Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε ήδη να το είχε καθαρίσει! Δεν μπορεί να υποτιμήσει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε ήδη να το είχε καθαρίσει! Δεν μπορεί να υποτιμήσει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη μάχη της κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Μακάμπι Τ.Α. - Παναθηναϊκός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Μπορεί να φανώ υπερβολικός, αλλά εγώ το πιστεύω: ο Ολυμπιακός μπορούσε κι έπρεπε να είχε ήδη καθαρίσει, σε ένα μεγάλο βαθμό, την υπόθεση πρωτάθλημα! Κι ας είναι ακόμη 12η αγωνιστική, δηλαδή ακριβώς στο ένα τρίτο της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ήδη έχει αυτή την στιγμή πέντε πόντους διαφορά από τον ΠΑΟΚ και οκτώ από την ΑΕΚ, με 10 νίκες και δύο ισοπαλίες στα δικά του 12 παιχνίδια. Κατά την γνώμη μου, έπρεπε να είχε κερδίσει και στα 12, οπότε από τον ΠΑΟΚ θα είχε εννιά βαθμούς κι από την ΑΕΚ 13! Το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το έχασε μέσα από τα χέρια του (1-1), επειδή ο Σα κοιμήθηκε ύπνο βαθύ σε ένα κόρνερ. Και το ματς στα Γιάννινα δεν το πήρε στο 90’ με μία πάρα πολύ συζητήσιμη φάση με οριακή ακύρωση γκολ του Χασάν για οφσάιντ, την στιγμή που είδαμε φάσεις καρμπόν να μετράνε κανονικά τα γκολ (βλέπε π.χ. ισοφάριση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ).

Από δε τις δέκα νίκες του, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μην πάρει μόνο τη μία, με τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο β΄ ημίχρονο. Με τον Ολυμπιακό, όμως, να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει ένα καθοριστικό σφύριγμα υπέρ της, το αντίθετο έχει να λέει πολλά για το 1-1 με τον ΠΑΣ και δη για φάση απολύτως καθοριστική, καθότι στο 90ο λεπτό.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόλις ένα πέναλτι κι αυτό στα τελευταία λεπτά, με το σκορ υπέρ του 3-0 στη Λαμία…Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Ριζούπολη με δύο πέναλτι στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με το σκορ στο 1-1, ενώ και στο ματς με τον Αστέρα κλείδωσε το τρίποντο κάνοντας το 2-0 επίσης με πέναλτι…Η δε ΑΕΚ κέρδισε κι αυτή με πέναλτι, από αυτά που λέμε ότι δεν δίνονται, το παιχνίδι της στα Γιάννινα με 1-0…

Κι ακόμη πιο ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με όσα δημοσίως έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο ΠΑΟΚ έχει ευνοηθεί σε δύο απολύτως κρίσιμες φάσεις δύο αγώνων του, τόσο με το να μην δοθεί πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στην Τούμπα στο 70ο λεπτό με το σκορ 1-0, όσο και με το να κατακυρωθεί το νικητήριο γκολ του στα Γιάννινα στο 90ο λεπτό, ενώ η φάση ήταν καθαρό επιθετικό φάουλ. Δύο αποφάσεις, που σημαίνουν τέσσερις βαθμούς δώρο από διαιτητικά λάθη…Αναφορικά δε με το Άρης-ΠΑΟΚ, για το οποίο ξεσήκωσε τον κόσμο ο ΠΑΟΚ, ο Κλάτενμπεργκ βγήκε ευθέως και εξήγησε ότι δεν υπήρξε κανένα διαιτητικό λάθος εις βάρος του ΠΑΟΚ κι άρα η νίκη του Άρη ήταν καθαρή.

Για τον Ολυμπιακό το Χ στα Γιάννινα ήταν μεγάλη γκέλα στην οικονομία της μάχης του τίτλου, όπως αποδείχθηκε άλλωστε στη συνέχεια, αφού τον ΠΑΣ τον νίκησαν κι ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ, άσχετα από το πώς νίκησαν…Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, έχει κάνει κι αυτός γκέλα, με το 0-0 στο Βόλο, ενώ σίγουρα και το 1-1 στην Τούμπα με τον Ατρόμητο δεν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η κι η ΑΕΚ από αυτές τις δύο ομάδες την πάτησε, φέρνοντας ισοπαλία ως γηπεδούχος με τον Βόλο και χάνοντας στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Τουλάχιστον ένα από τα δύο παιχνίδια του, με τον ΠΑΣ η, με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έπρεπε να το είχε πάρει, έτσι ώστε να είχε έστω εφτά πόντους απόσταση από τον ΠΑΟΚ-διότι μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το εξ αναβολής παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να υποστηρίζει ότι η σημερινή διαφορά των πέντε βαθμών μπορεί να είναι ουσιαστικά δύο βαθμούς, με νίκη του επί του Ολυμπιακού.

Ναι, είναι καλό το +5 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ και το +8 από την ΑΕΚ, αλλά ειλικρινά δεν το θεωρώ και καμία μεγάλη επιτυχία, υπό την έννοια ότι μιλάμε για δύο ομάδες που δεν είναι και στα καλύτερα τους. Π.χ. ο ΠΑΟΚ άλλαξε προπονητή τέλη Οκτώβρη, αμέσως μετά το καλύτερο του ίσως φετινό παιχνίδι, το 0-0 στην Ισπανία με την Γρανάδα! Η δε ΑΕΚ αλλάζει τώρα κι αυτή προπονητή…Και οι δύο ομάδες δε, είχαν στα προκριματικά των Κυπέλλων Ευρώπης μεγάλο φορτίο, ιδίως ο ΠΑΟΚ που έπαιξε τέσσερα μα τα με Μπεσικτάς, Μπενφίκα και Κρασνοντάρ, ενώ κι η ΑΕΚ είχε το σοβαρό εμπόδιο της Βόλφσμπουργκ…

Από την μεριά του, ο Ολυμπιακός είχε το ντεζαβαντάζ του πιο δύσκολου έργου στη φάση των ομίλων, απέναντι σε Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ και των τεράστιων προβλημάτων που του δημιούργησαν οι εθνικές ομάδες με τα κρούσματα κορονοϊού και τις πολλές απουσίες. Όμως, ακόμη κι έτσι, νομίζω ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε τη δυνατότητα να πάρει ακόμη μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από τους άλλους, ώστε να μπορούσε στο β΄ μισό της σεζόν να διαχειριστεί καλύτερα το πολύ βαρύ πρόγραμμα και τα παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Γενικά ο ΠΑΟΚ δείχνει σκληρό καρύδι, παρότι έχει ξεκάθαρα προβλήματα μπροστά και πίσω. Οι βάσεις από τη δυναμική του την προηγούμενη τριετία ως ένα βαθμό τον κρατάνε ακόμη, με συνέπεια να βλέπουμε στο πρωτάθλημα να ισοφαρίζει την ΑΕΚ στο 89’ και να κερδίζει τον ΠΑΣ στο 91’, να κερδίζει επίσης στο Αγρίνιο και στη Ριζούπολη επίσης με γκολ στα τελευταία λεπτά, ενώ και στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έδειξε απέναντι σε ΠΣΒ (4-1, 2-3) και Γρανάδα (0-0 και 0-0) ότι έχει ακόμη μία δυναμική μέσα του.

Δεν το βάζει κάτω ο ΠΑΟΚ κι όσο το κάνει αυτό, θα παραμένει ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος του Ολυμπιακού και φέτος, όπως ήταν και πέρυσι. Βλέπεις ότι μένει με 10 παίκτες από το 38ο λεπτό του αγώνα του με τον Αστέρα, με το αποτέλεσμα στο 0-0, και τελικά κερδίζει. Χάνει από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ισοφαρίζει. Χάνει από τον ΠΑΣ και κερδίζει. Ισοφαρίζεται από τον Απόλλωνα, τον Παναιτωλικό και τον Παναθηναϊκό και κερδίζει.

Δεν πρέπει να τον υποτιμήσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ. Ειδικά ξέροντας ότι και καλύτερες σχέσεις έχει με τις περισσότερες ομάδες της Λίγκας (και γνωρίζουμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα όλα μετράνε), αλλά και καλύτερες διαιτησίες έχει από τους Έλληνες ρέφερι και δη τους διεθνείς…

Κατά την γνώμη μου, ούτε την ΑΕΚ πρέπει να υποτιμήσει. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσει με την αλλαγή προπονητή. Πόσο δε μάλλον όταν το πρώτο παιχνίδι του νέου προπονητή, τι νέος δηλαδή ο Χιμένεθ…, θα είναι ακριβώς η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Και επιθετικά έχει ποιότητα και ποσότητα για ελληνικά δεδομένα. Μην ξεχνάμε δε ότι μπορεί να νιώσει και πίεση από τον ΠΑΟ για την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, άρα δεν μπορεί να χαλαρώσει ακόμη και μένοντας πίσω...

Βεβαίως, ούτε τον Άρη μπορεί να υποτιμήσει ο Ολυμπιακός. Μπορεί να μοιάζει μακρινό για τα ελληνικά δεδομένα να μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα, αλλά δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι αποτελεί ένα πολύ σκληροτράχηλο αντίπαλο, του οποίου η θέση στο βαθμολογικό πίνακα τα λέει όλα-είναι μόλις τρεις πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό, όπερ σημαίνει ότι αν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Χαριλάου είχαν φέρει ισοπαλία, τώρα θα ήταν ισόβαθμοι! Κι αν είχε κερδίσει ο Άρης (που κι αυτός άλλαξε προπονητή), τώρα θα ήταν εκείνος τρεις βαθμούς μπροστά! Είναι δε σημαντικό ότι έχει τρεις καλούς γκολκίπερ και μία επιπλέον 17άδα ιδιαίτερα αξιόλογη για τα επίπεδα της Λίγκας μας.

Μακάρι ο Άρης να αντέξει και να σπάσει αυτό που βλέπουμε εδώ και μία ολόκληρη πενταετία κι έχει γίνει πια βαρετό: δηλαδή Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις κάθε χρόνο!

Άσχετο: αν ακολουθηθεί η…παράδοση, ο Ολυμπιακός θα τον πάρει τον πιτσιρικά, τον Πινακά-αφού του έβαλε γκολ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.