Με καθαρό μυαλό για καλύτερη ομάδα…

Με καθαρό μυαλό για καλύτερη ομάδα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη σημασία της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού που δεν βοηθάει μόνο για… καλά Χριστούγεννα τους ασπρόμαυρους.

Η εικόνα του Γκαρσία στο τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός τα «έλεγε» όλα! Ήταν έτοιμος να σκάσει… ΕΠΡΕΠΕ να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, με την υποχρέωση να έχει πολύ-πολύ μεγάλη αξία και… βάρος.

Τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ. Πολύ καλός δεν ήταν, πολύ κυριαρχικός δεν ήταν, πολύ σίγουρος στο κέντρο δεν ήταν, αλλά και σε αυτό το σημαντικό ματς ήταν καλύτερος του αντιπάλου και δικαιούνταν βάσει εικόνας και ευκαιριών να επικρατήσει.

Το 1-1 με τον αστείο τρόπο που διαμορφώθηκε έκανε κακό στον ΠΑΟΚ. Τους έριξε την αυτοπεποίθηση, αφού και πάλι δέχθηκαν ένα γκολ στην πρώτη και μοναδική φάση του αντιπάλου. (Πόσες και πόσες φορές…).

Στην επανάληψη υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τι σημαίνει ηγέτης, τι σημαίνει προσωπικότητα; ΟΛΗ η ομάδα έψαχνε τον Βιεϊρίνια! Τους ανάγκασε να το κάνουν, ακόμη και ως δεξί μπακ! Στα δύσκολα και εκεί που πολλοί κρύβονται, εκεί εμφανίζεται ο ηγέτης, ο οποίος με όσες δυνάμεις έχει, προσπαθεί να βγει μπροστά για να δώσει στήριγμα και σε όλους τους άλλους που μπορεί να αμφιβάλλουν για τις ικανότητές τους. Πήρε μπάλα, την προώθησε σωστά, ανέβηκε στην πλευρά, συμμετείχε στην ανάπτυξη που δεν γίνονταν μονόπατα από την πλευρά του Γιαννούλη, κέρδισε φάουλ, μάλωσε, φώναξε, αντέδρασε, εκτέλεσε πλάγιο άουτ δίνοντας ασίστ στον Ζίφκοβιτς! Έγινε η δουλειά… Ο ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του και κέρδισε έχοντας μάλιστα και πολλές σημαντικές ευκαιρίες, παρά το ότι στο 89΄ δόθηκε η φάση-δώρο στον Χατζηγιοβάννη

Τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ χθες; Το τρίποντο που τον κρατάει σχετικά κοντά στον Ολυμπιακό τον οποίο θα αντιμετωπίσει μέσα στον Ιανουάριο δύο φορές! Δύο εξάποντα που θα κρίνουν αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι κοντά στην πρώτη θέση.

Για να έχει περισσότερες πιθανότητες, θα του χρειαστεί το δεύτερο μεγάλο κέρδος της χθεσινής βραδιάς. ΗΡΕΜΙΑ! Καθαρό μυαλό!

Ο ΠΑΟΚ ως Οργανισμός έχει και πάλι πολλά ανοικτά μέτωπα. Αυτά όμως δεν πρέπει να επηρεάσουν την ψυχραιμία με την οποία θα ληφθούν αποφάσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Εφόσον στην Τούμπα υποστηρίζουν ότι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και εφόσον στηρίζουν σε απόλυτο βαθμό τον Γκαρσία, ξέρουν καλά ότι οφείλουν να τον βοηθήσουν με 2-3 τουλάχιστον έτοιμους και ποιοτικούς παίκτες που θα έρθουν γρήγορα για να μπουν στον κορμό της ομάδας και να προσφέρουν. Όπως πολλές φορές γράψαμε, ο Γκαρσία έχει ζητήσει φορ, γρήγορο χαφ, εξτρέμ και τώρα προέκυψε το πρόβλημα και στα μπακ. Ίσως και να μην καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Προτεραιότητες όμως έχουν μπει και δεν γίνεται να συνεχίσει η ομάδα να παλεύει έχοντας τόσα κενά.

- Εδώ επάνω και για να μην παρεξηγηθούμε… Ο ΠΑΟΚ έχει τα αγωνιστικά του θέματα και αυτά τα τονίζουμε εδώ, με συνέπεια από τον Σεπτέμβριο. Ξέρει καλά και η ΠΑΕ πόσο πολύ πρέπει να βοηθηθεί ο Γκαρσία με δύο-τρεις ποιοτικές προσθήκες για να μην αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια να μπουν σε δεύτερη μοίρα όλα αυτά, για να αναδειχθούν τα δικαστικά ή τα διαιτητικά ως δικαιολογίες.

Ως απόδειξη όλων των παραπάνω πρέπει να τονίσω και να θυμίσω ότι:

Ο Κλάτενμπεργκ κοροϊδεύει με τις φάσεις του ΠΑΟΚ από την τρίτη αγωνιστική! Το έκανε με το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, με το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Στο Αγρίνιο, στην Ριζούπολη, με τον ΠΑΣ, με την Λαμία, με τον Αστέρα και την σφαλιάρα στον Ελ Καντουρί που… δεν είδε. Παρά τις πιέσεις Μέσων και φιλάθλων, η ΠΑΕ προσπαθούσε να κρατήσει χαρακτήρα και χαμηλούς τόνους, με κίνδυνο να εκτεθεί σε βάρος του ίδιου του ΠΑΟΚ. Αυτό γιατί δεν το αναφέρει κανείς; Την 12η αγωνιστική τρελάθηκαν, όταν πλέον ο Άγγλος «έβλεπε» κάρτες στον Τζόλη που δεν βγήκαν ποτέ, όταν έφθασε στο σημείο να μιλήσει για πλεονέκτημα στο πέναλτι… Άρα, αυτά περί δικαιολογιών που χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ, είναι ασυναρτησίες. Ακριβώς το αντίθετο έγινε και με αποδείξεις.

Από εκεί και πέρα για όσους αναρωτιούνται πώς και γιατί ο ΠΑΟΚ επιμένει και αντιδρά καθημερινά γι’ αυτή την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας στον Σιαμπάνη… Στον ΠΑΟΚ ξέρουν καλά τι είδους αυτογκόλ έχει βάλει ο Ολυμπιακός σε αυτή την υπόθεση. Και τους χτυπάει επικοινωνιακά με τον… δικό τους τρόπο. Αφού ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί να παίρνει παθητικό ρόλο και να μην δημοσιοποιεί το λάθος του αντιπάλου για να του προκαλέσει τα προβλήματα που εκείνοι ήθελαν να προκαλέσουν σε αυτόν; Συνήθισε πολύς κόσμος σε έναν παθητικό ΠΑΟΚ, αλλά κάπου υπάρχουν και όρια. Και στο κάτω-κάτω σε κατηγορούν για δωροδοκία με τόσο επιπόλαιο τρόπο και χωρίς στοιχεία! Είτε είσαι πρώτος, είτε είσαι έκτος στο πρωτάθλημα, το ίδιο θα αντιδράσεις, ειδικά αν αυτός που σε κατηγορεί έχει εκτεθεί με τέτοιο τρόπο.
* Ο Κλάτενμπεργκ απομάκρυνε τους διαιτητές του Αγρινίου για μία απροσεξία, αφού την ώρα του αγώνα, δεν είδαν πώς ξεκίνησε η επίθεση του Παναιτωλικού. Δεν ήξεραν τον κανονισμό για το πώς έπρεπε να παιχθεί η μπάλα μετά από οφσάιντ; Απλά δεν το πρόσεξαν…

Για έναν αρχιδιαιτητή που μας είπε για έναν αγώνα, από την πολυθρόνα του βλέποντας ριπλέι, ότι υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι, ότι ελέγχθηκε φάση από τον VAR μέσα σε τρία δευτερόλεπτα και ότι ο Τζόλης πήρε κίτρινη κάρτα σε φάση που δεν πήρε, τι έπρεπε να συμβεί;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.