Ατρόμητος: Η ποιότητα του Ραμπέλο και ο «σωτήρας» Σάλομον (pics & vids)

Ατρόμητος: Η ποιότητα του Ραμπέλο και ο «σωτήρας» Σάλομον (pics & vids)

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Η ποιότητα του Ραμπέλο και ο «σωτήρας» Σάλομον (pics & vids)

bet365

Δύο είναι τα πρόσωπα που ξεχώρισαν την Πέμπτη για τον Ατρόμητο στην ανατροπή κόντρα στη Λαμία, με τους Μπράιαν Ραμπέλο και Πάτρικ Σάλομον να κάνουν την διαφορά και να... σώζουν το «αστέρι» και τον Κάναντι!

href="https://sports.bwin.gr/el/sports?wm=4531520" rel="sponsored nofollow" target="_blank">Φενερμπαχτσέ - Παναθηναϊκός: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και Live Streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Χαρακτήρα τελικού είχε το παιχνίδι του Ατρόμητου με την Λαμία την Πέμπτη στο Περιστέρι. Οι δύο ομάδες έπρεπε να έχουν συναντηθεί στο φινάλε του πρώτου γύρου, όμως τα κρούσματα κορονοϊού που υπήρξαν στον σύλλογο της Φθιώτιδας τότε ανέβαλαν το παιχνίδι. Έτσι, αυτό έγινε μετά την 16η αγωνιστική με τους Περιστεριώτες να βρίσκονται στο -3 από την εξάδα. Αυτομάτως αυτό σήμαινε πως το παιχνίδι αυτό ήταν από τα πιο σημαντικά στο δρόμο προς τα play off και πως η νίκη ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, απέναντι ήταν η τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος που δύσκολα φαίνεται πως θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Παρ' όλα αυτά, ο Ατρόμητος και πάλι προβλημάτισε στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όπως και ο Νταμίρ Κάναντι που αποφάσισε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές ποδοσφαιριστών που ήταν εκ των κορυφαίων στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ (βλ. Μουνίθ). Μέσα από τις αλλαγές όμως, ήταν δεδομένο πως θα υπήρχε κι εκείνος που θα διακρινόταν και θα έδινε τις δικές του... απαντήσεις! Αυτό έγινε την Πέμπτη και το έκανε ο Ραμπέλο, που μαζί με τον Σάλομον επί της ουσίας έφεραν την νίκη για την ομάδα τους.

id="head-0">Ο Χιλιανός έδειξε την ποιότητά του κι έστειλε... μήνυμα!

Η τελευταία φορά που είδαμε τον Μπράιαν Ραμπέλο στην ενδεκάδα του Ατρόμητου, ήταν στις 28 Νοεμβρίου 2020 στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Έκτοτε, ο Χιλιανός έμεινε στα δύο επόμενα παιχνίδια με Άρη και Αστέρα εκτός αποστολής, επιστρέφοντας σε αυτή στο πρώτο παιχνίδι του 2021 με αντίπαλο τον Βόλο, όπου κι αγωνίστηκε για 19 λεπτά με τους Περιστεριώτες να χάνουν.

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/01/5222514_1.jpg" style="width: 1450px; height: 850px;">

Ακολούθησαν τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ με τον Χιλιανό να μην αγωνίζεται και ξαφνικά μετά από ενάμιση μήνα τον είδαμε και πάλι στη βασική ενδεκάδα. Η φετινή χρονιά είναι περίεργη για τον ίδιο, καθώς ο Κάναντι φαίνεται να μην τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα, όμως την Πέμπτη του απέδειξε πως κάνει λάθος!

Ένας ποδοσφαιριστής που στα 26 του χρόνια, έχει καταφέρει να αγωνιστεί στη Σεβίλλη και να κατακτήσει το Europa League, σίγουρα αποκλείεται να μην έχει την ποιότητα που χρειάζεται για την Super League Interwetten! Ο Ραμπέλο το έδειξε πέρσι απ' όταν ήρθε πως διαθέτει κάποια στοιχεία που έλειπαν από τον Ατρόμητο, όπως η ντρίπλα και η κάθετη πάσα, στοιχεία που έχει και ο Μουνίθ. Την Πέμπτη ήταν η ευκαιρία του Χιλιανού, λοιπόν και σίγουρα την άρπαξε από τα... μαλλιά!

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/01/rampelo.jpg">

Σε μια χαμένη μπαλιά στο 37', ο Ραμπέλο κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο με τάκλιν, να σηκωθεί, να την περάσει από τον προσωπικό του αντίπαλο και αυτός να τον ανατρέψει για να τον σταματήσει! Όλα αυτά σε πραγματικά κλάσματα του δευτερολέπτου και σε μικρό χώρο. Κάπως έτσι, το πείσμα και η ποιότητα του Χιλιανού έφεραν το πέναλτι του Προβυδάκη, που αξιοποίησε ο Χριστοδουλόπουλος και ισοφάρισε για τον Ατρόμητο.

Με αυτό τον τρόπο ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, έστειλε το δικό του μήνυμα στον Νταμίρ Κάναντι για την όχι και τόσο συχνή χρησιμοποίησή του στα παιχνίδια του Ατρόμητου. Επίσης, δικαίωσε αρκετούς εντός κι εκτός ομάδας που έχουν την άποψη πως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι πραγματική πολυτέλεια να βρίσκεται στον πάγκο. Πλέον το μόνο που μένει να φανεί είναι αν ο Αυστριακός πήρε το... μήνυμα και δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Ραμπέλο, που φαίνεται πως τις αξίζει!

data-height="330" data-integration-id="yddsw24mjj022ya7" data-playlist-id="v-c8j08a2cj76x-sf" data-width="588">

Η... σωτήρια παρουσία του «Σάλι»

Ας περάσουμε τώρα σε έναν ποδοσφαιριστή που είναι επιλογή του Νταμίρ Κάναντι και έχει δείξει πως τον πιστεύει πολύ. Μετά τον Ραμπέλο, αν κάποιος έσωσε τον Ατρόμητο και ίσως τον Αυστριακό τεχνικό ο οποίος πλέον θα ήταν για τα καλά υπό έντονη αμφισβήτηση σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος από τη νίκη, ήταν σίγουρα ο Πάτρικ Σάλομον.

Όχι μόνο με το γκολ που σημείωσε κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, αλλά κυρίως με την επέμβασή του στη φάση όπου οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται πως η μπάλα έχει περάσει την γραμμή. Στο 20' ο Ντέλετιτς πλάσαρε τον Μανδά, ο οποίος απέκρουσε αλλά η μπάλα έφυγε από πάνω του με πορεία προς τα δίχτυα, πριν ο Σάλομον σωτήρια διώξει πάνω στη γραμμή.

Στην αρχή της φάσης, ο Αυστριακός μένει αρκετά πίσω από τον αντίπαλό του, ωστόσο δεν τα παρατάει. Τρέψει, καλύπτει και τελικά... προλαβαίνει τα χειρότερα! Με το σκορ στο 0-2 στο 20', πιθανότατα η Λαμία θα είχε φύγει με το διπλό από το Περιστέρι και ο Ατρόμητος θα βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή.

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/01/salomon.jpg" style="width: 960px; height: 444px;">

Αφού, λοιπόν, έσωσε σε εκείνη την φάση την ομάδα του και λίγο αργότερα η ποιότητα και το πείσμα του Ραμπέλο έφεραν την ισοφάριση, το πήρε πάνω του για να σώσει μια και καλή την παρτίδα! Με προσωπική ενέργεια έφερε την μπάλα εκεί που την ήθελε κι έπιασε ένα ωραίο σουτ λυτρώνοντας άπαντες στο Περιστέρι. Ο Σάλομον είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει δείξει σταθερό πρόσωπο φέτος στην ομάδα...

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν λάθος την αποχώρηση του Αζέρ Μπουσουλάτζιτς. Ωστόσο, ο 32χρονος αμυντικός μέσος, έχει δείξει πως διαθέτει κάποια καλά στοιχεία. Όμως εκτός αυτού, έχει δείξει πως δεν έχει σταθερότητα στις εμφανίσεις του. Κόντρα στη Λαμία δεν έχει κάνει το καλύτερό του παιχνίδι, ωστόσο έχει τις δύο από τις τρεις κομβικές φάσεις της αναμέτρησης που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του και αυτές ήταν αρκετές ώστε να κρίνουν τελικά και το αποτέλεσμα!

data-height="330" data-integration-id="yddsw24mjj022ya7" data-playlist-id="v-c8j1m2fh1ttl-sf" data-width="588">

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα