Το 2020 έφερε την απόλυση του Δώνη με... γράμμα!

Το 2020 έφερε την απόλυση του Δώνη με... γράμμα!

Νίκος Μαρούδας
Το 2020 έφερε την απόλυση του Δώνη με... γράμμα!

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει ζήσει πολλά τα τελευταία χρόνια αλλά η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να ανακοινώσει στον Γιώργο Δώνη το διαζύγιο με γράμμα ήταν πραγματικά πρωτοποριακή!

Με τον πιο περίεργο τρόπο που θα μπορούσε ήρθε το τέλος στις σχέσεις Παναθηναϊκού και Γιώργου Δώνη τον περασμένο χειμώνα! Ο Έλληνας τεχνικός, αν και δούλευε ήδη κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως συνηθίζεται στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου, τελικά αυτές έγιναν ακόμα πιο δύσκολες όταν αποφάσισε να ενεργοποιηθεί ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

Αρχικά από τον Ιανουάριο κι έπειτα, ο Γιώργος Δώνης αν και ζητούσε να έχει επικοινωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο για θέματα της ομάδας, ο δεύτερος δεν ήταν ποτέ διαθέσιμος για εκείνον. Μάλιστα, η έλευση του Τσάβι Ρόκα ήταν και η αρχή του τέλους της συνεργασίας των δύο πλευρών ενώ μέχρι την έλευση του Ισπανού οι δύο άντρες είχαν καθημερινή επαφή για τα θέματα της ομάδας, όπως για παράδειγμα η ανανέωση του συμβολαίου στον Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Το τελεσίγραφο που έδειχνε τις προθέσεις και το... γράμμα!

Ο Γιάννης Αλαφούζος μέσω συνεργατών του στα μέσα Φλεβάρη ανακοίνωσε με τον πλέον άκομψο τρόπο στον Γιώργο Δώνη πως εκείνος δεν θα έχει λόγο στον προγραμματισμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν! Αντίθετα ο ίδιος με τον Τσάβι Ρόκα, θα... έχτιζαν την ομάδα της σεζόν 2020/21 χωρίς να έχει κανέναν απολύτως λόγο ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας!

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν γίνεται σε καμία ομάδα παγκοσμίως! Είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για μια εντελώς λάθος απόφαση που με τον τρόπο που ανακοινώθηκε στον προπονητή έγινε για να τον ωθήσει στην παραίτηση.

Εκτός από την απόφαση να μην βρίσκεται στον προγραμματισμό της ομάδας της νέας περιόδου, του ανακοίνωνε επίσης πως αν ο γιος του Χρήστος, δεχόταν την πρόταση ανανέωσης (σ.σ. που τελικά ποτέ δεν του έγινε) τότε αυτόματα εκείνος θα έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα! Όπως ήταν λογικό, τότε τελείωσε η όποια συνεργασία του Έλληνα τεχνικού με τον Γιάννη Αλαφούζο και επί της ουσίας με τον Παναθηναϊκό.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, αν και είχε πάρει τις αποφάσεις του και είχε ως σύμμαχο σε αυτές τον Τσάβι Ρόκα, άφησε το θέμα να σέρνεται. Για πάνω από τρεις μήνες. Όταν η σεζόν πλησίαζε προς το τέλος της, δεν είχε καν το σθένος να βρεθεί ο ίδιος με τον Γιώργο Δώνη και να του ανακοινώσει τις αποφάσεις του, αλλά του έστειλε επιστολή έξω από το σπίτι του!

Επαγγελματίας μέχρι το τέλος...

Ο Γιώργος Δώνης όμως, δεν παράτησε την ομάδα σε ένα κρίσιμο σημείο στη μέση της σεζόν. Βλέπετε οι ποδοσφαιριστές ήταν στο πλευρό του και τον στήριξαν μέχρι τέλους, όπως και ο ίδιος εκείνους. Ακόμα κι όταν το ρόστερ άδειαζε καθώς η ΠΑΕ δεν είχε καλέσει τους ποδοσφαιριστές ούτε για την ανανέωση ενός μήνα, λόγω κορονοϊού, που δικαιούταν ο Δώνης πάλευε για την μεγάλη του αγάπη, τον Παναθηναϊκό.

Μετά το τέλος των play off, κι αφού είχε καταφέρει να παρουσιάσει μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα βάση των συνθηκών, ολοκληρώθηκε και τυπικά η συνεργασία των δύο πλευρών, με τον Γιώργο Δώνη να αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας. Φυσικά ο διάδοχος είχε ήδη βρεθεί στο πρόσωπο του Ντάνι Πογιάτος, με τα... γνωστά πλέον αποτελέσματα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα