ΑΕΚ: Το μαγικό ραβδί του Χιμένεθ «εξαφάνισε» τις τελικές των αντιπάλων!

ΑΕΚ: Το μαγικό ραβδί του Χιμένεθ «εξαφάνισε» τις τελικές των αντιπάλων!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το μαγικό ραβδί του Χιμένεθ «εξαφάνισε» τις τελικές των αντιπάλων!

bet365

Με τον δικό του τρόπο του ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε συνοχή στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, στηριζόμενος στο σύνολο του ρόστερ, φτιάχνοντας παράλληλα και την αυτοπεποίθηση.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέλαβε μια ΑΕΚ με πληγωμένη ψυχολογία, κάτι το οποίο οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην εύθραυστη ανασταλτική λειτουργία της. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να κάνει μαγικά, ωστόσο τα αποτελέσματά του στο κομμάτι της αμυντικής συμπεριφοράς της Ένωσης είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Σίγουρα το know-how του Χιμένεθ πάνω σε αυτόν τον τομέα αναμενόμενα θα έφερνε άμεσα μια πιο συμπαγή εικόνα ανασταλτικά, ωστόσο ο Σεβιγιάνος κόουτς πετυχαίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει σε βαθμό που ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε την κατάσταση στον τρόπο που αμύνεται η ομάδα του.

Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Όλες έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Τη μείωση των τελικών που δέχεται η ΑΕΚ από τον αντίπαλο. Ακόμα και στο Φάληρο παρά την ήττα με 3-0, η κιτρινόμαυρη άμυνα έδειξε σημάδια βελτίωσης. Σε όλες τις τέσσερις νίκες με τον Χιμένεθ στον πάγκο οι όποιες τελικές από τον αντίπαλο δεν δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες, ενώ ακόμα και όταν η εστία της Ένωσης παραβιάστηκε μετά από τρία παιχνίδια, αυτό έγινε με ένα πέναλτι στο τέλος της χθεσινής επικράτησης με τον Ατρόμητο.

Ο Χιμένεθ έριξε τις τελικές των αντιπάλων από 7,25 σε 4 μέσο όρο ανά παιχνίδι

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε πόσο μικρό χρονικό διάστημα ο Χιμένεθ κατάφερε να ρίξει τον μέσο όρο των τελικών φάσεων που δέχεται η ΑΕΚ από τον αντίπαλο ανά παιχνίδι. Ήταν μία από τις βασικές προτεραιότητές του, όπως είχαμε υπογραμμίσει, και οι αριθμοί είναι καλύτεροι από ποτέ. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο σε 12 ματς της Super League Interwetten τη φετινή σεζόν είχε δεχθεί συνολικά 87 τελικές. Δηλαδή η ΑΕΚ δεχόταν μέσο όρο ανά παιχνίδι 7,25 τελικές από τον αντίπαλο.

Με τον Χιμένεθ στον πάγκο, αναμενόμενα, τα νούμερα αυτά θα έπεφταν, αλλά η... βουτιά που έκαναν είναι αξιοσημείωτη. Στα πέντε ματς πρωταθλήματος με τον Ανδαλουσιάνο κόουτς η ΑΕΚ δέχθηκε συνολικά 20 τελικές, δηλαδή μόλις 4 τελικές μέσο όρο ανά παιχνίδι! Ο Χιμένεθ μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά την απειλή από τους αντιπάλους βασισμένος φυσικά σε όλη την ομάδα του.

Οι τελικές των αντιπάλων της ΑΕΚ στα πέντε ματς με Χιμένεθ:

Ολυμπιακός 6

Παναιτωλικός 2

Λαμία 3

Άρης 4

Ατρόμητος 5

Με τη συνταγή του ο Χιμένεθ «έδεσε» την αμυντική λειτουργία παρά τις ελλείψεις

Για να έρθουν αυτές οι επιδόσεις, που αυτόματα τόνωσαν και την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία των κιτρινόμαυρων, ο Χιμένεθ βασίστηκε σε όλες τις γραμμές του. Όπως έχει τονίσει και ο ίδιος, «όποιος δεν βοηθάει στην άμυνα δεν θα παίζει». Για τον Χιμένεθ η αμυντική λειτουργία ξεκινάει από τον επιθετικό. Από το πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα για να εμποδίσει την ανάπτυξη του αντιπάλου, έπειτα από τη συνεισφορά των εξτρέμ στο κλείσιμο των χώρων στα άκρα και τη βοήθεια στους πλάγιους μπακ και στη συνέχεια από τον άξονα, ακυρώνοντας το παιχνίδι του αντιπάλου.

Ο Χιμένεθ δυνάμωσε την ένταση στις προπονήσεις και τα τρεξίματα των παικτών του μέσα στα παιχνίδια, μίλησε στους παίκτες του τόσο ομαδικά όσο και ατομικά στον καθένα στα Σπάτα για να τους αυξήσει τη συγκέντρωση στο αμυντικό σκέλος, και έδειξε ότι υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, έχοντας χρησιμοποιήσει μέσα σε πέντε παιχνίδια συνολικά 23 παίκτες. Προσπαθώντας να παίρνει πάντα το απόλυτο από όλους, ο Χιμένεθ διαμόρφωσε τη σωστή αμυντική λειτουργία, παρά τις σοβαρές ελλείψεις στην αμυντική γραμμή, πετυχαίνοντας να χτίσει την απαραίτητη σταθερότητα και αρχίζοντας να δίνει διάρκεια και νοοτροπία νικητή.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Όταν το... ξαναζεσταμένο φαγητό είναι το καλύτερο!

ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ της δίνει ξανά ταυτότητα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα