Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνει ο Βρουσάι!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνει ο Βρουσάι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Βρουσάι με αφορμή το γκολ του στο ματς Κυπέλλου.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μάλλον έβαλε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του ο Βρουσάι την Τετάρτη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδας, το δεύτερο του Ολυμπιακού στη νίκη του με 3-0. Κι όμως η συγκεκριμένη φάση είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνει με άλλη συχνότητα, μεγαλύτερη σαφώς, ο διεθνής εξτρέμ!

Η κίνηση είναι απλή, αλλά αν δεν την κάνει ο έξω αριστερά, ποτέ δεν θα φτάσει σε αυτό που λέμε εύκολο γκολ-όταν η μπάλα παίζει από δεξιά και γίνεται σέντρα από τον μπακ (η τον εξτρέμ), όπως συνέβη με την περίπτωση του Ανδρούτσου την Τετάρτη, ο εξτρέμ της άλλης πλευράς πρέπει να «χώνεται» στην περιοχή και να γίνεται δεύτερος σέντερ φορ, προκειμένου να εκμεταλλευθεί είτε τη σέντρα αυτή καθ΄ εαυτή, είτε το ριμπάουντ, όπως όντως έκανε ο Βρουσάι και σκόραρε μετά την εκτέλεση του Χασάν και την επέμβαση του γκολκίπερ Μελισσά.

Από τον 22χρονο κυνηγό λείπει αυτή η κίνηση-για να είμαι ακριβής δεν γίνεται τόσο τακτικά όσο πρέπει να γίνεται. Μόνο που η αντίπαλη περιοχή πρέπει να είναι γεμάτη όταν σεντράρει ο Ολυμπιακός. Άμα είναι μέσα ο σέντερ φορ κι άντε ένας ακόμη παίκτης, μαθηματικά οι πιθανότητες να έρθει το γκολ μειώνονται πάρα πολύ. Κανονικά, πρέπει να είναι στην περιοχή τρεις με τέσσερις παίκτες περιμένοντας τη σέντρα: ο φορ, ο επιθετικός μέσος και τουλάχιστον ο ένας εξτρέμ.

Γιατί στέκομαι σε αυτό το κομμάτι; Πολύ απλά γιατί σιγά ο Βρουσάι πρέπει να βοηθάει την ομάδα περισσότερο και εκτελεστικά. Αν είναι σωστή η καταμέτρηση της στατιστικής υπηρεσίας της Λίγκας, στις εφτά συμμετοχές του μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα έχει…μία τελική!!! Εκείνη στο ΟΑΚΑ, το γκολ επί της ΑΕΚ! Βεβαίως, είναι πολύ ωραίο το ποσοστό, ένα γκολ σε ένα σουτ, αλλά εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν μπορεί σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος και δη στα τέσσερα βασικός, να έχει τελειώσει μόλις μία φάση. Δεν έχει νόημα. Στο δε Τσάμπιονς Λιγκ σε τρεις συμμετοχές, δύο βασικός και μία αλλαγή, είναι δύο οι τελικές. Αν είναι σωστά τα νούμερα, που τέλος πάντων κι ακριβώς έτσι να μην είναι δεν θα είναι πολύ διαφορετικά, ο Βρουσάι έχει τέσσερις τελικές, μαζί με τη μία, το γκολ, στο Αγρίνιο σε συνολικά 11 παιχνίδια, εκ των οποίων τα εφτά βασικός. Είναι πολύ ευχάριστο που οι δύο από τις τέσσερις έγιναν γκολ, αλλά δεν είναι ευχάριστο που ήταν μόλις τέσσερις.

Εικάζω ότι ο Βρουσάι ακόμη δεν έχει πάρει αυτό που λέμε τον «αέρα της φανέλας» κι έτσι είναι πιο κουμπωμένος στο εκτελεστικό κομμάτι. Αλλά τα στατιστικά του στο παρελθόν μας λένε ότι έχει ικανότητα σε αυτό το κομμάτι: στη Βίλεμ έκανε έξι γκολ σε 23 ματς βασικός και 14 αλλαγή και στο ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό, το 2018, έκανε δύο γκολάκια σε πέντε εμφανίσεις βασικός κι εφτά αλλαγή. Στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων είχε βάλει δύο γκολ στη Γιουβέντους.

Πρέπει νομίζω να γίνει πιο τολμηρός στο κομμάτι του γκολ, πιο aggressive. Να το δουλέψει και στην προπόνηση και να το δουλέψει στο μυαλό του. Μην ξεχνάμε ότι έχει παίξει και δεκάρι και σέντερ φορ ακόμη, άρα οι προπονητές που τον έβαλαν εκεί, κάτι θα είδαν.

Γενικότερα ο Βρουσάι αν θέλει να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό και να είναι μέσα στους τρεις-τέσσερις «βασικούς» εξτρέμ της ομάδας πρέπει να αρχίσει να δίνει πιο πολλά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι, ακόμη και στο επίπεδο της δημιουργίας. Τα στατιστικά αυτή την στιγμή λένε ότι έχει δώσει μία πάσα για γκολ (εκείνο του Καμαρά στη Μασσαλία). Δύο γκολ και δύο ασίστ σε 11 ματς δεν είναι λίγα, αλλά ασφαλώς δεν είναι και πολλά.

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η καλή του θέση είναι του έξω αριστερά, παρότι πολύ περισσότερο δεξιοπόδαρος παρά αριστεροπόδαρος. Του αρέσει να ξεκινάει από εκεί τις επιθέσεις και να μπουκάρει-αυτό πραγματικά το κάνει καλά και πρέπει να το αξιοποιήσει περισσότερο, δηλαδή να το παντρέψει με πάσες από τις οποίες θα έρθουν γκολ η, θα ξεκινήσουν γκολ, όπως έγινε π.χ. στο νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα, που μπήκε από αριστερά ο Βρουσάι κι έδωσε στον Βαλμπουενά, ο οποίος με τη σειρά του έκανε την ασίστ στον Ελ Αραμπί για το τελικό 2-1. Θυμάμαι ότι σε μία ανάλογη προσπάθεια από αριστερά είχε συγκλίνει προς τα μέσα κι είχε κάνει ένα αρκετά απειλητικό σουτ στο ματς με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη, αλλά ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε μπλοκάρει την μπάλα-ακριβώς τέτοιου είδους τελικές πρέπει να τις βελτιώσει.

Μπορώ να καταλάβω ότι ο Βρουσάι έχοντας πλέον πάρει κι άλλες ευθύνες, τις βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι, προσπαθεί να ισορροπήσει καλύτερα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο το «μπρος πίσω», αλλά κι ο Μασούρας το κάνει κι ο Ραντζέλοβιτς και ο Μπρούμα, τουλάχιστον όπως προσέξαμε την Τετάρτη. Η σωστή ισορροπία θα δώσει στον νεαρό «ερυθρόλευκο» εξτρέμ τη δυνατότητα αφενός μεν να κάνει τη δουλειά που πρέπει και πίσω, αφετέρου δε να μην χάσει τη φρεσκάδα του στο κυνήγι του γκολ και της ασίστ.

Διότι, σε αυτό το δεύτερο ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό ο Βρουσάι όντως πάει καλά, αλλά είναι απολύτως αναγκαίο να βελτιώσει τα νούμερα του, τα γκολ και τις ασίστ. Και ίσως άμα βρει την κατάλληλη ψυχολογία, θα τα βρει κι αυτά.

Άσχετο: Βρε τον Μπρούνο Γκασπάρ να θέλει να γυρίσει! Ως ελεύθερος πλέον από την Σπόρτινγκ, με την οποία πάντως ακόμη δεν έχει λύσει το συμβόλαιο του. Στον Ολυμπιακό, όμως, τον θέλουν;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.