Αντριάν Χουσίνο: Ο στόπερ που έρχεται στην ΑΕΛ, ξεχωρίζει για το κοινωνικό του έργο (pics, vid) 

Αντριάν Χουσίνο: Ο στόπερ που έρχεται στην ΑΕΛ, ξεχωρίζει για το κοινωνικό του έργο (pics, vid) 

Γιώργος Ντυμένος
Αντριάν Χουσίνο: Ο στόπερ που έρχεται στην ΑΕΛ, ξεχωρίζει για το κοινωνικό του έργο (pics, vid) 

bet365

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός που θα γίνει παίκτης της ΑΕΛ «κουβαλά» στην πλάτη μία ιστορία που αποτυπώνει πως με δουλειά και επιμονή, μπορείς να φτάσεις στον στόχο σου. Σπούδασε στις ΗΠΑ, στηρίζει τους φτωχούς και τα κακοποιημένα ζώα και στο μπράτσο του υπάρχει ένα μπουλντόγκ με ιδιαίτερη για εκεινον σημασία.
Παίκτης της ΑΕΛ λογίζεται ουσιαστικά ο Αντριάν Χουσίνο, καθώς ο Βολιβιανός κεντρικός αμυντικός θα ανακοινωθεί από ώρα σε ώρα (βρίσκεται καθ' οδόν για την Ελλάδα) και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στην Ευρώπη.
Ο 28χρονος στόπερ που έπαιζε στη Μπολιβάρ πέρασε τον Ατλαντικό με όνειρα χίλια, αλλά την ίδια στιγμή «κουβαλά» και μία ανθρώπινη ιστορία προσπάθειας, προσφοράς και επιμονής.
Λάτρης του ποδοσφαίρου, μέχρι και πριν από μερικά χρόνια αγωνίζονταν στις μικρές κατηγορίας της χώρας του και των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα σπούδασε και συνδύασε την μπάλα με την ακαδημαϊκή καριέρα. Ωστόσο δεν έμεινε μόνο στα εντός των τεσσάρων γραμμών. Με έντονη κοινωνική παρουσία, ουκ ολίγες φορές θέλησε να δείξει στον κόσμο πως ο ποδοσφαιριστής μπορεί να χρησιμοποιήσει για το κοινό καλό τη δημοσιότητα που απολαμβάνει.
Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο Χουσίνο, όχι μόνο ο ποδοσφαιριστής αλλά και ο άνθρωπος.
*Οταν ήταν μικρός πήγαινε μαζί με τον πατέρα του στο «Hernando Siles stadium» του Λα Πλαζ, ώστε να δει αγώνες. Η πρωτεύουσα βρίσκονταν περίπου 100 χιλιόμετρα από τον τόπο που διαμονής του και το ταξίδι κόστιζε ακριβά. «Τρελαινόμουν που τους έβλεπα να παίζουν. Όμως δεν μπορούσαμε να πηγαίνουμε συχνά, γιατί δεν είχαμε πολλά χρήματα», είπε σε ανύποπτη στιγμή για τα παιδιά του χρόνια. Εννοείται πως από πιτσιρικάς ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής.
*Εχει δύο αδερφές που υπεραγαπά και πάντα βρίσκεται στο πλευρό τους. Δεν είναι τυχαίο πως στο δεξιό του μπράτσο έκανε τατουάζ ένα μπουλντόγκ και έγραψε από πάνω τα αρχικά των ονομάτων τους, καθώς η συγκεκριμένη ράτσα σκύλου θεωρείται και είναι ιδιαίτερα προστατευτική με την οικογένεια. Γενικότερα του αρέσουν τα τατού και έχει αρκετά.
*Μέχρι τα 12 του έπαιζε φορ! Ολα όμως άλλαξαν όταν στην γενέτειρά του άνοιξε μία σχολή ποδοσφαίρου ο Ραμίρο Μπάκουτ. Πρόκειται για έναν «θρύλο» του εγχώριου football και εκείνος τον γύρισε στην άμυνα. Μάλιστα μόλις έγινε 15 τον έπεισε να πάει να δοκιμαστεί στη Μπολιβάρ. Ηταν εκείνος και ακόμη 499 παιδιά που αναζήτησαν δικαίωμα στο όνειρο και ο Χουσίνο κατάφερε να πείσει για την αξία του και τον κράτησαν.
*Πριν ενηλικιωθεί ντεμπουτάρισε με την Μπολιβάρ λόγω… ανάγκης. Η πρώτη ομάδα είχε υποχρεώσεις στο Λιμπερταδόρες και έφτιαξε μία «μεικτή» ομάδα από επαγγελματίες και πιτσιρικάδες ώστε να αντιμετωπίσουν την Αουόρα. Ετσι ο τότε προπονητής του Χόρχε Χαμπέγκερ τον πήρε στην αποστολή και του έδωσε χρόνο συμμετοχής, σε μία αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή.
*Η ζωή του άλλαξε όταν το 2011 συμμετείχε με τη «μικρούς» της Μπολιβάρ σε ένα τουρνουά στο Ντάλας. Οι άνθρωποι του Πανεπιστημίου Richland τον ξεχώρισαν και του προσέφεραν υποτροφία. Η ομάδα του δεν τον άφησε να πάει, όμως περίπου 1,5 χρόνο μετά έμεινε ελεύθερος και επικοινώνησε ο ίδιος μαζί τους να ρωτήσει αν ισχύει η προσφορά τους. Η απάντηση ήταν καταφατική και βρέθηκε στις ΗΠΑ όπου έπαιξε στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα και πήρε πτυχίο στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.
*Η επιστροφή στη Βολιβία δεν ήταν στρωμένη με «ροδοπέταλα». Πήγε στην Μαεστράντζα που αγωνίζονταν στη χαμηλότερη κατηγορία και ύστερα επέστρεψε στις ΗΠΑ για τη Βεντούρα του Λος Αντζελες που ήταν στην 3η Εθνική. Λίγο αργότερα γύρισε ξανά στα πάτρια εδάφη για την Always Ready και μετά το 2016 άρχισε να ξεχωρίζει.
*Μέσω των τελευταίων εμφανίσεών του γύρισε στις ΗΠΑ, αλλά αυτή τη φορά για το MLS και την Τούσλα της Οκλαχόμα. Πλέον αντίπαλοί του ήταν οι Ντιντιέ Ντρογκμπά, Τζιοβάνι Ντος Σάντος και άλλοι, ενώ προσπαθούσε να σκοράρει απέναντι σε γκολκίπερ όπως ο Τιμ Χάουαρντ. Ανέβηκε level.
*Μάλιστα δεν άργησε να το «εξαργυρώσει». Στις αρχές του 2019 χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη άκρη ήταν κάποιοι παλιοί γνώριμοι, οι άνθρωποι της Μπολιβάρ. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν λίγο και ο Χουσίνο επέστρεψε στο «σπίτι» του, για να παίξει στην ομάδα που ανδρώθηκε και να διεκδικήσει τίτλους. Το ντεμπούτο του μάλιστα ήταν ονειρικό. Εκτός έδρας με την Ντεφενσόρ για το Κόπα Λιμπερταδόρες όπου η Μπολιβάρ κέρδισε 3-2 και εκείνος σκόραρε με κεφαλιά (δείτε το στο 1:00 του βίντεο)! Δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι καλύτερο! Με την Μπολιβάρ μερικούς μήνες μετά κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.
*Παράλληλα συνεχίστηκαν τα ευχάριστα. Κλήθηκε και στην Εθνική του ομάδα και ήταν στην αποστολή για το Κόπα Αμέρικα του 2019. Μάλιστα πριν το τουρνουά μάλιστα ταξίδεψε στην Ευρώπη για σειρά φιλικών και έπαιξε στη Ναντ με τη Γαλλία. «Ο πιο δύσκολος αντίπαλος είναι ο Γκριεζμάν. Αλλάζει συνεχώς θέσεις», θα πει σε ανύποπτη στιγμή! Το 2016 βρίσκονταν στην 3η κατηγορία των ΗΠΑ και το 2019 συμμετείχε στο Κόπα Αμέρικα! Τα παραμύθια είναι… βγαλμένα από τη ζωή.
*Το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα πάντως απέτυχε στο τουρνουά και γνώρισε 3 ήττες στον όμιλο, με Βραζιλία, Περού, Βενεζουέλα. «Στην πρεμιέρα που αντιμετωπίσαμε τους οικοδεσπότες ήθελα να βάλω τα κλάματα. Δεν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τη διοργάνωση», σχολίασε μεταγενέστερα.
*Γενικότερα το 2019 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χρονιά του, καθώς βραβεύτηκε και ως ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών της χώρας του.
*Ο Χουσίνο όμως παράλληλα με την μπάλα έχει να επιδείξει και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και κοινωνική δράση. Στην πατρίδα του επικρατεί χαμηλό βιοτικό επίπεδο και η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα επισιτισμού για πολλούς κατοίκους της, που στερούνταν ακόμη και τα βασικά. Εκείνος και ορισμένοι συμπαίκτες του δεν έμειναν αδρανείς. Στα μέσα του περασμένου Απριλίου μετέβησαν στην πόλη Κορόικο, τόπο καταγωγής του, και μοίρασαν στους συνανθρώπους μας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
*Τον Ιούνιο μάλιστα έγινε ένα από τα πρώτα θέματα στη Βολιβία, όταν και προσπάθησε να αγοράσει ένα μεγάλο αριθμό αλόγων που ήταν παρατημένα και ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Τα συμπαθή ζώα χρησιμοποιούνταν από τους ιδιοκτήτες τους στην ευρύτερη περιοχή του Λα Πλαζ, ώστε να πηγαίνουν βόλτες τους τουρίστες που επισκέπτονταν τη χώρα του. Ομως λόγω της πανδημίας οι επισκέπτες εκμηδενίστηκαν, τα παράτησαν και εκείνα γυρνούσαν στους δρόμους, τρώγοντας από τα σκουπίδια. Ο 28χρονος πήρε όσα μπορούσε και τα στέγασε σε ένα ράντζο, όπου και τους παρέχεται μία αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα άφησε αιχμές εναντίον ορισμένων εκ των ιδιοκτητών τους, που δεν θέλησαν να του πουλήσαν τα άλογά τους και εξακολουθούν να βασανίζονται.
*Η Βολιβία γενικότερα είναι μία χώρα σε συνεχή αναβρασμό πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε ξανά από κοινωνικές ταραχές. Ο Χουσίνο είναι ένας ποδοσφαιριστές με άποψη και λόγο. «Δεν είναι ωραίο να παλεύουν αδέρφια μεταξύ τους. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το καλό της χώρας μας και όχι για το καλό κάποιων ανθρώπων», είπε σχετικά, αφήνοντας αιχμές για όσους υποκινούν τα επεισόδια που κατά καιρούς συμβαίνουν και εκμεταλλεύονται τον λαό.
*Αυτός είναι λοιπόν με «πινελιές» ο Χουσίνο. Λάτρης της οικογένειας, η σύντροφός του έφερε το 2018 στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι που πλέον είναι όλη του η ζωή. Εκτός από το ποδόσφαιρο του αρέσει τον κικ μπόξινγκ αλλά και του μότο κρος (το play station μάλλον… εννοείται) και ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έρχεται στα μέρη μας για λογαριασμό των «βυσσινί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα