Χουτεσιώτης: Η δουλειά και το ένστικτο της στιγμής τον έκαναν να πιάσει το πέναλτι του Βαλμπουενά! (vid)

Gazzetta team
Χουτεσιώτης: Η δουλειά και το ένστικτο της στιγμής τον έκαναν να πιάσει το πέναλτι του Βαλμπουενά! (vid)

bet365

Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης έμελλε να πιάσει το πρώτο πέναλτι της καριέρας του απέναντι σε έναν μετρ των εκτελέσεων, τον Ματιέ Βαλμπουενά. Το Gazzetta.gr γράφει το story γύρω από αυτήν την απόκρουση!
Για κάθε τερματοφύλακα το να πιάσει ένα πέναλτι δείχνει δουλειά, ικανότητα και σωστό ένστικτο. Το να αποκρούσει ένα πέναλτι ένας γκολκίπερ είναι αναγνώριση. Όταν δε είναι ένα πέναλτι με εκτελεστή τον Ματιέ Βαλμπουενά παίρνει και ακόμα πιο μεγάλη αξία και δόξα.
Στα 26 του χρόνια ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, προϊόν των Ακαδημιών του Ολυμπιακού και άλλοτε αρχηγός στις πιο μικρές ομάδες των Πειραιωτών, είναι ένα παιδί που πέρασε και από την πρώτη ομάδα των ερυθρόλευκων. Το 2019 πήρε την απόφαση να ενταχθεί στον ΠΑΣ Γιάννινα (Car.gr ΠΑΣ όπως είναι σήμερα) με τον οποίο έχει καταγράψει 36 παιχνίδια έως τώρα.
Όμως πάμε στα πιο... φρέσκα νέα. Το πέναλτι που έπιασε με τον Βαλμπουενά. Όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες ειδικά στους παίκτες που εκτελούν πολύ καλά πέναλτι υπάρχει πάντα προεργασία και δουλειά από τους προπονητές τερματοφυλάκων και τους κίπερ. Παρακολουθούν τους αντιπάλους και ειδικά τα τελευταια χτυπήματά τους και κυρίως όταν πρόκειται για παίκτες όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά.
Τι ακριβώς συνέβη λοιπόν με αυτήν την απόκρουση; Ο «Χούτε» είχε τραυματιστεί στη φάση με τον Ελ Αραμπί - η οποία του αποκόμισε ένα πρήξιμο στο γόνατο - και πονούσε φριχτά. Άλλωστε για αυτό έγινε και αλλαγή στο ημίχρονο.
Είχε κατά νου πως ο Βαλμπουενά εκτελεί τα πέναλτι στην αριστερή γωνία. Εκείνη τη στιγμή όμως το ένστικτό του, η διαίσθησή του, του είπαν να πέσει στην άλλη γωνία και με αυτόν τον τρόπο έβγαλε το πέναλτι, το πρώτο που αποκρούει στην καριέρα του (καθώς η εκτέλεση του Φατιόν στη νίκη του ΠΑΣ με 2-1 εκτός έδρας είχε βγει ψηλά άουτ).
Τη στιγμή που ο Χουτεσιώτης υπέφερε από τον πόνο δεν είχε προαποφασίσει πού θα πέσει στην εκτέλεση του Γάλλου. Πήρε την απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτου και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Συνδυασμός λοιπόν δουλειάς και σωστού ενστίκτου της στιγμής.

Οι σωστές του τοποθετήσεις στα πέναλτι με Παναθηναϊκό και Βόλο

Εδώ θα πρέπει να σταθούμε και σε κάτι άλλο. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στην εκτέλεση του Βιγιαφάνιες, ο Χουτεσιώτης έπεσε σωστά (βρήκε και τη μπάλα με το χέρι του) αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει το πέναλτι. Στο ματς με τον Βόλο, στο πέναλτι του Μπαριέντος, πάλι έπεσε σωστά αλλά δεν τα κατάφερε. Κοινώς, είχε δείξει πως έχει δουλέψει πολύ σωστά με τη βοήθεια του επιτελείου του ΠΑΣ και των προπονητών τερματοφυλάκων.
Για την... ιστορία ο Βαλμπουενά το πέναλτί του με την Ομόνοια το έστειλε δεξιά και κάτω χαμηλά αλλά το πέναλτί του με την ΑΕΚ, όπου έπεσε στη σωστή γωνία ο Τσιντώτας το είχε ρίξει χαμηλά αριστερά. Δηλαδή στην αντίθετη γωνία από εκεί που το εκτέλεσε με τον ΠΑΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα