«Ο Πινακάς μπορεί να βγάλει χαρακτηριστικά Καραπιάλη»!

«Ο Πινακάς μπορεί να βγάλει χαρακτηριστικά Καραπιάλη»!

Gazzetta team
«Ο Πινακάς μπορεί να βγάλει χαρακτηριστικά Καραπιάλη»!

bet365

Επίλεκτο μέλος της πρωταθληματικής ΑΕΛ, αλλά και προπονητής του Πινακά στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα! Ο Θοδωρής Βουτυρίτσας είναι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει το νέο «αστέρι του κάμπου»!

Πλέον το όνομά του έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της θεσσαλικής πόλης. Το «βυσσινί άλογο» που λέγεται Δημήτρης Πινακάς καλπάζει για τα καλά σε όλα τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας και η περίπτωση του είναι τέτοια που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει για καιρό! Πριν καν σβήσει το 20ο κεράκι στην τούρτα του, ο Πινακάς είναι στη λίστα με τα hot ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα 6 γκολ που έχει πετύχει ως τώρα με την φανέλα της ΑΕΛ που δίνουν αυτό το... διαβατήριο! Αν οι περισσότεροι μαθαίνουμε τώρα να «συλλαβίζουμε» το όνομα Πινακάς δεν έχει ισχύει το ίδιο για τον Θοδωρή Βουτυρίτσα. Ένας από τους παίκτες-μύθους της Λάρισας που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το ιστορικό πρωτάθλημα του 1988, αλλά στην περίπτωση Πινακά ήταν και ο επικεφαλής της ακαδημίας όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του!

Γνωρίζοντας όλα τα «κουμπιά» του νεαρού Λαρισαίου επιθετικού, ο Θοδωρής Βουτυρίτσας μίλησε στον Pressing 90.1, τον Χρήστο Τσούμαρη, στην εκπομπή Tsoumbox.

«Είχαμε χρόνια στη Λάρισα να δούμε κάτι διαφορετικό, έναν επιθετικό με τα δικά του προσόντα κι αυτό δίνει θάρρος και κίνητρο σε πολλά παιδιά. Απ’ τον Γκέκα είχαμε να δούμε έναν δικό μας επιθετικό να ξεπετάγεται έτσι… Αν μη τι άλλο, αν είσαι Έλληνας και επιθετικός στις μέρες μας, είναι λογικό να γίνεσαι περιζήτητος» τόνισε αρχικά ο άλλοτε άσος της ΑΕΛ και νυν αρχιπροπονητή της Ακαδημίας «Οι Ατρόμητοι» ο οποίος εν συνεχεία ανέφερε:

«Η εξέλιξη του Πινακά είναι μια απ’ τις λίγες καλές ειδήσεις της εποχής, που μας παρηγορεί μέσα στη αδράνεια και την απραξία της πανδημίας. Ο Δημήτρης είναι ένας απ’ αυτούς που έχουν όλες τις προϋποθέσεις αλλά και το άστρο να διακριθούν κι αυτό αποτελεί για εμάς διπλή χαρά, καθώς τον είχαμε κοντά μας από 9-15 ετών. Πέρα απ’ το ταλέντο χρειάζεται και η τύχη των συγκυριών για να σου δοθούν οι ευκαιρίες κι όταν άρχισε να παίζει είχα πει και στον Γρηγορίου ότι κατά τη γνώμη μου του ταιριάζει περισσότερο η θέση του 10ριού ή του δεύτερου επιθετικού. Το είπε κι ο ίδιος σε συνέντευξή του, αναφέροντας ως πρότυπό του τον Βασίλη Καραπιάλη.

Από τη στιγμή μάλιστα που η ΑΕΛ δεν έχει τελευταία κλασσικό 10άρι, νομίζω πως είναι η ευκαιρία να ξεδιπλώσει πλήρως το ταλέντο του, παίζοντας κυρίως με χώρο και μέτωπο στην επίθεση. Είναι στην κατηγορία των παικτών που όταν ωριμάσουν μπορούν να βγάλουν χαρακτηριστικά Καραπιάλη στο παιχνίδι τους, όπως φάνηκε στο γκολ με τον ΠΑΟΚ ή σε κάποιες ενέργειες μέσα στα Γιάννενα».

Σχετικά με την υπερέκθεση και την δημοσιότητα των τελευταίων εβδομάδων, ο Θοδωρής Βουτυρίτσας επισήμανε:

«Το γεγονός ότι όλη η Ελλάδα μέσα σε έξι μήνες ασχολείται με τον Δημήτρη είναι σίγουρα επικίνδυνο. Εκείνος πρέπει μέσα σ’ όλο αυτό να συνεχίσει να δουλεύει , ώστε να βελτιώνεται και να βοηθάει ακόμα περισσότερο την ομάδα. Είναι πολύ ευχάριστο να ασχολούνται όλοι μαζί σου, αλλά μόλις στα 19 του πρέπει να βρει την ισορροπία του. Γι’ αυτό του συστήνουμε προσγείωση, προπόνηση, πειθαρχία στον προπονητή κι αυτό που είναι να έρθει θα έρθει σιγά-σιγά για να έχει και διάρκεια.

Πολλά παιδιά ξεκίνησαν δυναμικά αλλά δεν έκαναν στην πορεία αυτά που φαινόταν ότι μπορούν. Από την πρώτη φουρνιά των Ατρόμητων ξεχώρισε ο Τάσος Κρητικός. Πίστευα πως ως ακραίος επιθετικός μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, αλλά έμεινε στο δρόμο για κάποια πράγματα που γνωρίζει καλύτερα το περιβάλλον του, ενώ πέρασε κι ένα πρόβλημα υγείας. Όποιος τον έβλεπε όμως, όπως και αργότερα τον Πινακά, έλεγε πως αυτό το παιδί πρέπει να παίξει μπάλα. Ο Δημήτρης πιστεύω πως έχει και τον χαρακτήρα να τα κατανοήσει όλα αυτά και να καταλάβει ότι δεν θα παίξει μόνο με το ταλέντο»!

«Κάθε εβδομάδα να προσπαθεί για το καλύτερο»

«Δεν ξέρω αν η μεταγραφολογία γύρω απ’ το όνομά του εξελιχθεί σε παγίδα. Ξέρω όμως πως για να μην εξελιχθεί έτσι, ο Δημήτρης θα πρέπει κάθε εβδομάδα να προσπαθεί να παίζει καλύτερα. Απ’ την άλλη, πρέπει η ομάδα να τον διαχειριστεί προσεκτικά και να τον βοηθήσει να έχει ισορροπία. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μια ΑΕΛ που έβαλε 9 γκολ και 6 τα έχει βάλει ένα παιδάκι που πρέπει να ακολουθεί τους άλλους κι όχι οι άλλοι να ακολουθούν αυτόν. Δεν είναι ακόμα έτοιμος ένας 19χρονος να σηκώσει τέτοιο βάρος στην πλάτη.

Στην διαχείριση ενός νέου ποδοσφαιριστή εμπλέκονται οικογένεια, προπονητές, διοίκηση ομάδας, κόσμος, δημοσιογράφοι, συμπαίκτες, οι πάντες. Θέλει προσοχή λοιπόν, συγκέντρωση και κλειστά αυτιά. Δεν θέλει πολύ να πετάξει ο νους. Επί του παρόντος πάντως ο ίδιος δείχνει προσεκτικός.

Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι στατιστικά απ’ τα ταλέντα της χώρας παίζουν πολλοί λίγοι, ειδικά στην επίθεση… Οι ομάδες θέλουν σιγουριά, έχουν τη νοοτροπία ότι πρέπει το παιδί να μεγαλώσει κι άλλο, ενώ στο εξωτερικό στα 19 μπορεί να είναι φτασμένος παίκτης εκατομμυρίων… Το ιδανικότερο για κάθε Πινακά λοιπόν, είναι να πάει κάπου στο εξωτερικό, όπου επίσης όμως υπάρχουν άλλες δυσκολίες.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικότερο όλων είναι εκεί που θα πας να παίξεις. Σ’ αυτή την ηλικία, που ο ποδοσφαιριστής είναι στα ύψη της ενέργειας και της ψυχολογίας του, δεν είναι να χάνει χρόνο και έδαφος μένοντας στον πάγκο… Αν πας σε μια ομάδα απλά σαν ταλέντο και κινείσαι για καιρό μεταξύ πάγκου και κερκίδας, χάνεις το timing και τις δυνατότητες της εξέλιξής σου! Οπότε, καλά θα ‘ναι αν ο Δημήτρης φύγει απ’ την ΑΕΛ να επιλέξει να πάει κάπου που θα παίζει».

Ο Βουτυρίτσας αναφέρθηκε και στην πρώτη γνωριμία του με τον «πιτσιρικά» Πινακά: «Ο Δημήτρης είχε έρθει όταν εγώ είχα τις Ακαδημίες της Άρσεναλ, αν και μένει στην αντίθετη πλευρά της Λάρισας. Πέρασε όλα τα ηλικιακά τμήματα, ως την πρώτη ομάδα των Ατρομήτων στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ στα 10-11 χρόνια του είχε τιμηθεί κι ως πρώτος σκόρερ σ’ ένα μεγάλο τουρνουά που είχε γίνει στο Βόλο. Το καλοκαίρι του ’16 ήρθε ο κ.Σοφός της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, με τους κ.κ.Λιβανό και Σάκη Αναστασιάδη και φυσικά εγώ συναίνεσα, καθώς ποτέ δεν διανοήθηκα να διακόψω τον δρόμο κάποιου παιδιού. Η ομάδα ήταν από Β’ προς Α’ Εθνική, εντάχθηκε στην ΑΕΛ κι έπαιξε αμέσως στις under της ΠΑΕ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα