Έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να πιστέψει στον ΠΑΟΚ…

Έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να πιστέψει στον ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ΠΑΟΚ-Βόλος και όλες του τις λεπτομέρειες, αναφέρεται στους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης και σε όσα έχει ανάγκη αυτή την περίοδο ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ ΕΠΡΕΠΕ να κερδίσει τον Βόλο και τα κατάφερε σε αγώνα που… μόνο να χάσει είχε. Γιατί… μετά από τέτοιες νίκες, κανείς δεν σου λέει «μπράβο». Αν όμως δεν τα καταφέρεις…

Σε αντίθεση με τα τελευταία εκτός έδρας ματς όπου ο ΠΑΟΚ έμπαινε καλά στο γήπεδο και έβγαινε… παραπατώντας, χθες ο Βόλος ήταν εκείνος που μπήκε και πίεσε τον αγχωμένο και χωρίς συνοχή –λόγω των αλλαγών- ΠΑΟΚ, δημιουργώντας του πολλά προβλήματα. Στην επανάληψη με Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί τα πράγματα ήρθαν στην κανονική τους ροή. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε πολλές μεγάλες ευκαιρίες και δίκαια κέρδισε με 3-1.

Σε ατομικό επίπεδο και μέσα από μία ημίωρη εμφάνιση ο Κρμέντσικ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Τα βασικά έκανε για φορ και γι’ αυτό ικανοποίησε. Σκεφτείτε τι βλέπαμε μέχρι τώρα από τον Τσόλακ… Η διάρκεια βέβαια είναι εκείνη που κρίνει τους πάντες. Στο γκολ που έβαλε πάντως έκανε λάθος. Δύο με έναν απέναντι στον τερματοφύλακα, δίνεις πάσα σε αυτόν που έχει όλο το τέρμα ανοικτό, αυτόν που φροντίζει να είναι και πίσω από την μπάλα για να μην βγει οφσάιντ, όπως ολοφάνερα έκανε ο Ζίφκοβιτς.

Θεωρώ ότι ο Ουάρντα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα παίζοντας πίσω από τον φορ, όταν ο Γκαρσία επιλέγει το 4-2-3-1. Εκεί ο ΠΑΟΚ δεν είχε τίποτα. Δεν έπαιρνε το παραμικρό! Ο Αιγύπτιος θα παίζει, θα αισθάνεται σημαντικός και θα δώσει οντότητα στη θέση που χάθηκε στον ΠΑΟΚ από τότε που έφυγε ο Πέλκας και από τότε που… τελευταία φορά εμφανίστηκε ο κανονικός Μπίσεσβαρ.

Σε κάθε περίπτωση αν ο ΠΑΟΚ με αυτούς τους δύο ανεβάσει τα ποσοστά ευστοχίας του, τότε θα φέρει πίσω και ένα κομμάτι αυτοπεποίθησης που χάθηκε τελευταία δημιουργώντας τέτοια ανισορροπία στις εμφανίσεις από ημίχρονο σε ημίχρονο.

Ο Γκαρσία από την πλευρά του ξεκινάει την προσπάθεια να ηρεμήσει. Έγιναν πολλά την περασμένη εβδομάδα. Πρέπει να τα αντιμετωπίσει με ψυχραιμία. Αρχικά αποφάσισε να εκφράζεται δημοσίως στην μητρική του γλώσσα και έτσι να αναλύει καλύτερα και με πιο πολλούς όρους το ποδόσφαιρο, αφού στα ελληνικά είχε δυσκολία. Γενικά θα πρέπει να σταματήσει να μιλάει, να σκέφτεται, να διαβάζει και να ακούει ελληνικά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πολλούς να τον εκνευρίσουν και ή θα γίνει αναίσθητος ή θα πρέπει να πάρει απόσταση από κάθε τι… ελληνικό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει ως στόχο να επιφέρει μία αγωνιστική ισορροπία στην ομάδα, την οποία ακόμη δουλεύει για να φέρει στα μέτρα του και στις δικές του απαιτήσεις. Φυσικά και δεν αρκούν οι δύο μήνες, όπου παίζει συνέχεια Τετάρτη-Κυριακή (άρα δεν δουλεύει τόσο πολύ μεσοβδόμαδα) και ενώ το ρόστερ ακόμη αλλάζει για να καλυφθούν κενά που υπήρχαν από το καλοκαίρι. Είναι και νέος σε αυτή τη διαδικασία, όπως και οι συνεργάτες του. Κρυφό είναι; Οι αποτυχίες με Ομόνοια, Άρη, Λάρισα και Ατρόμητο έκαναν μεγάλα κακό στην αυτοπεποίθηση της ομάδας και τώρα είναι απαραίτητη μία μεγάλη νίκη για να τονωθούν και πάλι όλοι πιστεύοντας πολύ περισσότερο σε αυτό που παίζουν.

Γι’ αυτό το timing του αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι το καλύτερο! Όχι τόσο για να μειωθεί η βαθμολογική απόσταση, όσο για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση της ομάδας του ΠΑΟΚ στην… ομάδα του ΠΑΟΚ.

* Να αρχίσω πάλι να αραδιάζω σχόλια στο διαδίκτυο όπως προχθές με το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ που ήταν… περίεργο, μετά έστρωσε, έγινε ξανά ύποπτο και στο τέλος ήταν καθαρό; Τα ίδια είχαμε και χθες με το Βόλο, όπως και στο 0-0 του πρώτου γύρου. Ποιος ασχολείται πλέον με όλους αυτούς;

* Ο Βιεϊρίνια έκανε λάθος και στις δύο περιπτώσεις που θα μπορούσε να δεχθεί κάρτα. Πήρε μία. Προφανώς και έχουμε το θάρρος να το γράψουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Το χω ξαναγράψει. Για να έχεις δικαίωμα να γράφεις τα κατά, πρέπει να παραδέχεσαι τα υπέρ. Όποιοι –πολλοί- έχουν χάσει την αντικειμενικότητά τους μη παραδεχόμενοι ΠΟΤΕ τα υπέρ σφυρίγματα, ποιον πείθουν γκρινιάζοντας μόνιμα για τα εναντίον τους λάθη; Από εκεί και πέρα στο χθεσινό ματς υπήρχαν διαστήματα κατά τα οποία ο Τζήλος δεν… πετύχαινε σφύριγμα! Δυστυχώς, εδώ και δύο χρόνια μετά τον Δεκέμβριο του 2018, έχει χάσει την σταθερότητά του.

* Τι έγινε με τον… ανελέητο πόλεμο του Ολυμπιακού στον Κλάτενμπεργκ; Πόσοι αφελείς υπάρχουν ακόμη που πιστεύουν ότι έχουν κακές σχέσεις και δεν στηρίζεται ο Άγγλος αρχιδιαιτητής; Έκαναν πολλή υπομονή για να μην φανούν και δημοσίως, μέχρι να έρθει και η πρωτοσέλιδη αποθέωση του ανθρώπου που επί μήνες κορόιδευε όλη την Ελλάδα με τις κρίσεις στις φάσεις και με τον πιο περίεργο ορισμό VAR ενός Ολλανδού Β΄ κατηγορίας σε δύο συνεχόμενες εβδομάδες και τρία σερί ματς. Το τρίτο ήταν το Άρης-ΠΑΟΚ που μας «ενημέρωσαν» ότι υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι και ότι ελέγχθηκε φάση στο VAR μέσα σε τρία δευτερόλεπτα! Από τότε επιβεβαιώθηκε για τον Ολυμπιακό, ότι ο Κλάτενμπεργκ είναι… καλός!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.