Η γνωστή ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ που φτιάχνεται και... τι κάνεις με έναν Καγκάβα

Η γνωστή ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ που φτιάχνεται και... τι κάνεις με έναν Καγκάβα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το αποψινό ντέρμπι του πρωταθλήματος το οποίο είναι δύσκολο από πλευράς προβλέψεων, αλλά και για το τι χρειάζεται για να πετύχει η μεταγραφή Καγκάβα, την οποία ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ολοκληρώσει.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ντέρμπι απόψε στην Τούμπα, παίζουν δύο μεγάλες και φορμαρισμένες ομάδες, ένα πολύ ενδιαφέρον ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το οποίο θα μπορούσε βέβαια να είναι ακόμη πιο σπουδαίο...

Θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαμε απόψε κόσμο και φυσικά όλα θα είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και αίγλη, αν οι δυο Δικέφαλοι ήταν πιο κοντά στην πρώτη θέση.

Παρολ’ αυτά το ματς είναι σημαντικό, αλλά και δύσκολο για κάθε πρόβλεψη. Όποιος κερδίσει, συνεχίζει δυνατός και ίσως να πιστεύει ότι θα πλησιάσει τον Ολυμπιακό. Ίσως...

Από την μία είναι η ΑΕΚ του Χιμένεθ. Γνωστή από την καλή και την ανάποδη. Μία ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα. Σκληρή, δυσκολοκατάβλητη, σύνολο που αμύνεται καλά. Μια ομάδα βέβαια που κάθε φορά με τον συγκεκριμένο προπονητή, αντιλαμβάνεται κάποια στιγμή ότι λόγω έλλειψης ιδεών στον δημιουργικό τομέα, έχει συγκεκριμένο ταβάνι και κάπως έτσι αργά ή γρήγορα ψάχνουν να βρουν και να δουν κάτι διαφορετικό.

Αυτή η ομάδα στη μια βραδιά μπορεί να τα καταφέρει, αν και ξέρουμε ότι στα ντέρμπι (και φυσικά στους τελικούς) έχει πολύ μεγάλο ποσοστό κακών αποτελεσμάτων.

Από την άλλη έχουμε τον ΠΑΟΚ που τώρα φτιάχνεται. Η ομάδα του Γκαρσία η οποία μέσα από πολλή δουλεία και από τις μεταγραφές Ουάρντα-Κρμέντσικ, παράγει, πιέζει οργανωμένα, δημιουργεί ακατάπαυστα και με ποικιλία στην ανάπτυξη, ενώ έχει γίνει η καλύτερη ομάδα στις στημένες μπάλες της επίθεσης .

Είναι καλά ο ΠΑΟΚ, είναι πλήρης και μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει βαθμούς και ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που θα χρειαστεί σ’ αυτό το ωραίο σύνολο που δημιουργεί ο Γκαρσία, έστω και αν υπάρχουν ξεκάθαρα κενά στο ρόστερ του.

* Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη επιχειρεί και πάλι να κάνει το μεταγραφικό μπαμ, με ένα σημαντικό όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τέτοιες κινήσεις από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΔΕΝ αποτελούν πλέον έκπληξη για τον ΠΑΟΚ.

Τον Καγκάβα ο Δικέφαλος του Βορρά τον «έψηνε» από το καλοκαίρι. Και εδώ ισχύει ότι ο... επιμένων νικά!

Ο Καγκάβα ήταν σε καθοδική πορεία. Αλήθεια είναι ότι έχει να αγωνιστεί μήνες. Προφανώς και δεν θα έρχονταν εδώ μια τέτοια ποδοσφαιρική ποιότητα, αν ήταν στο απόγειο της!

Εδώ τώρα είναι η μαγκιά της κάθε ομάδας που αποκτά έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Όταν ο ΠΑΟΚ έφερε τον Κονσεϊσάο, κατάφερε και πήρε από αυτόν πολλά. Όταν έφερε τον Μπερμπάτοφ, απέτυχε! Γιατί;

Επειδή στο ποδόσφαιρο... «η ομάδα κάνει τον παίκτη». Όταν η «φίρμα» έρθει εδώ και δει μια οργανωμένη κατάσταση, όταν καταλάβει ότι αυτός δεν είναι πολλά επίπεδα επάνω, όταν διαπιστώσει ότι εδώ δεν τον περιμένουν οι υποανάπτυκτοι, τότε μπορεί να μπει και να δώσει! Αν έρθει και διαπιστώσει ότι επικρατεί μια χύμα κατάσταση, τότε ξεχάστε τον. Μπορεί να δημιουργήσει και μπέρδεμα! Από όλα αυτά θα κριθεί, ειδικά αυτή η μεταγραφή, εφόσον από αύριο ολοκληρωθεί.

Αλλά... πολλά περισσότερα για τον Ιάπωνα και ειδικά το… κατά πόσο μπορεί να παίξει ως οκτάρι στον ΠΑΟΚ, όταν υπογράψει. Τότε θα έχουμε μεταγραφή...

* Μεταγραφικά και σε... γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ ενισχύεται κατά πολύ μεσοεπιθετικά -επένδυση και ο νεαρός Βόσνιος- και περιμένουμε (με αγωνία είναι η αλήθεια) τι θα γίνει μεσοαμυντικά και στα πλάγια μπακ. Κρατάμε μικρό καλάθι, αν και... δεν μπορεί! Κάτι θα γίνει στο τέλος!

Ο Μάτος ζήτησε να γυρίσει, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν το βλέπουν και πολύ θετικά. Το χω ξαναγράψει! Όλοι αυτοί μπορεί να εκτιμούν τον ΠΑΟΚ και να έχουν προσφέρει τα μέγιστα, αλλά... νιώθουν τι είναι ο ΠΑΟΚ, όταν τον χάσουν! Ας πρόσεχαν…

* Στο μπάσκετ, στην αρχή της χρονιάς ο πιο ακριβός Ηρακλής ήταν καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Αυτή την περίοδο (και όχι μόνο από το χθεσινό ματς) πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι ασπρόμαυροι παίζουν καλύτερα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.