Ατρόμητος: Ο Γκαρσία το χάρισε, ο Κάναντι το πήρε! (pics & vid)

Ατρόμητος: Ο Γκαρσία το χάρισε, ο Κάναντι το πήρε! (pics & vid)

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Ο Γκαρσία το χάρισε, ο Κάναντι το πήρε! (pics & vid)

bet365

Έναν Ατρόμητο από τα παλιά είδαμε στο Περιστέρι το βράδυ της Πέμπτης, με όρεξη, μαχητικότητα, πείσμα και σιγουριά! Ομάδα που θύμιζε εκείνες τις δύο πρώτες σεζόν του Κάναντι, με τον Αυστριακό στο δεύτερο ημίχρονο να έχει πάρει τα... δώρα του Γκαρσία και με τις κινήσεις από τον πάγκο και το παιχνίδι!
Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Από το τελευταίο σφύριγμα στο Περιστέρι και μετά επικρατεί μια άποψη πως ο ΠΑΟΚ έχασε κι όχι ότι ο Ατρόμητος νίκησε τον... σκασμένο «δικέφαλο» του βορά. Η αλήθεια, βρίσκεται κάπου στη μέση! Ναι ο Πάμπλο Γκαρσία δεν διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι, ναι άφησε την ομάδα του χωρίς φρεσκάρισμα σε σημαντικό σημείο της αναμέτρησης, αλλά αν ο Νταμίρ Κάναντι που έχει ακούσει (σ.σ. δικαίως) πάρα πολλά όλους αυτούς τους μήνες δεν έκανε τις δικές του σωστές κινήσεις, τότε ίσως να μην είχε αλλάξει τίποτα!

Βλέπετε στο Περιστέρι είχαμε δύο ομάδες που έπαιξαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο, ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος, δίκαια προηγήθηκε κι έδειχνε πως θα έχει ένα εύκολο βράδυ, όμως στο δεύτερο ο Ατρόμητος από την σπουδαία απόκρουση του Μανδά στο 54' κι έπειτα πραγματικά κυριάρχησε στο παιχνίδι. Έδειχνε πως αν έβρισκε το γκολ της ισοφάρισης όλα θα ήταν πιθανά στη συνέχεια! Κι έτσι ήταν, ok, κανείς δεν σκεφτόταν πως θα γίνουν με έναν τόσο... παρανοϊκό τρόπο!

Όσο ο Γκαρσία... ψαχνόταν, ο Κάναντι έβαζε ποιότητα!

Με το σκορ στο 0-1 και το φωτεινό πίνακα να δείχνει το 60ο λεπτό, ο Ατρόμητος είχε πλέον πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Αυτό το καταλάβαινε και το διαπίστωνε κι ο πλέον... άσχετος με το αντικείμενο! Κάπως έτσι το αντιλήφθηκε και ο Νταμίρ Κάναντι κι έβλεπε πως τελικά μπορούσε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση αυτή.

Έτσι, προχώρησε στις κινήσεις που τελικά τον έβαλαν για τα καλά ξανά στο παιχνίδι. Πέρασε τον Μουνίθ στο ματς στο 60' δίνοντας έναν επιπλέον παίκτη στον άξονα, την ώρα που ο Γκαρσία δεν... έβλεπε πως υπάρχει κούραση στο δικό του κέντρο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η πίεση και η κυριαρχία έφεραν αποτέλεσμα και το 1-1 ήταν γεγονός. Τότε ο Γκαρσία κατάλαβε πως κάτι πρέπει να αλλάξει και πλέον αυτό δεν ήταν στη μεσαία του γραμμή, αλλά στην επίθεση αφού ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι οδηγό στο ματς.

Πέρασε στο 65' τον Λάμπρου, που ωστόσο δεν φάνηκε ποτέ στο ματς, και στη συνέχεια έκανε τις αλλαγές και στον άξονα που βοήθησαν τον ΠΑΟΚ. Στο 71' πέρασε τους Ουάρντα και Ελ Καντουρί και ο Κάναντι από την άλλη φρεσκάρισε την κουρασμένη επίθεση του με διπλή αλλαγή στο 75' βάζοντας τους Χριστοδουλόπουλο και Μάτιτς στον αγώνα και γυρνώντας το σύστημα σε 3-5-2 με σαφή πλέον πρόθεση να πάρει το παιχνίδι. Μια στατική φάση όμως στο 82' έφερε το γκολ του Ουάρντα, αλλά εκείνη η στιγμή ήταν που ο Γκαρσία άρχισε να τα κάνει και πάλι όλα λάθος!

Έχοντας πλέον κλείσει τις αλλαγές τους και οι δύο προπονητές, ο Ατρόμητος βρήκε την δύναμη βγήκε μπροστά την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν έκλεισε τους χώρους για να κρατήσει τα 8 λεπτά που απέμεναν αυτό το προβάδισμα. Μέσα σε δύο λεπτά από νέα αδράνεια της άμυνας του «δικέφαλου» του βορά ήρθε και το 2-2.

Πείσμα, εμπειρία και... θράσος!

Πλέον οι τακτικές είχαν πάει περίπατο! Ο ΠΑΟΚ ήθελε μόνο νίκη και βγήκε όλος μπροστά στις καθυστερήσεις, όμως και ο Ατρόμητος από την πλευρά του δεν θα έμενε σε αυτό το 2-2 αν του δινόταν η ευκαιρία. Ο Κάναντι έδινε εντολές στους ποδοσφαιριστές του να κυνηγούν κάθε φάση.

Το πείσμα που έδειξαν, κάτι που δεν έχουν δείξει σε πολλά φετινά τους παιχνίδια, τους έκανε να βρουν την μία φάση που ήθελαν με ανοιχτό πλέον τον ΠΑΟΚ. Για να μπει το γκολ έπρεπε όμως να γίνουν συνδυασμοί πραγμάτων και αυτοί έγιναν.

Η μπάλα πήγε στα έμπειρα πόδια του Λάζαρου και από εκεί πολύ γρήγορα και σωστά στον Μάτιτς, ο δεύτερος του την κουβάλησε όσο έπρεπε με τους Περιστεριώτες να βγαίνουν τέσσερις εναντίον τριών. Με την εμπειρία του γνώριζε πότε έπρεπε να κάνει τι και την κατάλληλη στιγμή... τρύπησε την αντίπαλη άμυνα με μια πανέμορφη μπαλιά στον Νάτσο.

Κι εδώ έρχεται το... θράσος του 22χρονου χαφ! Δεν δίστασε, ανέβηκε στο 93' το μισό γήπεδο έκανε την σωστή κίνηση και χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά... τσίμπησε την μπάλα με υποδειγματικό τρόπο πάνω από τον Πασχαλάκη για το 3-2! Όλο αυτό από έναν ποδοσφαιριστή 22 χρονών που μόνο επιθετικός δεν είναι, λέγεται ποδοσφαιρικό... θράσος! Το τελείωμα του Νάτσου, σε εκείνο το λεπτό, σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με έναν τέτοιο αντίπαλο κι απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων τερματοφυλάκων, θα το ζήλευαν πολλοί επιθετικοί της Super League. Κι όμως, αυτό ήταν μόλις το δεύτερο τέρμα της καριέρας του!

Ευτυχώς υπάρχει και το VAR...

Αυτό το «χρυσό» και πανέμορφο τέρμα του Νάτσου σε μια άλλη εποχή, δεν θα είχε μετρήσει κι ίσως να είχαμε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων! Ο βοηθός Δημόπουλος, σε μια φάση που φαινόταν ακόμα κι από την εξέδρα πως ήταν καθαρή δεν δίστασε να σηκώσει το σημαιάκι του και να ακυρώσει (σ.σ. ευτυχώς προσωρινά) το αριστουργηματικό τέρμα του Νάτσου κάνοντας όλο τον πάγκο των Περιστεριωτών να του την... πέσει.

Εν έτη 2021, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα τέτοια επικίνδυνα (σ.σ. γιατί περί τέτοιου πρόκειται) σφυρίγματα, όμως ευτυχώς πλέον υπάρχει και η βοήθεια της τεχνολογίας. Πραγματικά, αν δεν υπήρχε το VAR το βράδυ της Πέμπτης στο Περιστέρι θα μιλούσαμε για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος! Όμως έχουμε την τύχη η τεχνολογία πλέον να... σώζει καταστάσεις που τόσο πολύ κατά το παρελθόν έχουν πληγώσει αυτό το δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα