Όλα για όλα, με πρώτο στόχο το μειονέκτημα να γίνει πλεονέκτημα…

Όλα για όλα, με πρώτο στόχο το μειονέκτημα να γίνει πλεονέκτημα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αποψινό μεγάλο αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αναλύοντας τα νέα αγωνιστικά δεδομένα που προέκυψαν ειδικά στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που κάτι έχασε στο κέντρο και κάτι άλλο θέλει να κερδίσει.

Ήρθε η μέρα για το πρώτο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της χρονιάς! Ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Η πιο μεγάλη για εμένα έχει να κάνει με τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πολύ πίσω. Απέχει 10 ολόκληρους βαθμούς και αυτό είναι το πιο σημαντικό γεγονός.

Πέρα από αυτό προφανώς και μιλάμε για ντέρμπι σε άδειο γήπεδο όσο και αν έχει γίνει συνήθεια, φυσικά πρόκειται για ένα ματς μέσα σε μία περίοδο συνεχόμενων αγώνων κάθε τρεις ημέρες, αλλά και για μία αναμέτρηση όπου κάθε… τρεις ώρες, όλο και κάποιο πρόβλημα προκύπτει για τις δύο ομάδες.

Μένουμε στον ΠΑΟΚ και στα… δικά του.

Από χθες ο Γκαρσία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Σε ποιον δεν μπορεί να υπολογίζει;

  • Στο καλύτερό του εξάρι
  • Στον παίκτη που έχει μία ικανότητα να συνδέει άμυνα και κέντρο σε φάση ανάπτυξης

Αλλά και σε αυτόν που παίζει συνέχεια στον ίδιο ρυθμό, ανασταλτικά δεν είναι τόσο δυνατός, γρήγορος και aggressive όπως απαιτεί η θέση, έναν παίκτη που σίγουρα δεν κάνει τη διαφορά. Είναι όμως… χρήσιμος και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ προβληματίζεσαι αν έχει ή δεν έχει ανταγωνισμό.

Ο Γκαρσία δεν έχει τον Βραζιλιάνο, ενώ αποφάσισε ταυτόχρονα να αφήσει έξω και τον Εσίτι που… κάποιες λύσεις θα μπορούσε να δώσει στη θέση. (Αλήθεια όμως είναι ότι τις πιο σημαντικές λύσεις ο Εσίτι θα τις δώσει όταν φύγει και αδειάσει η θέση για να αποκτηθεί ένας κανονικός-σύγχρονος και γρήγορος αμυντικός μέσος).

Πάει λοιπόν να παίξει με τον Ολυμπιακό χωρίς καθαρόαιμο εξάρι, μια και ο Τσιγγάρας είναι στην αποστολή, αλλά εδώ και πολλές εβδομάδες βρισκόταν εκτός πλάνων.

«Και ο Λουτσέσκου έπαιζε πολλές φορές χωρίς καθαρόαιμο εξάρι…» μπορεί να σκεφτεί ο καθένας, αλλά ο Ρουμάνος βρήκε τον τρόπο και την χημεία μετά από αρκετούς μήνες δουλειάς.

Τέλος πάντων… εδώ μιλάμε για το ματς της μίας βραδιάς. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά… «μία βραδιά-μια χρονιά» μου θυμίζει όσους το καλοκαίρι έγραφαν… «αφού ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Μπενφίκα, τι να φοβηθεί!».

Ο ΠΑΟΚ θα μπει στην Τούμπα για να τα παίξει όλα για όλα! Είναι πίσω δέκα βαθμούς, δεν έχει τον κόσμο, δεν έχει εξάρι, θα παίξει προφανώς με οκτάρια και δεκάρι τον Ουάρντα, έχει απέναντί του έναν πολύ δυνατό και φορμαρισμένο αντίπαλο που σκοράρει εύκολα, ενώ δεν δέχεται εύκολα γκολ και… μέσα από αυτή τη βραδιά η ομάδα του Γκαρσία θα ψάξει την τεράστια ψυχολογική ώθηση που χρειάζεται για να πατήσει καλύτερα στα πόδια της, να βρει την απαραίτητη χημεία μέσα από τις αλλαγές που τώρα γίνονται και στη συνέχεια να κάνει πιο σταθερή πορεία.

Το όποιο αγωνιστικό του μειονέκτημα στο 6, ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να το κάνει πλεονέκτημα σε αυτή τη μία και μεγάλη βραδιά. Θα μπουν στο γήπεδο οι πιο ποιοτικοί παίκτες της ομάδας με σκοπό να κυριαρχήσουν με την τεχνική τους και όχι με τα τρεξίματά τους. Γίνεται! Φυσικά και γίνεται. Γιατί πάρα πολλές φορές (ειδικά στη μια βραδιά και όχι σε όλη τη χρονιά) το μυαλό και η γρήγορη σκέψη, κερδίζουν τα… γρήγορα πόδια.

Αν τα καταφέρει ο Δικέφαλος, θα κερδίσει πολλή αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει την πορεία με τον έναν και πρώτο στόχο:

Ο ΠΑΟΚ αυτή της στιγμή δεν μπορεί να σκέφτεται τίποτα άλλο, παρά μόνο πώς ο Γκαρσία θα φτιάξει την δική του ομάδα, πώς θα της δώσει την δική του ταυτότητα, ώστε ΜΕΤΑ να διεκδικήσει μεγάλους στόχους.

* Υπάρχει κανείς που εξακολουθεί να διατηρεί αμφιβολίες για τον Κλάτενμπεργκ μετά και τα χθεσινά; Αναρωτιέμαι μήπως και ξέμεινε κάποιος μετά και την πρωτοσέλιδη ερυθρόλευκη αποθέωση; Ο άνθρωπος αποφάσισε να κρίνει δημοσίως τις αμφισβητούμενες φάσεις και μέσα από αυτή τη διαδικασία συνεχίζει να κάνει πολιτική!

Χωρίς ντροπή δεν σχολίασε καν το 0-1 του Ολυμπιακού στην Τρίπολη όπου ΟΛΗ η Ελλάδα (μαζί φυσικά και η γηπεδούχος ομάδα) γελούσε και έκλαιγε μαζί για το διπλό φάουλ Σεμέδο και Ελ Αραμπί που δεν καταλόγισε ο διαιτητής Γκορτσίλας από την ΕΠΣ Μακεδονίας και ο Κουμπαράκης με το γνωστό ιστορικό στα ματς του Ολυμπιακού. Τελειώσαμε! Μετά και το χθεσινό δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία! Ο Άγγλος μετά και από αυτό έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.