Για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι με την ΑΕΚ γίνεται τώρα πιο δύσκολο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι με την ΑΕΚ γίνεται τώρα πιο δύσκολο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την αλλαγή δεδομένων ενόψει του ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ!
bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με κορυφαίο καζίνο app και χιλιάδες παιχνίδια όλο το 24ωρο |21+

Καταλαβαίνω ότι σε πολλούς φίλους Ολυμπιακούς δεν θα…πολυαρέσει αυτό που θα γράψω, αλλά πάντοτε έτσι κινούμαι, γράφω αυτό που πραγματικά πιστεύω. Και τώρα θεωρώ ότι για τον Ολυμπιακό δεν είναι καλή συγκυρία η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ, ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι την άλλη Κυριακή 3 του Γενάρη.

Ναι, συμφωνώ κι εγώ με την ευρεία άποψη ότι δεν έχει νόημα αυτό που κάνει η ΑΕΚ, φέρνοντας ξανά και ξανά τον Χιμένεθ-και δεν έχει σχέση η μία ιστορία με την άλλη, του Ολυμπιακού και του Τάκη Λεμονή: Με τον Λεμονή στον πάγκο ο Ολυμπιακός έπαιρνε πάντοτε το πρωτάθλημα (κι είχε και λαμπρά παιχνίδια στην Ευρώπη), με εξαίρεση την τελευταία του θητεία, στη σεζόν 2017-18, όταν κατά τραγική ειρωνεία πήρε η ΑΕΚ το μοναδικό της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, με τον Χιμένεθ στην τεχνική της ηγεσία. Ειρωνεία γιατί όσο ήταν ο Τάκης στον Ολυμπιακό, δηλαδή με τη λήξη του α΄ γύρου, η ομάδα ήταν πρώτη, έχοντας ανατρέψει το εις βάρος της -5! Κι αν έμενε ο Τάκης και δεν είχε ο Κοβάσεβιτς τη…φαεινή ιδέα να φέρει μεσούσης της σεζόν και χωρίς κανένα λόγο τον Όσκαρ Γκαρθία (τον έδιωξε κακής κακώς η Θέλτα στις αρχές της φετινής σεζόν και με τον νέο της προπονητή πάει να βγει Ευρώπη τώρα!), νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε και τότε το πρωτάθλημα.

Τέλος πάντων, αυτά είναι πλέον παρελθόν, σημασία έχει το τώρα. Και το τώρα λέει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι δύο φορές πιο προσεκτικός και να προετοιμαστεί δύο φορές καλύτερα ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Γιατί πολύ απλά, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι μία αλλαγή προπονητή σε μεγάλη ομάδα, τις περισσότερες φορές τη βοηθάει στα πρώτα ματς, της δίνει μία άλλη ώθηση, κάνει τους παίκτες πιο συγκεντρωμένους γιατί καλούνται να δείξουν ότι δεν έφταιγαν αυτοί αλλά ο προηγούμενος προπονητής κλπ, κλπ. Θυμάμαι π.χ. ότι ο Πογέτ είχε κάνει ντεμπούτο στην ΑΕΚ, μέσα στη Λεωφόρο κι είχε φέρει 0-0 με τον αρκετά δυνατό τότε ΠΑΟ.

Άλλωστε, εγώ ειλικρινά θεωρώ ότι ένας βασικός λόγος που η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή ήταν ακριβώς το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό! Έβλεπαν ότι με τον Καρέρα δεν θα είχαν τύχη στον Πειραιά-τα ίδια τα παιχνίδια, με τον Ιταλό στον πάγκο της, το «έλεγαν»: μία φορά είχε έρθει η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με τον Καρέρα και το σκορ ήταν 2-0 εις βάρος της στο 22’ (τελικό 3-0 τον καλοκαίρι στη φιέστα). Και σε τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει το ένα με 2-1 στα πλέϊ οφς, είχε φέρει 0-0 πέρυσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (με τον Γκιγιέρμε να έχει δοκάρι) και τις προάλλες έφερε 1-1, ισοφαριζόμενος στο 80’. Μαθηματικά, η ΑΕΚ πήγαινε για μία ακόμη ήττα…Και πιθανότατα θα έφευγε τότε ο Καρέρα, όπως είχαν φύγει κι ο Κετσπάγια κι ο Δέλλας μετά από ήττες της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Τώρα, υπάρχουν άλλα δεδομένα. Κατ΄ αρχάς, υπάρχει το απρόβλεπτο για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εδώ κι ένα χρόνο ήξερε πώς παίζει η ΑΕΚ με τον Καρέρα, ήξερε πώς θα την αντιμετωπίσει, αλλά και πώς θα αντιμετώπιζε η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό. Τώρα, υπάρχει ένας προπονητής όχι μεν άγνωστος για τον Μαρτίνς, αφού είχαν βρεθεί μία φορά αντίπαλοι πρόπερσι, αλλά που σίγουρα δεν τον ξέρει καλά. Ο δε Χιμένεθ έχοντας εκείνη την πολύ πικρή εμπειρία κόντρα στον Πέδρο, την ήττα του 1-4 με την ΑΕΚ πριν δύο χρόνια, Φλεβάρης του 2019, στο Καραϊσκάκη, θα σπάσει το κεφάλι του για να πάρει ρεβάνς. Μάλιστα, και τότε μόλις που είχε αναλάβει την ΑΕΚ! Στις 17.2 ήταν το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1, στις 10.2 ήταν το πρώτο του παιχνίδι σε εκείνη την επιστροφή του στην ΑΕΚ, το Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, ο Πέδρο αυτό που συμβαίνει τώρα με την ΑΕΚ και τον Χιμένεθ το είχε ζήσει και πέρυσι δύο φορές και δη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπετε, ο Φλικ είχε κάνει ντεμπούτο στην Μπάγερν, στο Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0! Το δε Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2 ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι του Μουρίνιο στον πάγκο της Τότεναμ!

Όπως κι αν έχει, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός αν έπρεπε να προετοιμαστεί μία φορά καλά για το παιχνίδι του με την ΑΕΚ, τώρα πρέπει να προετοιμαστεί δύο φορές καλά. Διότι, ακόμη και μία ισοπαλία σε αυτό το ντέρμπι της άλλης Κυριακής, ναι μεν θα διατηρήσει το +8 του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, όμως εάν ο ΠΑΟΚ περάσει από τη Λάρισα, τότε η απόσταση του από την κορυφή θα μειωθεί στους τρεις μόλις πόντους, παραμονές του άλλου ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στις 13.1…

Άσχετα: Ο Ραφίνια είναι στην Βραζιλία για Χριστούγεννα και χθες βρέθηκε στην προπόνηση της Φλαμένγκο! Κι έκανε και δηλώσεις για το πόσο καλά είχε περάσει πέρυσι στην δημοφιλή Φλα. Αν μη τι άλλο, ωραίος τύπος ο Ραφίνια.

Εδώ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.