Τα γκολ κι η ασίστ του Όλεγκ κι η αστοχία του Ολυμπιακού με Βινάγκρε

Τα γκολ κι η ασίστ του Όλεγκ κι η αστοχία του Ολυμπιακού με Βινάγκρε

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα γκολ κι η ασίστ του Όλεγκ κι η αστοχία του Ολυμπιακού με Βινάγκρε

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος χρησιμοποιεί στο blog του στο gazzetta βιντεάκια τόσο για τον Όλεγκ, όσο και για τον Βινάγκρε, κάνοντας τα σχετικά του σχόλια.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Άρσεναλ - Τσέλσι. |21+

Σίγουρα ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (για τον οποίο έγραψα χθες ότι θα είναι ο αντιΤσιμίκας του Ολυμπιακού) πήρε πόντους στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν κι έτσι έχει ανέβει κι η τιμή του στα 3,5 εκ. Ευρώ!

Για έναν αριστερό μπακ, δύο γκολ στις δέκα πρώτες αγωνιστικές του πορτογαλικού πρωταθλήματος δεν τα λες και λίγα. Συν μία ασίστ. Και ήταν κι ωραία τα γκολ που έβαλε με την ομάδα του, την Πάσος Φερέιρα, που ευρισκόμενη αυτή την στιγμή στην 6η θέση της βαθμολογίας στην Πορτογαλία διαγράφει μία από τις καλύτερες πορείες της τα τελευταία χρόνια, κάτι που επίσης παίζει ρόλο και στην εικόνα του κάθε βασικού της παίκτη.

Το πρώτο γκολ του Μολδαβού αριστερού μπακ ήταν ένας «πύραυλος» στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, παίρνοντας το ριμπάουντ σε μία απόκρουση κόρνερ. Μπορείτε να το δείτε εδώ

Το δεύτερο του γκολ ήταν ένα κοντινό πλασέ στο παιχνίδι με την Σάντα Κλάρα, όπου εκεί πρέπει να σταθούμε στην φανταστική κούρσα που έκανε ξεκινώντας από τη θέση του αριστερού μπακ και φτάνοντας σε θέση σέντερ φορ, ακολουθώντας υποδειγματικά την επίθεση της ομάδας του. Μπορείτε να το δείτε εδώ (είναι το Νο 5)

Αυτά τα πολύ γρήγορα ανεβάσματα στην επίθεση είναι και το πιο δυνατό στοιχείο στο παιχνίδι του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, όπως μπορείτε να δείτε κι εδώ στην ασίστ που έχει βγάλει στο φετινό πρωτάθλημα, στη νίκη της Πάσος 11-0 εκτός έδρας με τη Μορεϊρένσε. Τον βλέπουμε πάλι να φεύγει από την άμυνα του πολύ γρήγορα μπροστά και την κατάλληλη στιγμή να βγάζει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι να αποδειχθεί εύστοχη η επιλογή του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ κι όχι σαν εκείνη του Βινάγκρε, που δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στον Ολυμπιακό για τη θέση του αριστερού μπακ σε ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο της σεζόν.

Η δε απορία που θα μου μείνει, είναι πώς στον Ολυμπιακό αστόχησαν στη συγκεκριμένη επιλογή την στιγμή κατά την οποία τον Βινάγκρε τον είχαν αντιμετωπίσει και στα δύο παιχνίδια τους με τη Γουλβς, στο ένα τον περασμένο Μάρτιο και στο άλλο τον Αύγουστο. Τον είχαν δει δηλαδή όσο πιο κοντά δεν γίνεται! Και είχαν δει ότι δεν είχε κάνει τίποτα το ιδιαίτερο επιθετικά, αμυντικά δε ένα και μόνο στοιχείο λέει πολλά: και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού, τόσο του Ελ Αραμπί εδώ, όσο και του Καμαρά εκεί (αυτό ακυρώθηκε δήθεν ως οφσάιντ), είχαν μπει από τη δική του πλευρά. Από εκεί είχε κτυπήσει ο Ολυμπιακός τη Γουλβς. Μπορείτε να τα δείτε (είναι το Νο 29) στο 1.04 και στο 1.36 εδώ.

Στο πρώτο ματς ο Βινάγκρε είχε αντικατασταθεί στο 79ο λεπτό από τον Ποντένσε, ενώ στο δεύτερο ματς είχε αντικαταστήσει από το 17ο λεπτό τον Τζόνι Ότο (λόγω τραυματισμού). Τα στατιστικά λένε ότι στο Καραϊσκάκη ο νεαρός Πορτογάλος δεν είχε επιτυχία σε καμία από τις πέντε σέντρες που επιχείρησε (τις τρεις τις κόντραρε ο Ομάρ και οι δυο έφτασαν εύκολα στα χέρια του Σα), ενώ είχε κι ένα άστοχο σουτ. Στη ρεβάνς στην Αγγλία, είχε μηδέν σέντρες και μηδέν σουτ, ενώ πλαγιοκοπήθηκε επανειλημμένως από τον Ομάρ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στα σχετικά στιγμιότυπα του β΄ ημιχρόνου.

Εξ ου και η σχετική απορία μου. Ο προπονητής, οι βοηθοί του, οι σκάουτερ, οι αναλυτές είναι δυνατόν να μην είχαν ξεκάθαρη εικόνα του Βινάγκρε από τα δύο αυτά παιχνίδια του κόντρα στον ίδιο τον Ολυμπιακό; Πώς όταν ήρθε η σχετική πρόταση για τον 21χρονο αριστεροπόδαρο έδωσε το οκ τόσος κόσμος στο Ρέντη;

Παρεμπιπτόντως, ένας άλλος Πορτογάλος, ο Καφού, μετά από μία μικρή περίοδο προσαρμογής στη Νότιγχαμ και στο αγγλικό πρωτάθλημα, παίζει βασικός πλέον και στα έξι τελευταία παιχνίδια της Φόρεστ στην Τσάμπιονσιπ, όλα 90λεπτα κι είναι κατά κοινή ομολογία κι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας! Με τη διαφορά ότι παίζει σε πιο επιθετικό ρόλο απ΄ ότι τον είχαμε συνηθίσει στον Ολυμπιακό, σαν οκταροδεκάρι κι όχι σαν εξαροοκτάρι. Και έχει ήδη καταγράψει και μία ασίστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.