Χουάν Νέιρα: Ηρθε 10αρι, έγινε 8άρι και Κρητικός (vid)

Χουάν Νέιρα: Ηρθε 10αρι, έγινε 8άρι και Κρητικός (vid)

Gazzetta team
Χουάν Νέιρα: Ηρθε 10αρι, έγινε 8άρι και Κρητικός (vid)

bet365

Ο Αργεντινός χαφ απέδειξε πως αν ξέρεις μπάλα μπορείς να παίξεις παντού και η ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ στέλνει το «μήνυμα» πως θα μείνει πολλά χρόνια στον οργανισμό της ομάδας
Ηταν 29 Ιουνίου του 2018 όταν ο ΟΦΗ που μόλις είχε επιστρέψει στα «σαλόνια» ανακοίνωσε την απόκτηση του Χουάν Νέιρα. «Δεκάρι» που ξέρει μπάλα όσο λίγοι, Αργεντινός γαρ, προέρχονταν από μία τριετία στο Μεξικό και έφτασε στην Κρήτη με στόχο να αποτελέσει τον «εγκέφαλο» της ομάδας.
Μας «συστήθηκε» εντυπωσιακά καθώς στο ντεμπούτο του βρήκε δις στόχο στη Νέα Σμύρνη, στην πρεμιέρα της περιόδου 2018/19. Που άρχισε και τελείωσε με εκείνον πρωταγωνιστή, αφού ναι μεν από το «θρυλικό» δεύτερο μπαράζ με τον Πλατανιά έχει «μείνει» και λογικά το γκολ του Αντίλ Ναμπί στις καθυστερήσεις που διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 3-2, αλλά μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ο Νέιρα ήταν που συμμετείχε και στα 2 τέρματα της ομάδας του στο παιχνίδι (σκόρερ από την άσπρη βούλα, ασίστ για τον Γιακουμάκη).
Ετσι η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών λίγες ημέρες μετά (04/07/2019) ήταν μάλλον η... φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Παράλληλα άλλαξε και θέση, αφού από το «10» αρχίσαμε να τον βλέπουμε στο «8» και «μεταλλάχτηκε» σε box to box ολκής. Αν κατέχεις το τόπι και τερματοφύλακας παίζεις!
Πέρσι έκανε ίσως πέρσι την πιο ουσιαστική σεζόν της καριέρας και για όσους θυμούνται ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι. Στα πρώτα 8 παιχνίδια της χρονιάς σημείωσε 2 γκολ, έδωσε 4 ασίστ και οι Κρητικοί ξεκίνησαν με 5 νίκες (5-1-2 το ρεκόρ τους), αποτελέσματα που έβαλαν τις βάσεις για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου». Οπερ και εγένετο, μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας που τους βρήκε στα play off.
Φέτος άρχισε και πάλι με το... δεξί, καθώς σκόραρε στο 1-1 της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό και ναι μεν στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και «έχασε» κάποιους αγώνες, πρόσφατα όμως επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς.
Στα τέλη του 2020 το όνομά του «έπαιξε» για τον Απόλλωνα Λεμεσού, όμως εκείνος με αναρτήσεις του στα social media «φωτογράφιζε» ουσιαστικά τι θα συνέβαινε. «Προχωράμε πάντα, θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί», είχε γράψει μετά την ήττα από τον Αρη και το μυαλό του βρίσκονταν μόνο στον ΟΦΗ.
Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα και την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2025 παρακαλώ. Δηλαδή για επιπλέον 4,5 χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα «ριζώσει» στο «Γεντί Κουλέ», θα κρεμάσει τα παπούτσια του στο Ηράκλειο (τότε θα είναι 36 ετών!) και με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο να αναλάβει πόστο στην ομάδα, ύστερα από 7 σεζόν παρουσίας του ως ποδοσφαιριστής της.
Ο Νέιρα θα γίνει... Νεϊράκης και η Κρήτη το σπίτι του. Αλλωστε από καιρό έχει αρχίσει μαθήματα ελληνικών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα