Τα μεγάλα ματς τα παίρνουν οι μεγάλες προσωπικότητες και ο Ολυμπιακός τις έχει!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Τα μεγάλα ματς τα παίρνουν οι μεγάλες προσωπικότητες και ο Ολυμπιακός τις έχει!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για ένα 2021 που μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το βάρος που το σήκωσαν οι προσωπικότητές του!
Πάτησε... γκάζι λοιπόν ο Ολυμπιακός και μετά το εμφατικό 3-0 βρέθηκε στο +7 από ΠΑΟΚ και στο +11 από ΑΕΚ και φυσικά συνεχίζει μόνος πρώτος και στο 2021! Προφανώς και πρέπει να υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στους Πειραιώτες μετά από αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αυτό το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, παρότι για ακόμα μία φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μην... σκοτώνει τον αντίπαλο στο α' μέρος και αυτό να του δημιουργεί πρόβλημα στο β' ημίχρονο.
Γιατί λοιπόν κέρδισε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός; Είναι πολύ απλό. Το ποδόσφαιρο άλλωστε ποτέ δεν ήταν σύνθετο άθλημα. Γιατί είχε τις προσωπικότητες να του πάρουν το ματς. Είχε τους Εμβιλά και Καμαρά ειδικά στο α' μέρος σε τρομερή κατάσταση. Είχε τον Ελ Αραμπί να βάζει δύο γκολ κατά της ΑΕΚ και να κάνει τα τέρματά του 13 σε 12 αγώνες στο πρωτάθλημα. Είδε τον Σα να κάνει τεράστια επέμβαση στον Μάνταλο όσο το ματς ήταν στο 1-0 και επίσης είδε τον Φορτούνη να τον βοηθάει ξανά αλλά και τον Βαλμπουενά να μπαίνει προς το τέλος και να του... καθαρίζει το παιχνίδι.
Το ντέρμπι αυτό δεν θα μπορούσε να είναι εύκολο. Ειδικά δε μετά την αλλαγή προπονητή γιατί ο Μαρτίνς δεν ήξερε πρακτικά το τι να περιμένει από τον Χιμένεθ. Για αυτό και το 4-2-3-1 με τους Βρουσάι και Μπρούμα στα άκρα και δεκάρι τον Φορτούνη. Ήθελε να αιφνιδιάσει έτσι τον Ισπανό τεχνικό και παράλληλα κρατώντας Μασούρα και Βαλμπουενά στον πάγκο να έχει δύο έξτρα λύσεις εάν ήθελε κάτι να αλλάξει στο παιχνίδι ή κάτι δεν του πήγαινε καλά. Και ας προτίμησε τελικώς να βάλει τον Ραντζέλοβιτς ως αλλαγή και όχι τον Μασούρα.
Προσωπικά θα έλεγα πως σε αυτό το ματς μου άρεσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος ο Χολέμπας βγάζοντας περίσσιο πάθος και αγωνιστικό νεύρο. Κοινώς ο Ολυμπιακός είχε όλα όσα δεν είχε η ΑΕΚ. Προσωπικότητες, ουσία και αποτελεσματικότητα.
Το πιο σωστό μήνυμα βέβαια το έστειλε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και θα είναι λάθος ο Ολυμπιακός να το δει έτσι. Είναι δεδομένο πως με τέτοιο άνθρωπο στον πάγκο δεν θα το δουν διαφορετικά οι Πειραιώτες και ειδικά σε έναν γεμάτο με αγώνες Γενάρη.

Η διαφορά του Ελ Αραμπί με τους επιθετικούς της ΑΕΚ

Κλείνοντας να σταθούμε και σε άλλο ζήτημα σχετικά με τον Ελ Αραμπί. Πριν το Ολυμπιακός - ΑΕΚ σας είχαμε αναδείξει πως ο Γαλλομαροκινός φορ έχει ήδη βρει δίχτυα 11 φορές σε 11 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα την ώρα που οι Ανσαριφάρντ, Λιβάια και Ολιβέιρα έχουν και οι τρεις μαζί τόσα τέρματα! Πλέον μετά από αυτό το παιχνίδι ο Ελ Αραμπί έπιασε τα 13 γκολ σε 12 παιχνίδια και οι Ανσαριφάρντ, Λιβάια και Ολιβέιρα έμειναν όλοι μαζί στα 11 τέρματα (2 γκολ σε 12 ματς ο Λιβάια, 2 γκολ σε 12 παιχνίδια ο Ολιβέιρα και ο Ανσαριφάρντ 7 γκολ σε 13 αναμετρήσεις). Ο έμπειρος στράικερ πιστοποίησε ξανά πως παραμένει ο Νο1 φορ του ελληνικού πρωταθλήματος και έφτασε στα 3 γκολ σε ματς με την ΑΕΚ.
Υ.Γ. Εάν δούμε προσεκτικά η φάση του 1-0 ξεκινάει από τον Μπρούμα. Τραβάει πάνω του 2 παίκτες της ΑΕΚ μετά έρχεται ο Εμβιλά με την εξαιρετική μεταβίβαση για το γκολ του Ελ Αραμπί.
Υ.Γ. 2 Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο. Μακάρι να γίνουν πράξη όλα όσα επιθυμείτε και ειδικά στους τόσο δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.