Γιατί η Λαμία έχει «μεταμορφωθεί» με τον Γρηγορίου στον πάγκο (vids)

Gazzetta team
Γιατί η Λαμία έχει «μεταμορφωθεί» με τον Γρηγορίου στον πάγκο (vids)

bet365

Στα πρώτα 11 ματς της σεζόν μάζεψε μόλις 2 βαθμούς και σημείωσε μόνο 5 γκολ, ενώ σε 5 αγώνες που ακολούθησαν πήρε 4 και μπορεί να αισθάνεται και αδικημένη
Αν κάποιος μάντης έλεγε πριν το χθεσινό ματς του Πανθεσσαλικού στους ανθρώπους της Λαμίας πως θα έπαιρναν ένα βαθμό, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα χαμογελούσαν, αφού πρόκειται για θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μίας ομάδας που είναι ψηλά. Το 1-1 όμως που έληξε η αναμέτρηση με το Βόλο τους άφησε μία πικρή γεύση, αφού με γνώμονα την εικόνα τους θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Τι επιβεβαιώθηκε όμως από το συγκεκριμένο παιχνίδι; Οτι με τον Γρηγορίου στον πάγκο τους έχουν βελτιωθεί άρδην, παρουσιάζονται άκρως ανταγωνιστικοί και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την ομάδα που είδαμε στις αρχές της περιόδου.
Ο 47χρονος ανέλαβε τη Λαμία στα μέσα του Δεκεμβρίου και λίγο αργότερα «χτυπήθηκε» από δεκάδες κρούσματα Codid-19. Ευτυχώς πλέον όλοι είναι καλά στην υγεία τους (έχουν ξεπεράσει τον όποιο κίνδυνο αν και ορισμένοι παίκτες παραμένουν εκτός), όμως το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκε για περίπου 10 ημέρες εκτός προπονήσεων και άπαντες έμειναν πίσω. Παράλληλα από τις 4 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι σερί αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και το χθεσινό ματς του Βόλου ήταν το 5ο τους σε διάστημα 13 ημερών, κάτι που μεγεθύνει τον παράγοντα επιβάρυνση,
Σε αυτά η Λαμία μάζεψε 4 βαθμούς, καθώς κέρδισε τον Αρη, απέσπασε ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό και έχασε σε Ηράκλειο, Περιστέρι και από την ΑΕΚ στο ΔΑΚ. Αν θυμηθούμε τα 4 παιχνίδια που δεν κέρδισε τότε αυτόματα μπορεί να ισχυριστεί πως θα μπορούσε να πάρει περισσότερους. Στη χθεσινή αναμέτρηση και με το σκορ στο 0-0 απώλεσε 3 «καθαρές» ευκαιρίες (δοκάρι ο Αραμπούλι, τετ α τετ ο Γεωργιανός και ο Ρόμανιτς), όπως και μετά το 1-1 (τετ α τετ ο Μπα), στο 2-1 που έχασε από τον Ατρόμητο υπάρχει η φάση του 20’ με τον Ντέλετιτς ενώ ήταν ήδη μπροστά με 1-0 και δέχθηκε στο 85’ γκολ, ενώ στο «Γεντί Κουλέ» μέχρι το πέναλτι όπου οι Κρητικοί έκαναν το 1-0, ήταν ένας αγώνας «σβηστός» για 0-0.
Ετσι στο σακούλι της θα μπορούσε μίνιμουμ να είχε επιπλέον 2 με 3 πόντους, κάτι που θα την ξεκολλούσε από την τελευταία θέση.
Είναι χαρακτηριστικό δε πως στα 5 παιχνίδια της με τον 47χρονο στον πάγκο σημείωσε 4 τέρματα, ενώ στα προηγούμενα 11 σκόραρε μόλις 5 φορές και δημιούργησε μόνο 75 τελικές.
Μεγάλη βελτίωση παρατηρείται και στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου η εστία της στη Γρηγορίου εποχή έχει παραβιαστεί 6 φορές, εκ των οποίων οι 4 είναι σε στατική μπάλες ή σε εξέλιξή τους! Πιο συγκεκριμένα από Ατρόμητο, ΟΦΗ δέχθηκε γκολ με πέναλτι, στο Βόλο σε κόρνερ, ενώ και εκείνο του Ανσαριφάρντ με την Ενωση επετεύχθη σε δεύτερο χρόνο μετά από φάουλ έξω από την περιοχή της. Δηλαδή σε 5 παιχνίδι δέχθηκε μόνο 2 γκολ σε ροή αγώνα!
Ολα τα παραπάνω αποτυπώνουν επιγραμματικά τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στο ΔΑΚ. Οπου ναι μεν ορισμένες χειμερινές προσθήκες έχουν προσφέρει αρκετά (π.χ. Τιρόνε, Τζανδάρης, Μπιάρνασον κτλ), αλλά η διαχείριση που υπήρξε από τον Γρηγορίου «επέτρεψε» στη Λαμία να μετρά και «εσωτερικές» μεταγραφές.
Μεγαλύτερο παράδειγμα όλων ο Προβυδάκης, που από εκτός πλάνων συγκαταλέγεται πια στους βασικούς. Ο 24χρονος μπακ είχε παίξει στο 2020 μόνο σε 3 αγώνες, εκ των οποίων ο ένας ήταν με τον Ολυμπιακό όπου η Λαμία μετρούσε πολλές απουσίες (ηττήθηκε 6-0, αποτέλεσμα που έφερε την απομάκρυνση του Μπάμπη Τεννέ και την έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου). Στα 5 παιχνίδια με τον νέο του προπονητή ξεκίνησε 4 φορές βασικός, ενώ τον είδαμε και στο Πανθεσσαλικό ως αλλαγή.
Η περίπτωση του νεαρού ακραίου οπισθοφύλακα είναι ίσως η πιο «τρανταχτή», όχι όμως και η μόνη. Προσέξτε π.χ. και εκείνη του Αραμπούλι. Ο Γεωργιανός στράικερ στα προηγούμενα 7 παιχνίδια είχε 0 γκολ, 0 ασίστ. Εκτοτε σε 5 αγώνες βρήκε δις δίχτυα (κόντρα στον Αρη με φανταστικό τρόπο), «έφτιαξε» το τέρμα του Ντέλετιτς στο Βόλο, έχει ένα δοκάρι και βρίσκεται μέσα σε πολλές φάσεις. Σα να είναι άλλος παίκτης.
Ετσι στη Λαμία πλέον πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν στον στόχο της παραμονής, κάτι που στα τέλη του περασμένου χρόνου φάνταζε ως μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή και εγχείρημα.
ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Βαθμοί: 4
Ρεκόρ: 1-1-3
Γκολ: 4-6
ΠΡΙΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Βαθμοί: 2
Ρεκόρ: 0-2-9
Γκολ: 5-24

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα