Ίνγκασον: «Δεν φοβόμαστε κανέναν, πάμε για να νικήσουμε ξανά»

Gazzetta team
Ίνγκασον: «Δεν φοβόμαστε κανέναν, πάμε για να νικήσουμε ξανά»

bet365

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κλήθηκε να μιλήσει ο Σβέριρ Ίνγκασον ο οποίος στάθηκε στην ετοιμότητα του «Δικεφάλου του Βορρά», τις ιδιαιτερότητες μιας τέτοιας αναμέτρησης και τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

bwin - ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Είναι πάντα γλυκιά η γεύση της νίκης, ειδικά πριν από ένα ντέρμπι σαν κι αυτό που έχουμε αύριο (σ.σ σήμερα). Δυστυχώς ο νέος χρόνος δεν ξεκίνησε όπως θα θέλαμε αλλά αυτήν είναι η πραγματικότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αύριο έχουμε το ματς με τον Ολυμπιακό και είμαστε συγκεντρωμένοι στο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

- Όταν ένα πρόβλημα απασχολεί το πρώτο βασικό βήμα για την επίλυσή του είναι η διαπίστωση. Έχετε βρει το τί έφταιξε για να το διορθώσετε και να προχωρήσετε παρακάτω;

«Ναι. Ηταν φυσιολογικά λάθη. Είδαμε ξανά τα ματς με τη Λάρισα και τον Ατρόμητο. Κάναμε υπερβολικά πολλά ατομικά λάθη κι αυτά κοστίζουν στην ομάδα. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, επικεντρωνόμαστε στο να δώσουμε λύση σ’ αυτό το πρόβλημα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αύριο αντιμετωπίζουμε έναν ικανό αντίπαλο όπου δε θα έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη. Τώρα, με τη νίκη κόντρα στον Βόλο νομίζω πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση».

- Πόσο καθοριστική κρίνεις την ψυχολογία σε ματς σαν το σημερινό;

«Λέει πολλά. Αγώνες σαν κι αυτούς μπορούν να καθορίσουν μια ολόκληρη σεζόν. Ήδη μας έχουν κοστίσει ορισμένα αποτελέσματα που προηγήθηκαν κι αυτό είναι κάτι που μας βάζει ακόμη μεγαλύτερη πίεση για την αυριανή αναμέτρηση. Αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εμφανιστούμε όπως πρέπει και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Αν τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε και θα δούμε τί μας επιφυλάσσει το μέλλον».

- Σύμφωνα με όσα έχεις δει ως τώρα, τί γνώμη έχεις σχηματίσει για τον Ολυμπιακό;

«Είναι καλός αντίπαλος. Δεν έχουν κάνει λάθη ως τώρα στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως είμαστε η ομάδα που μπορούμε να τους νικήσουμε και είμαστε μια ομάδα-πρόκληση γι’ αυτούς. Οπότε αύριο θα δούμε. Δε φοβόμαστε κανέναν, ξέρουμε και ξέρουν όμως πως εμείς πάμε για να νικήσουμε ξανά».

- Όχι απλώς διαθέτεις την εμπειρία αλλά έχεις πρωταγωνιστήσει σε τέτοια ματς, όπως στον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» που είχες σκοράρει κιόλας. Ποιες λοιπόν είναι οι βασικές προϋποθέσεις για μια ομάδα σε τέτοιους αγώνες προκειμένου να είναι αυτή που θα πανηγυρίσει;

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν επιτρέπονται οι επιπόλαιες αποφάσεις. Είναι ένας αγώνας για μας όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Είναι σε μια πιο... άνετη κατάσταση από εμάς, εκεί πρέπει να ποντάρουμε και να τα δώσουμε όλα. Στο τέλος του αγώνα θα δούμε που μπορεί να μας οδηγήσει αυτό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε ψύχραιμοι, να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνάμεις μας κι αν το κάνουμε πιστεύω πως έχουμε πραγματικά καλές πιθανότητες να κερδίσουμε το ματς».

- Θα το χαρακτήριζες ως ένα ματς όπως όλα τα υπόλοιπα;

«Όχι, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το παιχνίδι με κανένα άλλο. Είναι το ντέρμπι που θέλεις πάση θυσία να νικήσεις. Δεν μπορείς να χάσεις. Έτσι λοιπόν και τώρα είναι η ώρα του να δείξει ο κάθε ένας το ανάστημά του, να πολεμήσει κι αν το κάνουμε έχουμε καλές πιθανότητες να το καταφέρουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα