Η επιστροφή Διαμαντόπουλου σε Ολυμπιακό κι οι αποβολές πριν τον ΠΑΟΚ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η επιστροφή Διαμαντόπουλου σε Ολυμπιακό κι οι αποβολές πριν τον ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα περί διαιτησίας στο φετινό πρωτάθλημα.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Λέω να γράψω σήμερα για κάτι που δεν…πολυασχολούμαι, περί διαιτησίας!

Να λοιπόν που μετά από σχεδόν 15 μήνες ορίστηκε ξανά σε αγώνα του Ολυμπιακού ο διαιτητής, διεθνής, Διαμαντόπουλος. Πρώτη φορά μετά από εκείνο το Ξάνθη-Ολυμπιακός (0-0) το Νοέμβριο του 2019, όταν έκανε τέτοιο λάθος, εις βάρος βεβαίως του Ολυμπιακού, που ο τότε αρχιδιαιτητής, ο Πορτογάλος Μέλο Περέιρα, είχε βάλει τη φάση προς αποφυγή σε σεμινάριο διαιτητών! Δείτε τι πέναλτι-γονατιά δεν είχε δώσει υπέρ του Ελ Αραμπί από τον αντίπαλο γκολκίπερ στο 2.51 εδώ. Αν και νομίζω είναι απολύτως ορατό κι από τη βασική φωτογραφία του άρθρου.

Αλλά να ήταν η μοναδική φορά που ο Διαμαντόπουλος «έχανε» πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού! Το έχει χούι φαίνεται! Στο Ολυμπιακός-Λαμία (2-0), με το αποτέλεσμα στο 0-0, είχε κάνει κάτι ακόμη χειρότερο!!! Μιλάμε για τον ορισμό του πέναλτι, μία ανατροπή του Ομάρ που έβγαζε μάτια! Δείτε στο 0.18 εδώ

Αυτός ο διαιτητής, με τον οποίο παρεμπιπτόντως η ΑΕΚ έχει τέσσερις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που την έχει σφυρίξει (3-1 με Ξάνθη εκτός έδρας, 3-0 με Λάρισα εντός, 3-1 με ΠΑΟ εκτός και 1-0 με ΠΑΣ εκτός), θα παίξει αύριο το μεσημέρι τον Ολυμπιακό, με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα βλέπει καλύτερα όλες τις φάσεις κι όχι μόνο τις φάσεις εις βάρος του Ολυμπιακού.

Ειλικρινά, όμως, είναι να απορεί κάποιος: πώς είναι δυνατόν ένας διαιτητής, που θεωρείται κι από τους καλύτερους της Α΄ Εθνικής, να μην έχει δώσει δύο φορές τέτοια και τόσο εξόφθαλμα πέναλτι υπέρ μίας ομάδας και δη σε τόσο εύκολες φάσεις. Δηλαδή, αν τον ρωτήσεις, «ρε φίλε, γιατί δεν τα έδωσες», τι μπορεί να απαντήσει;…

Τέλος πάντων, ας πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Στον…Ατρόμητο, την πιο τυχερή όπως αποδεικνύεται ομάδα του πρωταθλήματος!

Γιατί; Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που «ακολουθεί» το πρόγραμμα του Ατρόμητου, δηλαδή πρώτα παίζει μία ομάδα με τον Ατρόμητο και την επόμενη αγωνιστική παίζει με τον ΠΑΟΚ. Κι επειδή αύριο παίζουν ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και βλέπω ότι στον ΟΦΗ δεν παίζει ο Μεγιάδο, καθότι είχε αποβληθεί στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, ας δούμε ένα ωραίο…γαϊτανάκι που παρατήρησα!

Παίζουν ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και στο αμέσως προηγούμενο ματς, το Ατρόμητος-ΟΦΗ, αποβλήθηκε ο Μεγιάδο του ΟΦΗ από το διαιτητή Βάτσιο κι έτσι δεν έπαιξε στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ.

Παίζουν Άρης-ΠΑΟΚ και στο αμέσως προηγούμενο ματς, το Ατρόμητος-Άρης, αποβλήθηκε ο Ρόουζ του Άρη από το διαιτητή Ευαγγέλου κι έτσι δεν έπαιξε στο Άρης –ΠΑΟΚ.

Παίζουν Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ και στο αμέσως προηγούμενο ματς, το Ατρόμητος-Παναιτωλικός, αποβλήθηκε ο Ταχάρ του Παναιτωλικού από το διαιτητή Μανούχο κι έτσι δεν έπαιξε στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ.

Παίζουν ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και στο αμέσως προηγούμενο ματς, το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, αποβλήθηκε ο Μάνταλος της ΑΕΚ από το διαιτητή Παπαπέτρου κι έτσι δεν έπαιξε στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Βεβαίως, η τύχη του Ατρόμητου, που βρίσκεται κάθε τρεις και λίγο να παίζει με παίκτη παραπάνω στους εντός έδρας αγώνες του, λόγω αποβολών, έχει κι ένα...όριο. Διότι, με τον ΠΑΟΚ έπαιξε κι αυτός!

Παίζουν ΠΑΟΚ-Ατρόμητος λοιπόν και στο αμέσως προηγούμενο ματς, το Ατρόμητος-Βόλος, αποβλήθηκε ο Ρισβάνης του Ατρόμητου από τον διαιτητή Τζήλο κι έτσι δεν έπαιξε στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος.

Κοιτάξτε, εγώ ούτε σχολιάζω, ούτε υπονοώ τίποτα. Απλά καταγράφω. Παρατηρώ και καταγράφω: πέντε φορές πριν από δύσκολα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, έχει αποβληθεί παίκτης της επόμενης αντίπαλης ομάδας του κι έτσι δεν έχει παίξει εναντίον του ΠΑΟΚ. Και δη πάντα βασικός και αναντικατάστατος παίκτης. Ο Μεγιάδο είναι ο καταλύτης του παιχνιδιού του ΟΦΗ. Ο Ρόουζ ο πιο πολύτιμος αμυντικός του Άρη. Ο Ταχάρ ο βασικός κόφτης του Παναιτωλικού-είδαμε τι γκολάρα έβαλε κι ισοφάρισε τον Ολυμπιακό τις προάλλες. Ο Ρισβάνης ο βασικός στόπερ του ατρόμητου. Κι ο Μάνταλος βέβαια ο αρχηγος της ΑΕΚ.

Άραγε, συμβαίνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό; Αποβάλλονται παίκτες της επόμενης αντίπαλης ομάδας του, πριν παίξουν με τον Ολυμπιακό; Έχει γίνει σε μία και μόνο σε μία περίπτωση! Μία σε 17 αγωνιστικές.

Δύο φορές έχει σταθεί τυχερή η ΑΕΚ. Πριν τα παιχνίδια της με τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ είχαν αποβληθεί ο Μουνίθ του Ατρόμητου (στο παιχνίδι με το Βόλο, από τον Τζήλο) και ο Σελίμοβιτς του ΟΦΗ (στο παιχνίδι με τον Αστέρα από τον διαιτητή Παπαδόπουλο). Δύο φορές, είναι δύο φορές. Όπως οι πέντε φορές του ΠΑΟΚ, είναι πέντε. Χωρίς να σημαίνει ότι ντε και καλά "φταίει" ο ΠΑΟΚ σε όλο αυτό που γίνεται.

Θα το παρακολουθούμε, όμως, και στη συνέχεια το γαϊτανάκι. Ποιος ξέρει, μπορεί να σταματήσει κάποια στιγμή!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ασφαλώς και η συχνότητα με την οποία παίρνει ο ΠΑΟΚ πέναλτι εδώ και δύο και πλέον μήνες σε πολύ κρίσιμα σημεία αγώνων του.

Χάνει ο ΠΑΟΚ από το Βόλο 0-1, πέναλτι ο Τζήλος και ισοφαρίζει ο ΠΑΟΚ.

Χάνει ο ΠΑΟΚ στη Λάρισα 0-1, πέναλτι ο Ευαγγέλου στο 96’ κι ισοφαρίζει ο ΠΑΟΚ.

Είναι στο 1-1 ο ΠΑΟΚ στον Απόλλωνα, πέναλτι ο Παπαπέτρου στο 78’ και 2-1 ο ΠΑΟΚ.

Είναι στο 0-0 ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, πέναλτι ο Διαμαντόπουλος, το χάνει ο ΠΑΟΚ.

Είναι στο εύθραυστο 2-1 ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, πέναλτι ο Τζήλος και 3-1 ο ΠΑΟΚ.

Είναι στο εύθραυστο 2-1 ο ΠΑΟΚ στον Απόλλωνα, κι άλλο πέναλτι ο Παπαπέτρου και 3-1 ο ΠΑΟΚ.

Είναι στο εύθραυστο 1-0 ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα, πέναλτι ο Φωτιάς και 2-0 ο ΠΑΟΚ.

Κάνοντας μία αντιπαράθεση, στο τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό: έχει πάρει δύο όλα κι όλα πέναλτι, ένα στο 93ο λεπτό προηγούμενος με 2-0 επί της ΑΕΚ κι ένα στο 82ο λεπτό προηγούμενος 3-0 στη Λαμία. Σαν να μην τα πήρε καν δηλαδή, καμία αξία. Ακόμη και η ΑΕΚ, που έχει πάρει ένα πέναλτι, της έδωσε ένα τρίποντο, αφού με εκείνο, που είχε σφυρίξει ο Διαμαντόπουλος, είχε κερδίσει 1-0 στα Γιάννινα.

Θα τα παρακολουθούμε κι αυτά. Όχι γιατί πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι…

Άσχετο: Όπως δηλώνει κι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ παίζει μόνο τελικούς κι άλλες ομάδες φιλικά. Τον ΠΑΟΚ τον περιμένει αύριο στην Κρήτη άλλος ένας τελικός, με τον πάντα δυνατό στο σπίτι του ΟΦΗ, την ομάδα που μπήκε πέρυσι στα πλέι οφς. Κι ο ΠΑΟΚ δήλωσε ακριβώς σε αυτό το ματς να εκτίσουν την ποινή τους λόγω καρτών κι οι τρεις καλύτεροι παίκτες του που ήταν τιμωρημένοι! Και ο Ίνγκασον και ο Ελ Καντουρί και ο Ζίφκοβιτς. Χωρίς σχόλια…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.