Το θέμα δεν είναι ο Γιαννούλης, αλλά το πώς θα ενισχυθεί ο Γκαρσία…

Το θέμα δεν είναι ο Γιαννούλης, αλλά το πώς θα ενισχυθεί ο Γκαρσία…

Το θέμα δεν είναι ο Γιαννούλης, αλλά το πώς θα ενισχυθεί ο Γκαρσία…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την παραχώρηση Γιαννούλη και πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του ΠΑΟΚ και το έργο του Γκαρσία που βρίσκεται στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του να φτιάξει την επόμενη ομάδα.
Πού θα κάτσει η μπίλια στο Σαμπντόρια - Ουντινέζε; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Αναλύσεις επί αναλύσεων για τον Δημήτρη Γιαννούλη και την μεταγραφή-δανεισμό του…

Προσωπικά θεωρώ πώς το κύριο θέμα που αναδεικνύεται και από αυτή την υπόθεση είναι το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ χωρίς τον Γιαννούλη, αλλά και χωρίς πολλά ακόμη που θα τον βοηθήσουν να φτιάξει την ομάδα η οποία θα ξανακάνει μεγάλη πορεία και θα κατακτήσει εκ νέου τίτλους, όπως αυτοί που ΚΑΙ ο Δημήτρης Γιαννούλης κέρδισε με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Αν κάποιος δεν κατάλαβε, το βασικό θέμα (για εμένα) δεν είναι ο Γιαννούλης, αλλά ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Γιαννούλη…

Κατ’ αρχάς έχω πει και έχω γράψει από τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας στο Πήλιο, ότι δύο παίκτες ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους μέσα στο γήπεδο. Είναι οι δύο οι οποίοι και στην πορεία όταν απουσίαζαν, το σύνολο έδειχνε πολύ διαφορετικό. Ο Δημήτρης Γιαννούλης και ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Αυτό ως απόδειξη του τι πιστεύω για την αξία του Γιαννούλη γενικά, αλλά και ειδικά μέσα στον ΠΑΟΚ.

Με βάση τα παραπάνω όλοι γνώριζαν ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής θα φύγει για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, κάτι που αποδείχθηκε από τη στιγμή που δεν δέχονταν να ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ. Δεν δόθηκε στη Ρεν, στην Αταλάντα, στην Πόρτο και σε διάφορα άλλα Club. «Χαλάστηκε» λίγο κάτι που ειπώθηκε και δημόσια στο τελευταίο ντοκιμαντέρ του PAOKTV, κάτι που είπε ακόμη και ο Ρέμπε!

Με το που ήρθε η Αγγλική πρόταση από ομάδα της Championship, επέμεινε να φύγει, έστω και ως δανεικός με υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι σε περίπτωση ανόδου. Να πάει να παίξει στο πιο δύσκολο και σκληρό πρωτάθλημα του κόσμου; Ίσως αν περίμενε λίγο ακόμη θα μπορούσε να ξαναβρεί προοπτική σε ένα πιο βατό πρωτάθλημα. Αλλά… αυτό είναι δικό του θέμα. Μακάρι να τα καταφέρει…

Ο ΠΑΟΚ όμως; Για την ΠΑΕ η συμφωνία είναι καλή. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που αν η μεταγραφή δεν ολοκληρωθεί, υπάρχει συμφωνία επέκτασης του συμβολαίου για άλλα δύο χρόνια.

Για την ομάδα όμως;

Για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ δεν είναι ο πιο σημαντικός ο Γιαννούλης. Ούτε ο Τζόλης, ούτε ο Βιεϊρίνια, ο Ελ Καντουρί, ο Κρέσπο και όλοι οι άλλοι. Το ΠΙΟ μεγάλο κεφάλαιο του ποδοσφαιρικού τμήματος και του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. (Ο ιδιοκτήτης δεν μπαίνει σε καμία σύγκριση με τον οποιονδήποτε. Για την ομάδα γράφουμε…).

Ποδοσφαιρικά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είναι σε μία φάση που ΠΡΕΠΕΙ να κινείται στον αστερισμό του προπονητή, τον οποίο ετοιμάζει εδώ και πέντε χρόνια στις ακαδημίες του. Του Ουρουγουανού που ΟΛΟΙ στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι έχει τα εχέγγυα να φτιάξει την επόμενη μεγάλη ομάδα. Γι’ αυτό και έκαναν τόσα και τόσα εδώ και χρόνια (με τελευταία πράξη την συμφωνία παραχώρησης του Αμπέλ Φερέιρα) ώστε να του εμπιστευθούν την ομάδα και ταυτόχρονα να τον στηρίξουν για να της δώσει την δική του ταυτότητα και να την διαμορφώσει με βάση τη δική του φιλοσοφία για να την οδηγήσει και πάλι στην κορυφή.

Ήρθε η εποχή λοιπόν και ο Γκαρσία ανέλαβε και όλοι λένε ότι τον στηρίζουν στα δύσκολα της πρώτης χρονιάς και των πρώτων μηνών…

Για να «δούμε» λίγο…

Αυτή την εποχή ο Γκαρσία έχει κάθε μέρα στην προπόνηση 34 ποδοσφαιριστές! Στο ξεκίνημά του έπρεπε να στηριχθεί επιθετικά στον Τσόλακ! Στο ρόστερ του έχει παίκτες όπως ο Ντόουγκλας Αουγκούστο το σώμα του οποίου είναι εδώ, αλλά το μυαλό σε άλλη ήπειρο. Έπαιξε στην Λάρισα υπολογίζοντας σε 13 παίκτες. Κόντρα στον Ολυμπιακό μπορούσε να αξιοποιήσει και πάλι 13 παίκτες. Εμπιστοσύνη στον . Γκαρσία, αλλά… κανένα περιθώριο να βοηθήσει μεταγραφικά με παίκτες που ξέρει από την Ισπανία ή την Λατινική Αμερική;

Φεύγει και ο Γιαννούλης στο ξεκίνημα του Γκαρσία γιατί έτσι πρέπει με βάση την υπεραξία που έχει δημιουργηθεί και την διάθεση του παίκτη… Ξέρουμε βέβαια ότι νέο Γιαννούλη στο δεύτερο εξάμηνο του 2020-2021 δεν πρόκειται να έχει ο προπονητής. Κάποιος θα αποκτηθεί, αλλά τέτοια επίδραση στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ δύσκολα θα έχει.

Μαζί, μένουν ανενεργά 4-5 εκατομμύρια στις κερκίδες τύπου Τσόλακ, Μπίσεσβαρ, Εσίτι, Ρέι και προφανώς δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες κινήσεις από την στιγμή που το καλοκαίρι έγιναν τόσες αστοχίες και το FFP πάντα παραμονεύει;

Γρήγορο κόφτη ζήτησε ο προπονητής για το κέντρο, αλλά αντ’ αυτού θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του με τους 21χρονους Τσιγγάρα και Νινούα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και προσευχές για να ισορροπήσει πνευματικά ο Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Τελικά τι γίνεται με το μεγαλύτερο κεφάλαιο του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και τον προπονητή που πρέπει να χτίσει την επόμενη μεγάλη ομάδα;

Κάπου… οκ! Να ξέρουμε που βρισκόμαστε και που πατάμε…

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία, πρέπει να στηριχθεί εμπράκτως. Να διευκολύνεται καθημερινά. Να του… λύνονται προβλήματα με στόχο να δουλεύει όσο πιο ανεπηρέαστος γίνεται για να φτιάξει την δική του ομάδα. Κάτι που όλοι βλέπουν ότι σιγά-σιγά μπορεί να καταφέρει. Αρκεί να βοηθηθεί στα δύσκολα.

Και… κακά τα ψέματα, τώρα που ο ΠΑΟΚ έφθασε να είναι τέταρτος, η φάση είναι δύσκολη, ειδικά έχοντας αγώνες κάθε τρεις ημέρες σε περίοδο αλλαγών και ανακατατάξεων.

Ο Ουρουγουανός πρέπει να βγει ενισχυμένος σε αυτό το δύσκολο διάστημα. Να κερδίσει και από τη δουλειά και από τα αποτελέσματα και από τις μεταγραφές και από όλο τον κρίσιμο Ιανουάριο που θα οδηγήσει προς την άνοιξη και το νέο ξεκίνημα του καλοκαιριού, όπου εκεί πραγματικά ο ΠΑΟΚ οφείλει να δημιουργήσει πολύ-πολύ καλύτερες συνθήκες πρωταθλητισμού.

* Ο Κλάτενμπεργκ όρισε στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ τον Παπαπέτρου, στον οποίο είχε κάνει δημόσια κριτική για το Απόλλων-ΠΑΟΚ, επειδή δεν είχε δώσει ένα φάουλ υπέρ του Απόλλωνα! Ο αρχιδιαιτητής που… ξεχνάει να κρίνει φάσεις στις οποίες διαμαρτύρονται αντίπαλοι του Ολυμπιακού όπως το 0-1 του Αστέρα, είχε φθάσει στο σημείο να κάνει κριτική σε έναν από τους πιο έμπειρους διαιτητές για ένα φάουλ του Λύρατζη σε παίκτη του Απόλλωνα! Και αυτό τυχαίο; Τώρα τον βάζει και πάλι στον ΠΑΟΚ και όλοι θα παρατηρούν τον Αθηναίο διαιτητή...

* Στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ βγήκαν μπροστά κάποιοι άνθρωποι που κράτησαν την ΚΑΕ όρθια, έφτιαξαν μία αξιοπρεπή ομάδα και μετά από όλα αυτά άνοιξαν αύξηση κεφαλαίου για να κρατήσει και ο κόσμος τον ΠΑΟΚ όρθιο. Και όπως πάντα στα δύσκολα έρχεται η οικογένεια Σαββίδη και λέει… «όσα βάλουν οι φίλαθλοι, άλλα τόσα και εμείς». Σα να τους λέει όσα παραπάνω, τόσα περισσότερα και εμείς!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.