Γκαγκάτσης στην Εφέσεων: «Έφυγα από τη Λίγκα μετά από 2.5 χρόνια για αδίκημα για το οποίο αθωώθηκα, μη νόμιμη η τιμωρία μου»

Δημήτρης Τομαράς
Γκαγκάτσης στην Εφέσεων: «Έφυγα από τη Λίγκα μετά από 2.5 χρόνια για αδίκημα για το οποίο αθωώθηκα, μη νόμιμη η τιμωρία μου»

bet365

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης στην εκδίκαση της Εφέσεων για την υπόθεση της έκπτωσής του από τη θέση του Διευθύντοντος Συμβούλου χαρακτήρισε αναιτιολόγητη και μη νόμιμη την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Στο ίδιο μήκος κύματος ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που στράφηκαν κατά του Ολυμπιακού.
Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορά στην έφεση του Βασίλη Γκαγκάτση αλλά και στις εφέσεις 12 ΠΑΕ της Super League (μαζί με τους εκπροσώπους τους), οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την πρόσληψη Γκαγκάτση στον Συνεταιρισμό το 2016 (ως διευθύνοντα σύμβουλο), την ώρα που ο τελευταίος ήταν κατηγορούμενος για κακούργημα και είχε κώλυμα. Η υπόθεση είχε φτάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί ο Βασίλης Γκαγκάτσης με πρόστιμο 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο, με πρόστιμο 10.000 ευρώ οι Λυσάνδρου, Μονεμβασιώτης, Καρυπίδης, Μποροβήλος, Κοξένογλου, Κολοκυθάς, Πιαλόγλου, Πουρσανίδης, Πλιάτσικας, Χριστοβασίλης, Τσικνής και Μάκης Γκαγκάτσης (ως μέλη της Super League που ενέκριναν την πρόσληψη του Γκαγκάτση) και με πρόστιμο 30.000 ευρώ έκαστη οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Αστέρας Τρ., Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννενα, Λαμία και ΠΑΟΚ.
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μιλώντας προς το προεδρείο της Εφέσεων έκανε την αναδρομή του για το πως προέκυψε η πρόσληψή του και είπε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι και αναιτιολόγητη και μη νόμιμη (εννοεί για την τιμωρία του). Εγώ δεν έκρυψα το κώλυμά μου. Με ρώτησαν εάν είχα ποινικό δικαστήριο και το ανέφερα. Κρίθηκε από τη Διοίκηση του Συναιτερισμού ότι ως υπάλληλος δεν εμπίμπτω σε κανένα κώλυμα. Ήταν σε γνώση επί 2.5 χρόνια του αρμοδίου (του ΓΓΑ Συναδινού) να κηρύξει την έκπτωσή μου και δεν το έκανε. Όλες οι ομάδες έπρεπε να συναινέσουν για να είμαι στα Δ.Σ. του Συναιτερισμού. Ούτε εκλέχθηκα και δεν καταλαβαίνω το πως 'βαφτίζεται' εκλογή η πρόσληψή μου. Έγινε μία προκήρυξη θέσεως όπως στο ΑΣΕΠ. Επιλογή λέγεται κύριε πρόεδρε. Ακριβώς.
Όχι μόνο δεν με είχε κυρήξει έκπτωπτο ο κ. Συναδινός αλλά καθόταν στο τραπέζι μαζί μου. Ποια ήταν η αντιδεοντολογική συμπεριφορά που επέδειξα; Υπήρξα κατ' επίφαση διευθύνων σύμβουλος για να δώσουν άλλη εικόνα στη Σούπερ Λιγκ. Εγώ ήμουν αποδεκτός από όλες τις μεγάλες ΠΑΕ. Εάν κάποια μεγάλη ομάδα άλλαξε απόφαση αυτό δεν με αφορά. Περίμενα κάτι διαφορετικό και όχι τέτοια τιμωρία. Δεν απέκρυψα τίποτα. Έφυγα με διαπιστωτική πράξη μετά από 2.5 χρόνια για αδίκημα για το οποίο αθωώθηκα. Εάν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί θα μπορούσε να είναι ο Συνεταιρισμός».
Ο Γκαγκάτσης στάθηκε και στις υποθέσεις της έκπτωσης των Κιουπτσίδη και προέδρου της ΕΠΣ Ευβοίας, που ήταν αιρετοί. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ τόνισε στην υπεράσπισή της πως ο Ολυμπιακός συναίνεσε και στήριξε τον Γκαγκάτση, ότι ο Λυσάνδρου δεν μετείχε στην πρόσληψη αυτή και γενικά στράφηκε κατά των Πειραιωτών. Πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο ΠΑΟΚ. Η εκπρόσωπος της Κάτιας Κοξένογλου είπε πως η Λίγκα δεν προστάτευσε την πελάτισσά της και ο ίδιος και ο νομικός σύμβουλος του Συναιτερισμού.
Επίσης μεταξύ άλλων ο ΟΦΗ είπε πως δεν μετείχε στο Δ.Σ. της πρόσληψης του Γκαγκάτση. Το προεδρείο έδωσε προθεσμία έως τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι για υπομνήματα και μετά θα βγάλει απόφαση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα