Λιβάι Γκαρσία: Το «τούρμπο» στα άκρα της ΑΕΚ με το φαρμακερό αριστερό (vids)

Λιβάι Γκαρσία: Το «τούρμπο» στα άκρα της ΑΕΚ με το φαρμακερό αριστερό (vids)

Δημήτρης Βέργος
Λιβάι Γκαρσία: Το «τούρμπο» στα άκρα της ΑΕΚ με το φαρμακερό αριστερό (vids)

bet365

Ο 23χρονος εξτρέμ έχοντας αφήσει πίσω τη θλάση που τον έθεσε νοκ-άουτ για δύο μήνες, δίνει στην ΑΕΚ αυτό που είχε ανάγκη από τα άκρα της.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να δαπανήσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον Λιβάι Γκαρσία την περασμένη μεταγραφική περίοδο, έναν παίκτη που διεκδίκησε και ο Ολυμπιακός, με τους κιτρινόμαυρους ωστόσο να βγαίνουν νικητές σε αυτή τη μονομαχία. Η Ένωση και ο Ίλια Ίβιτς που βρισκόταν στη θέση του τεχνικού διευθυντή ήθελαν να προσθέσουν τον συγκεκριμένο εξτρέμ στο ρόστερ καθώς ήταν αυτό ακριβώς που έλειπε από τα άκρα της ΑΕΚ.

Ο Γκαρσία είναι ένας παίκτης δυναμικός, γρήγορος, με εκρηκτικότητα, καλός στο ένας εναντίον ενός, διαθέτοντας ντρίμπλα και την ικανότητα να δημιουργεί και να σκοράρει. Ήταν ο τύπος του ποδοσφαιριστή που είχε ανάγκη η ΑΕΚ για την αναβάθμισή της στη θέση αυτή καθώς δεν είχε παίκτες με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Πέρα από το εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Μανόλο Χιμένεθ και την αλλαγή που έχει φέρει στην ανασταλτική λειτουργία και στην ομοψυχία της ΑΕΚ, ο 23χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ήταν ο άνθρωπος που έκρινε τη νίκη της Ένωσης στο Κλεάνθης Βικελίδης με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 65' με το αριστερό πόδι. Μετά το τέλος του ματς, ο Λιβάι Γκαρσία παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ότι οι στατικές φάσεις είναι ένα σημείο πάνω στο οποίο έχει δουλέψει αρκετά για να εξελίξει τις ικανότητές του και να αποτελεί κρυφό «όπλο» του.

Πράγματι, το δυνατό αριστερό του Γκαρσία από τις στατικές φάσεις δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει λύσεις για την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν. Μάλιστα ο Γκαρσία εκτός από φάουλ, σκοράρει από όλες τις θέσεις. Ακόμα και από το κόρνερ, όπως έκανε με εκείνη την καταπληκτική απευθείας εκτέλεση στη Ριζούπολη στο 3-4 επί του Απόλλωνα Σμύρνης σημειώνοντας ένα από τα ομορφότερα τέρματα της φετινής σεζόν.

Επίσης η ΑΕΚ έχει βρει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου η Ένωση να βρει δίχτυα. Τα γεμίσματα του από τα χτυπήματα κόρνερ στο πίσω δοκάρι δυσκολεύουν τις άμυνες και τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Όπως για παράδειγμα έγινε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν από το δικό του αριστερό πόδι η μπάλα από το κόρνερ πήγε στο δεύτερο δοκάρι με τον Σιμόες να παίρνει την κεφαλιά και να ισοφαρίζει.

Ο Γκαρσία στη δεξιά πτέρυγα αν βρει χώρο αποτελεί έναν παίκτη από τον οποίο η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει το απρόβλεπτο. Η ταχύτητά του σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση αποτελούν ατού στα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ και μια κίνησή του αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Στο χθεσινό ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση της κεφαλιάς του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο πρώτο μέρος, όταν ο Γκαρσία ντρίμπλαρε δύο παίκτες του Άρη βγάζοντας τη σέντρα, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις «ανακάτεψε» τους αντιπάλους του στα πλάγια.

Εκτός όμως από το επιθετικό κομμάτι στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Λιβάι Γκαρσία αποτελεί ένα «τούρμπο» σε όλη την πτέρυγα καθώς προσφέρει βοήθειες και στον ανασταλτικό τομέα. Αυτό δηλαδή που ζητάει από τους ακραίους του ο Χιμένεθ. Η σωματοδομή και η ταχύτητά του τον βοηθούν σημαντικά στο αμυντικό σκέλος, προσφέροντας ενίσχυση στον μπακ που έχει πίσω του. Συν τοις άλλοις στην ανασταλτική λειτουργία ο Λιβάι Γκαρσία προσφέρει βοήθειες και στις στατικές φάσεις των αντιπάλων με το άλμα του για την απομάκρυνση των γεμισμάτων μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκαρσία δείχνει πως έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία προέρχεται από εκείνον τον σοβαρό τραυματισμό στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η θλάση που είχε υποστεί στο ίδιο σημείο του ποδιού που είχε τραυματιστεί και το καλοκαίρι στο Ισραήλ, τον άφησε δύο μήνες εκτός. Η επιστροφή του έγινε ομαλότερα καθώς στην ΑΕΚ δεν ήθελαν να ρισκάρουν την παραμικρή πιθανότητα υποτροπής. Δεδομένα λοιπόν ο 23χρονος εξτρέμ δεν έχει πιάσει ακόμα τα υψηλότερα στάνταρ απόδοσης.

Ο Γκαρσία αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης παίζοντας με το ανάποδο πόδι που του δίνει τη δυνατότητα να συγκλίνει με το αριστερό στην αντίπαλη περιοχή. Ο Χιμένεθ έχει στα χέρια του έναν παίκτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δυο άκρα της επίθεσης καθώς και στο αριστερό άκρο μπορεί να προσφέρει εκμεταλλευόμενος ακόμα περισσότερο την ταχύτητα που διαθέτει. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του ήταν κάτι που περίμεναν όλοι στην ΑΕΚ και ιδιαίτερα οι συμπαίκτες του, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι μέσα από τις προπονήσεις στα Σπάτα τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει ο Γκαρσία μέσα στα παιχνίδια...

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα