα από τις Ακαδημίες του. Τι καλύτερο από αυτό;
Υ.Γ. Στο ματς με τον Ατρόμητο ωραίες αγωνιστικές απαντήσεις έδωσε και ο Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός μπακ εξακολουθεί να δείχνει τη διαφορά του με μπακ τύπου Βινάγκρε.
Υ.Γ. 2 Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έρχεται προς επίρρωση των άνωθεν γραφόμενων. Για να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο και να βοηθήσει με την προσωπικότητά του. Με ένα εξαιρετικό συμβόλαιο (2.5 χρόνια και 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως) που αναμένεται να πάρει επίσημη μορφή τη Δευτέρα.
Υ.Γ. 3 Τα ραντάρ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για Σισέ, Σεμέδο αλλά και πιθανότητα για εξτρέμ. Σε αυτή τη φάση πάντως η πλευρά του Σισέ επιμένει ότι δεν έχει κάτι χειροπιαστό από το εξωτερικό και ότι θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.