Βόλος: Τα γκολ - βαθμοί του Δουβίκα και η ανάγκη προσθήκης στόπερ (vids)

Βόλος: Τα γκολ - βαθμοί του Δουβίκα και η ανάγκη προσθήκης στόπερ (vids)

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Τα γκολ - βαθμοί του Δουβίκα και η ανάγκη προσθήκης στόπερ (vids)

bet365

Ο Τάσος Δουβίκας συνεχίζει με τα γκολ του να δίνει τις λύσεις στον Βόλο, τη στιγμή που η προσθήκη ενός στόπερ δείχνει πως είναι αναγκαία.

Την περσινή σεζόν ο Βόλος είχε πρόβλημα στη θέση του φορ καθώς στο εκτελεστικό κομμάτι αυτοί που έβγαζαν τα... κάστανα από τη φωτιά ήταν οι μεσοεπιθετικοί του (Τόρες, Μουνίθ). Όταν αυτοί «σίγησαν» η ομάδα της Μαγνησίας είχε μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς με την έλευσή του από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Τάσος Δουβίκας αποδεικνύει την ικανότητά του και το ταλέντο που διαθέτει έχοντας σκοράρει τα έξι από τα 19 τέρματα της ομάδας στο πρωτάθλημα, ενώ έχει προσφέρει και στο δημιουργικό κομμάτι με τρεις ασίστ.

Φυσικά, θα ήταν ευπρόσδεκτο για τον Λόπεθ αν οι μεσοεπιθετικοί συμμετείχαν με περισσότερα γκολ, ωστόσο ο Δουβίκας είναι το σημείο αναφοράς όταν ο Βόλος βρίσκεται στην επίθεση. Αυτόν ψάχνουν οι συμπαίκτες του και αυτός «καθαρίζει» στην κορυφή. Η αποχώρηση του Ουάρντα ήταν ένα πλήγμα για την ομάδα καθώς ο Αιγύπτιος πρόσφερε τρομερά στην ανάπτυξη και στην παραγωγή φάσεων, ωστόσο οι Ρενάτο Σάντος και Αλμπέρτο Μπουένο έχουν την ποιότητα να καλύψουν το κενό του. Αμφότεροι αποκτήθηκαν πρόσφατα, βρίσκονται στο στάδιο της προσαρμογής, και μένει να φανεί μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου πόσο θα βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι μαζί φυσικά με τον Μαρτίνες, αλλά και με τον Φεράρι, που παρότι μπακ, διανύει μια αξιόλογη σεζόν προσφέροντας στη δημιουργία.

Γυρνώντας στον Δουβίκα, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η προσφορά του στους βαθμούς του Βόλου φέτος με τα γκολ και τις ασίστ του. Με δικό του γκολ ο Βόλος πήρε τον βαθμό με τη Λαμία (1-1), παρότι οι Βολιώτες πραγματοποίησαν μια κακή εμφάνιση, φτάνοντας έτσι τα έξι τέρματα στο πρωτάθλημα. Ο 21χρονος επιθετικός, ο οποίος πριν μερικούς μήνες είχε μιλήσει στο gazzetta.gr για την παραγωγική σεζόν που διανύει και για το καλό έργο του Λόπεθ στην ομάδα, με διάρκεια στην απόδοσή του δίνει συνεχώς λύσεις. Γκολ και κερδισμένο πέναλτι στο 0-2 επί του Ατρόμητου στην πρεμιέρα, δύο γκολ στο 1-2 επί της Λαμίας, ακόμα ένας βαθμός με δικό του τέρμα στο 1-1 με την ΑΕΛ, γκολ στο συγκλονιστικό come back στο 3-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ασίστ στην εντός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου (1-0).

Ο Λόπεθ πίστεψε στον Δουβίκα, διέκρινε την ικανότητά του να βρίσκει δίχτυα και παρά το νεαρό της ηλικίας του τον εμπιστεύτηκε από την αρχή δίνοντας του τη θέση του βασικού φορ. Και ο 21χρονος επιθετικός απελευθερώθηκε και ήδη με τη σεζόν που διανύει ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του καθώς τα μεταγραφικά σενάρια ενόψει καλοκαιριού έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Βόλος είχε στόχο τη γρήγορη παραμονή. Η πορεία του ωστόσο τον έκανε να κρυφοκοιτάζει και την υπέρβαση για κάτι περισσότερο. Καθόλου εύκολο, ωστόσο όπως και να έχει, πέρα από τη νοοτροπία που έχει περάσει ο Λόπεθ στους παίκτες του, ο Δουβίκας δεδομένα παίρνει επίσης τα credits για την ως τώρα θετική εικόνα του Βόλου στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten.

Από εκεί και πέρα, στον Βόλο παιχνίδι με παιχνίδι είναι εμφανές ότι το ρόστερ έχει ανάγκη από την προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού μέχρι τα τέλη του Γενάρη όταν και ολοκληρώνεται η χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Μετά από την αποχώρηση του Δημόπουλου, ο Λόπεθ πορεύεται με τρία στόπερ, τους Κολόμπο, Σάντσες και Μήτογλου. Η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας εστιάζεται στο κέντρο της αμυντικής της γραμμής όπου η παρουσία μιας βασικής επιλογής θα «έδενε» την ανασταλτική λειτουργία καθώς η άμυνα δέχεται γκολ εύκολα, ενώ τα λάθη κοστίζουν. Τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά ο Βόλος χρειάζεται μια μεταγραφή στόπερ, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί η επικείμενη πώληση του συλλόγου, στα μεταγραφικά έχει μπει άνω τελεία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα