Ολυμπιακός: Ο Όλεγκ μας «συστήνει» τον... Ρέαμπτσιουκ και λέει την ιστορία του! (vid)

Ολυμπιακός: Ο Όλεγκ μας «συστήνει» τον... Ρέαμπτσιουκ και λέει την ιστορία του! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Όλεγκ μας «συστήνει» τον... Ρέαμπτσιουκ και λέει την ιστορία του! (vid)

bet365

Το Gazzetta.gr μέσα από μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ καταγράφει την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία ενός παιδιού που έφυγε από τη Μολδαβία σε ηλικία 3 ετών, αναγκάστηκε να ζήσει έναν χρόνο στην Ουκρανία και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Πορτογαλία!
Οι περισσότερες ιστορίες εάν τις δεις και τις διαβάσεις σωστά έχουν πολλά να πουν ειδικά για το ποδόσφαιρο. Σε αυτή την περίπτωση εμείς θα αφήσουμε τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ να πει εκείνος την ιστορία του μέσω μίας συνέντευξής του στο match programme πριν από ένα ματς προκριματικών των Μολδαβών με τη Γαλλία.
Ο Όλεγκ απαντώντας στο ερώτημα του πως βρέθηκε στην Πορτογαλία ενώ γεννήθηκε στο Ιαλοβένι της Μολδαβίας υπογραμμίζει πως «όντως γεννήθηκα εκεί στις 16 Γενάρη του 1998 στη Μολδαβία. Όμως ήταν τέτοιοι οι καιροί και οι δυσκολίες που οι γονείς μου Ιβάν και Νατάλια πήγαν να δουλέψουν στο εξωτερικό. Εγώ σε ηλικία 3 ετών με την αδερφή μου τη Σαμπίνα, 5 ετών τότε, πήγαμε για έναν χρόνο στην Ουκρανία να μείνουμε στο σπίτι του αδερφού του πατέρα μου. Όταν ο πατέρας μου έλυσε όλα τα γραφειοκρατικά θέματα πήγαμε στην Πορτογαλία και την πόλη του Ρίο Μάιορ».
Όσο για το πως έπαιξε ποδόσφαιρο; «Μικρός έπαιζα στην αυλή με πιο μεγάλα παιδιά. Όταν πήγα 11 πήγα στην ομάδα της Ρίο Μάιορ. Με εντόπισε ένας προπονητής από τη Σπόρτινγκ και μου πρότεινε να πάω να δοκιμαστώ εκεί. Οι γονείς μου με στήριξαν και οδηγήσαμε 80 χλμ για τη Λισσαβώνα. Σκόραρα τρία γκολ στο ματς που με δοκίμασαν και με δέχθηκαν στην ομάδα junior».
Σε εκείνο το σημείο μίλησε και η μαμά Νατάλια: «Ο Όλεγκ ήταν ένα χαρισματικό και ταλαντούχο παιδί. Έκανε τάε κβο ντο, στίβο, κολύμπι, μπάσκετ και τένις. Κάθε φορά είχα προπονητές από κάθε άθλημα να έρθουν να με πείσουν να πάει στην ομάδα τους. Όμως ο Όλεγκ ήθελε το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι τη χαρά του όταν πέτυχε στα δοκιμαστικά της Σπόρτινγκ. Για έναν χρόνο έκανε μεγάλα ταξίδια. Ήταν δύσκολο. Σε κάποια στιγμή του είπα πως πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο σχολείο του. Ο Όλεγκ συμφώνησε και γύρισε στη ομάδα της Ρίο Μάιορ».
Ο Ρέαμπτσιουκ στη συνέχεια περιγράφει το πως μέσω της Μπελενένσες διασφάλισε συμβόλαιο 4 ετών στην Πόρτο αλλά και τις συζητήσεις με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο που του είπε ότι υπάρχουν άλλοι έμπειροι παίκτες μπροστά του και να πάρει χρόνο στη 2η ομάδα της Πόρτο.
Παράλληλα αποκάλυψε πως όταν ήταν μικρότερος έπαιζε επιθετικός και αγωνιζόταν και στα δύο άκρα μπροστά. Το φαγητό που του αρέσει είναι το ψάρι halibut (είναι η γλώσσα, όπως την ξέρουμε εμείς) και στον ελεύθερό του χρόνο βλέπει ταινίες ή εάν μπορεί θα πάει για έναν καφέ. Του αρέσουν και τα ταξίδια έχοντας πάει σε χώρες όπως η Τυνησία.
Όσο για το κεφάλαιο Εθνική; Ο ίδιος είχε τονίσει πως όταν του έγινε η κρούση δεν είχε διαβατήριο μολδαβικό (μόνο πορτογαλικό) και δεν μιλούσε καλά τη γλώσσα. Η μαμά του, η Νατάλια, συμπλήρωσε πάνω σε αυτό πως ο Όλεγκ αρχικά δεν είχε καλή εμπειρία στην U19 και χρειάστηκαν πολλές ώρες στα τηλέφωνα για να πειστεί να πει το 'ναι' για την Εθνική Μολδαβίας. Είναι όμως χαρούμενος που τελικά το έκανε. Ποδοσφαιρικά η πορεία του σε πιο υψηλό επίπεδο πήγε από τις Ακαδημίες της Μπελενένσες, σε αυτές της Πόρτο, μετά στη 2η ομάδα της Πόρτο και ύστερα στην Πάσος Φερέιρα. Στη Β' ομάδα της Πόρτο έχει δώσει 47 ματς με 4 γκολ και 3 ασίστ και στην Πάσος Φερέιρα έχει 44 αγώνες με 2 γκολ και 2 ασίστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα