Ολυμπιακός: Ο «πολυθεσίτης» Ανδρούτσος και γιατί από φορ κατέληξε δεξιός μπακ! (vid)

Ολυμπιακός: Ο «πολυθεσίτης» Ανδρούτσος και γιατί από φορ κατέληξε δεξιός μπακ! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο «πολυθεσίτης» Ανδρούτσος και γιατί από φορ κατέληξε δεξιός μπακ! (vid)

bet365

Ο Μαρουσιώτης χαφ στα 23 του χρόνια στον Ολυμπιακό χρησιμοποιείται ως δεξιός μπακ σε μία καριέρα όμως που ξεκίνησε ως δεκάρι και φορ!

Κάλιαρι - Μίλαν: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και Live Streaming*. |21+

Είναι φυσιολογικό στις μικρές ηλικίες οι παίκτες να δοκιμάζονται σε διάφορες θέσεις. Ο 23χρονος Ανδρούτσος δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά το τρομερό με την περίπτωση του παίκτη του Ολυμπιακού είναι πως στην ποδοσφαιρική του πορεία έχει παίξει σχεδόν παντού (εκτός από τη θέση του γκολκίπερ).

Ο Ανδρούτσος από τα 20 του χρόνια είχε την εξής ιδιαιτερότητα. Από τότε που αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και τον εξέλιξε και καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα ο Πάουλο Μπέντο ακόμα οι εκάστοτε προπονητές του ψάχνουν την ιδανική για εκείνον θέση.
Με βάση την σωματοδομή του και αυτά που είχαμε δει παλαιότερα κυρίως από αυτόν θα μπορούσε να σταθεί ως ένα οκτάρι. Πιθανώς να ήταν μία θέση που θα του ταίριαζε. Από την άλλη είναι μία θέση που θέλει να κουβαλάς μπάλα και να φτιάχνεις διαρκώς παιχνίδι.
Οι προπονητές του βέβαια είχαν άλλη άποψη και προφανώς εκείνοι ξέρουν και ήξεραν κάτι παραπάνω. Ο Λεμονής τον έβαζε εξτρέμ αλλά μετά είχε παίξει και στο κέντρο αλλά και σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ο Ανδρούτσος έφτασε με αυτά και με αυτά να έχει παίξει από κρυφός κυνηγός και σε ρόλο πίσω από τον στράικερ μέχρι δεξί μπακ!
Στο Ολυμπιακός - Ξάνθη ο τότε προπονητής των Πειραιωτών, Όσκαρ Γκαρθία, τον τοποθέτησε στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Η λογική ήταν ο Ανδρούτσος να λειτουργεί ως δεξιός μπακ χαφ.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ανδρούτσος γινόταν ένας άλλος... Ρέτσος παίζοντας αρκετές θέσεις. Ο Μαρουσιώτης μεσοεπιθετικός τη σεζόν του Μπέντο έπαιζε αμυντικός χαφ και οκτάρι. Ο Πορτογάλος όμως τον είχε χρησιμοποιήσει και ως εξτρέμ και σε άλλες θέσεις πίσω από τον φορ. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η θέση του - όπως ήταν στους μικρούς - ήταν επιτελικός χαφ (περισσότερο σαν κρυφός κυνηγός) και φορ!

Η πρόθεση για εξάρι, ο θαυμασμός σε Μιλιβόγεβιτς και γιατί δεξί μπακ και από τον Μαρτίνς!

Στα πρώτα του βήματα στην μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού υπήρξε αρχικά μία διάθεση να παίζει ο Ανδρούτσος κυρίως σαν εξάρι. Μάλιστα ο μικρός θαύμαζε και θαυμάζει πολύ τον άλλοτε αρχηγό των Πειραιωτών, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, κάτι στο οποίο είχε σταθεί και ο ίδιος. Τον είχε ως πρότυπό του ειδικά για όσα είχε προσφέρει στο Λιμάνι.
Ο Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη βλέπει τον Ανδρούτσο κυρίως ως δεξί μπακ. Γιατί όμως δεξί μπακ; Ο Ανδρούτσος είναι γρήγορος παίκτης όπως και να το κάνουμε και μπορεί να καλύψει την πλευρά. Αμυντικά μπορεί να κυνηγήσει κάθε αντίπαλο ακόμα και εάν τον χάσει. Επίσης μες στα χρόνια δεν έχει εξελιχθεί τόσο δημιουργικά ώστε να μπορεί να υποστηρίξει μία θέση όπως αυτή του οκταριού. Είναι μία πολύ απαιτητική από πλευράς δημιουργικών προσόντων θέση.
Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως ο Ανδρούτσος σύμφωνα με τα στοιχεία του Transfermarkt έχει 61 ματς με τον Ολυμπιακό με 2 γκολ και 3 ασίστ. Από αυτά τα ματς σε σύνολο 31 αγώνων το Transfermarkt τον έχει καταγράψει στις εξής θέσεις:
15 ματς ως οκτάρι
6 ως αρ. εξτρέμ
4 ως δεκάρι
3 ως δεξιός εξτρέμ
2 ως δεξιός μπακ
1 ως φορ
Φέτος πάντως ο Ανδρούτσος έχει 4 ματς με 1 ασίστ στον Ολυμπιακό. Η λογική του Πέδρο Μαρτίνς είναι πως παίζοντας στη θέση του δεξιού μπακ και μαθαίνοντάς τη σωστά μπορεί να ξαναβάλει σε σωστή τροχιά την ποδοσφαιρική του πορεία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα