Η χημεία Φορτούνη-Αραμπί κι η άνοδος Μασούρα μεγάλα όπλα του Ολυμπιακού

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η χημεία Φορτούνη-Αραμπί κι η άνοδος Μασούρα μεγάλα όπλα του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα πρώτο απολογισμό για τον φετινό Ολυμπιακό.

Ένα γρήγορο τσεκάρισμα των γκολ που έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός σε αυτές τις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και στα οκτώ πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια του, μας δίνει κάποια ευδιάκριτα συμπεράσματα.

Πρώτο και καλύτερο: η χημεία που βγάζουν μέσα στο παιχνίδι ο Φορτούνης με τον Ελ Αραμπί, μοιάζει να είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο, ίσως το πιο μεγάλο επιθετικά όπλο, του Ολυμπιακού! Τέσσερα από τα γκολ του Μαροκινού έχει δημιουργήσει ο Έλληνας διεθνής άσος! Δύο από αυτά ήταν «πάρε βάλε» προ κενής εστίας (με τον Ατρόμητο και τη Λάρισα), ένα ήταν πάσα σε άριστη θέση για γκολ (με το Βόλο) και το άλλο ήταν σέντρα την οποία αξιοποίησε ο γκολτζής φορ με άψογη κεφαλιά (με τον ΠΑΣ).

Άλλα δύο γκολ του Αραμπί έχει δημιουργήσει με καλές σέντρες από αριστερά ο Μασούρας, δύο κι ο Λοβέρα (στο ίδιο ματς) κι από ένα οι Ραντζέλοβιτς, Καμαρά, Τιάγκο. Αλλά πραγματικά πρέπει να σταθούμε στις συνεργασίες του Φορτούνη με τον Αραμπί, που είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο φετινός Ολυμπιακός στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του, με τον Φορτούνη κατά κάποιο τρόπο να έχει πάρει τη θέση του Βαλμπουενά, που πέρυσι ήταν ο κύριος τροφοδότης του Αραμπί.

Γενικότερα, όμως, ο Φόρτου κι ο Αραμπί «βρίσκονται» πολύ καλά μέσα στο παιχνίδι, ειδικά όταν κινούνται σε τετραγωνικά λίγο έξω η, λίγο μέσα από τις αντίπαλες περιοχές. Η πολύ καλή τεχνική τους και η αντίληψη του παιχνιδιού τους δίνει πλεονέκτημα. Πέρυσι ήταν η πρώτη σεζόν που έπαιζαν μαζί, ο Φορτούνης είχε αργήσει να ξεκινήσει λόγω του σοβαρού τραυματισμού του και δεν είχαν αγωνιστεί σε πολλά ματς. Ψάχνονταν ακόμη. Φέτος, πλέον «βλέπουν» ο ένας πολύ καλύτερα τον άλλο κι αυτό φαίνεται όχι μόνο από τα γκολ που έχει φτιάξει ο μεν για τον δε, αλλά και για το πόσο λείπει από τον Αραμπί ο Φορτούνης όταν δεν παίζει…

Το δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν του «βγαίνουν» τουλάχιστον ακόμη οι ενέργειες του Βαλμπουενά, που σε 11 παιχνίδια έχει δώσει μόλις μία ασίστ, υπερπολύτιμη μεν (εκείνη στο νικητήριο γκολ του Χασάν με τη Μαρσέιγ), αλλά μόνο αυτή-σε αντίθεση με πέρυσι που ο έμπειρος Γάλλος είχε τελειώσει τη σεζόν με τη δημιουργία 27 γκολ!!!

Στον φετινό Ολυμπιακό πρωταγωνιστές είναι ο Ελ Αραμπί (12 γκολ έχει πετύχει κι ένα έχει φτιάξει) με τον Φορτούνη (δύο γκολ έχει βάλει και εφτά έχει φτιάξει), αλλά και ο Μασούρας, με μεγάλη άνοδο στο πιο καίριο σημείο, που για κάθε κυνηγό είναι τα γκολ κι η ασίστ. Ο Έλληνας άσος έχει πετύχει έξι γκολ κι έχει δημιουργήσει άλλα έξι, με συνέπεια να είναι μαζί με τον Αραμπί οι δύο παίκτες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα γκολ του Ολυμπιακού!

Ο Μασούρας μας είχε προϊδεάσει από πέρυσι, με τα 11 γκολ που είχε βάλει και τα οκτώ που είχε φτιάξει, αλλά φέτος φαίνεται έτοιμος να εκτοξεύσει ακόμη πιο ψηλά τα νούμερα του, ειδικά δημιουργικά, προϊόν προφανέστατα της σκληρής δουλειάς του στο Ρέντη κι ασφαλώς της ικανότητας του να μυρίζεται τις φάσεις. Τα νούμερα του ήδη είναι εντυπωσιακά, ιδιαίτερα αν δει κανείς ότι σε τρία παιχνίδια έχει παίξει από ένα ημίχρονο, σε ένα άλλο παιχνίδι έχει αντικατασταθεί στο 40ο λεπτό και σε άλλα δύο στο 53’ και στο 59’, ενώ γενικά από τις 19 εμφανίσεις του οι εφτά είναι σαν αλλαγή, αρκετές δε ολιγόλεπτες.

Ευχάριστο για τον Ολυμπιακό κι η βελτίωση του Μπουχαλάκη, που έχει σημειώσει δύο γκολ κι έχει δημιουργήσει τέσσερα, βοηθάει κι ο Καμαρά με ένα γκολ και τρεις ασίστ, εσχάτως μπήκε στο κόλπο κι ο Βρουσάι με ένα γκολ και μία ασίστ, ο Ραντζέλοβιτς πάντοτε είναι μαχητής (έχει πετύχει ένα κι έχει φτιάξει τέσσερα), ενώ λογικά ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει πως και πως την επιστροφή του Χασάν, που με πέντε γκολ και δύο ασίστ στο ενεργητικό του σε μόλις 10 παιχνίδια έδειχνε ότι θα ήταν παίκτης κλειδί του φετινού Ολυμπιακού.

Να προσέξουμε, παρεμπιπτόντως, ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει σημειώσει αρκετά γκολ με εντυπωσιακά οργανωμένες και πετυχημένες αντεπιθέσεις, δύο εκ των οποίων ξεκίνησαν από κόρνερ της αντίπαλης ομάδας (με τον Ατρόμητο και τη Λάρισα), αλλά και ότι στις εκτελέσεις των κόρνερ από δεξιά υπάρχει μία στόχευση προς το κεφάλι του Σεμέδο στο πρώτο δοκάρι, με συνέπεια δύο γκολ να έχουν μπει έτσι, παρότι μάλιστα τελικά δεν βρήκε την μπάλα ο πανύψηλος στόπερ, όμως με την παρουσία του και μόνο μπέρδεψε την άμυνα (μία φορά στο πρώτο γκολ του Μπουχαλάκη στο Χαριλάου και μία στο τρίτο γκολ του Ελ Αραμπί στον Ατρόμητο).

Κατά τα άλλα, είναι πράγματι λίγα τα εννιά γκολ που έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός στα α΄ ημίχρονα του, σε σχέση με τα…28 που έχει σημειώσει στα β΄ ημίχρονα του, αλλά εσχάτως υπάρχει πρόοδος στο συγκεκριμένο κομμάτι, καθότι και τα εννιά γκολ των α΄ ημιχρόνων έχουν επιτευχθεί στα εννιά τελευταία παιχνίδια του σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Άσχετο: ο ΠΑΟΚ ψάχνεται για τον 28χρονο πανύψηλο Τσέχο σέντερ φορ Μίκαελ Κρμέντσικ, τον οποίο είχε αγοράσει με 6 εκ. Ευρώ η Κλαμπ Μπριζ τον περασμένο Γενάρη από την Βικτόρια Πλίζεν (είχε παίξει, χωρίς να σκοράρει κατά του Ολυμπιακού). Με τρία γκολ και δύο ασίστ στο φετινό βελγικό πρωτάθλημα ο Τσέχος είναι υπό παραχώρηση, γιατί η πρωταθλήτρια Βελγίου απέκτησε κι άλλο φορ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.