Ατρόμητος: Όσα πρέπει να βελτιώσει για την εξάδα το 2021

Ατρόμητος: Όσα πρέπει να βελτιώσει για την εξάδα το 2021

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Όσα πρέπει να βελτιώσει για την εξάδα το 2021

bet365

Ο πρώτος γύρος δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελαν στο Περιστέρι και γνωρίζουν πως πρέπει να διορθώσουν πολλά για να πετύχουν τον στόχο της εξάδας...

Πίσω τους θέλουν να αφήσουν στον Ατρόμητο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα δεν παρουσίασε το πρόσωπο που θα ήθελαν διοίκηση, ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός εξάδας. Ωστόσο, η διαφορά είναι μικρή και μπορεί να καλυφθεί, αρκεί να βρεθούν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που φαίνεται να υπάρχουν στην ομάδα.

  • Αλλαγή νοοτροπίας

Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να βελτιωθεί στο Περιστέρι είναι η νοοτροπία. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, διακρίνεται τέτοιο πρόβλημα. Σε αρκετά παιχνίδια της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα έχει παρουσιαστεί μια εικόνα με ποδοσφαιριστές αδιάφορους να μην τα δίνουν όλα για την ομάδα.

Αποκορύφωμα ήταν το παιχνίδι με τον Αστέρα, όπου με εξαίρεση τον Γιαννιώτη, κανείς άλλος δεν έδειξε να έχει όρεξη να βοηθήσει με αποτέλεσμα να έρθει η χειρότερη εμφάνιση της ομάδας μετά τις πρώτες 12 αγωνιστικές. Σίγουρα κάτι που δεν υπήρχε στο πρώτο πέρασμα του Κάναντι στον σύλλογο και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αρέσει στον Αυστριακό, ο οποίος από την άλλη είναι ο πρώτος που πρέπει να διορθώσει πράγματα...

  • Δημιουργία σταθερού κορμού

Είναι πρωτόγνωρο για τον Ατρόμητο και κάτι ασυνήθιστο για οποιαδήποτε ομάδα, μετά την ολοκλήρωση ενός ολόκληρου γύρου να μην έχει έναν σταθερό κορμό κι μια σταθερή διάταξη. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχουμε δει να αγωνίζονται οι 23 από τους 28 ποδοσφαιριστές που διαθέτει το ρόστερ και τουλάχιστον πέντε διαφορετικά συστήματα!

Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, ώστε και η ομάδα να μπορέσει να δείξει κι ένα σταθερό πρόσωπο. Δεν είναι ποδοσφαιρικά λογικό μια ομάδα να αγωνίζεται την μία αγωνιστική με 3-4-3, την επόμενη με 3-5-2 και μετά με 4-3-3 ή 4-4-2 σε ρόμβο και σε όλα αυτά τα παιχνίδια, οι σταθερά βασικοί να είναι 2 με 4 ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί με αυτό τον τρόπο να υπάρξει χημεία και γνώση ενός συγκεκριμένου πλάνου παιχνιδιού, στοιχεία που υπήρχαν στο πρώτο πέρασμα του Κάναντι με τον ίδιο να το έχει πετύχει

  • Νίκες στο Περιστέρι

Από τα πλέον μεγαλύτερα προβλήματα του φετινού Ατρόμητου είναι η έδρα του! Δεν την έχει εκμεταλλευτεί καθόλου. Στο Περιστέρι το «αστέρι» μετρά μόλις δύο νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις, έχοντας δύο ισοπαλίες (σ.σ. η μία με τον Άρη ενώ νίκαγε 2-0 μέχρι το 60') και δύο ήττες (σ.σ. με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα).

Όταν λοιπόν είσαι ο Ατρόμητος και χάνεις έξι βαθμούς σε παιχνίδια με τον Βόλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα σου, δεν μπορείς να ζητάς την εξάδα! Είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται βαθμοί σε τέτοια παιχνίδια, από την στιγμή που οι Περιστεριώτες έχουν καταφέρει να κερδίσουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και να πάρουν ισοπαλία στη Τούμπα. Αυτά τα τρία αποτελέσματα μετά τις... γκέλες με Βόλο, ΠΑΣ, αλλά και Άρη στο Περιστέρι είναι σαν να μην ήρθαν ποτέ.

  • Δημιουργία και γκολ

Πρόβλημα και μάλιστα έντονο, υπάρχει στον Ατρόμητο στην επίθεση. Με εξαίρεση τον Μανούσο, αναζητούνται οι υπόλοιποι επιθετικοί της ομάδας, όπως και η δημιουργία από τους εξτρέμ με κάποιες πρωτοβουλίες του Χριστοδουλόπουλου για την ώρα να είναι λίγες. Πρέπει ο Κάναντι να βρει τον τρόπο το νέο έτος κι αρχής γενομένης από το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου στον Βόλο, να βάλει στο παιχνίδι και τους υπόλοιπους δημιουργικούς ποδοσφαιριστές του.

Είναι αδιανόητο να μην έχει βρει ακόμα γκολ από τον Μάτιτς, τον φορ που ο ίδιος έφερε για να ηγηθεί στην επιθετική γραμμή. Είναι επίσης αδιανόητο να έχει εξαφανιστεί ο Γιακουμάκης ενώ το πρόβλημα στην επίθεση είναι εμφανέστατο και λύση δεν έχει δοθεί με τις έως τώρα επιλογές. Πρέπει να πάρουν ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι Μουνίθ, Ραμπέλο, αλλά ακόμα και ο Χριστοδουλόπουλος που έχουν δείξει πως μπορούν το κάτι παραπάνω πίσω από τον φορ. Ακόμα, ακόμα, πρέπει να πιστέψει περισσότερο μέχρι και τον Ενσικουλού που ήταν ο μόνος που ήθελε την παραμονή του στο Περιστέρι το περασμένο καλοκαίρι... Τα πράγματα είναι απλά, ο Κάναντι, πρέπει να βρει λύση στο επιθετικό κομμάτι!

Τα 11 γκολ μετά από 12 αγώνες, από τα οποία τα 4 είναι με πέναλτι, μιλούν από μόνα τους...

  • Σταθερότητα στην άμυνα

Και μετά την επίθεση, πάμε να κλείσουμε με το κεφάλαιο «άμυνα». Ένα από τα καλύτερα στοιχεία του Ατρόμητου με τον Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο του στο πρώτο πέρασμά του, ήταν το αμυντικό του κομμάτι. Ο Αυστριακός είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που δεχόταν πολύ δύσκολα γκολ κι αυτό ήταν ο οδηγός της επιτυχίας της.

Φέτος, δεν υπάρχει ούτε αυτό! Σταθερότητα στο αμυντικό κομμάτι δεν υπάρχει, φυσικά σταθερά πρόσωπα στην άμυνα με εξαίρεση τους Γιαννιώτη και Γούτα ούτε, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να έχει την έκτη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Έχει δεχτεί 17 τέρματα μετά από 12 αγωνιστικές με τον αριθμό αυτό να είναι πολύ μεγάλος για μια ομάδα που στοχεύει στην εξάδα. Όσο σημαντικό, λοιπόν, είναι το να βρει το γκολ μπροστά άλλο τόσο είναι να βρει και το... clean sheat πίσω για να έχει περισσότερες ελπίδες να τα καταφέρει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα