Ολυμπιακός: Τον... πληγώνουν οι στατικές φάσεις των αντιπάλων (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τον... πληγώνουν οι στατικές φάσεις των αντιπάλων (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός σε τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες πρωταθλήματός του δέχθηκε γκολ από στατική φάση, δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού για τη σωστή απόφαση.
Δεν είναι μία περίπτωση αλλά τρεις στο σύνολο ως προς το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα. Τρεις περιπτώσεις στατικών φάσεων που έφεραν γκολ για αντίπαλο του Ολυμπιακού. Ξεκινάμε από τη φάση στο Ολυμπιακός - Βόλος. Ναι από το ριπλέι φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα πιθανό ο Μπα να μην έχει κάνει πέναλτι στον Δουβίκα. Ωστόσο από την πλευρά του ο Αφρικανός έδειξε να έχει πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη φάση αδυνατεί να την ελέγξει σωστά και να κρατήσει ή να διώξει τη μπάλα και χάνει τον παίκτη του. Αποτέλεσμα; Πέναλτι από τον Μπαριέντος για το 0-1. Σημείωση εδώ. Ο Δουβίκας είχε ήδη προειδοποιήσει την άμυνα του Ολυμπιακού και είχε δοκάρι.
Περίπτωση Νο2. Κόρνερ από τον Λιβάι Γκαρσία, λάθος εκτίμηση και έξοδος του Σα και γκολ από τον Σιμόες για το 1-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο εξ' αναβολής ντέρμπι που έδωσε ο Ολυμπιακός. Και εδώ ο Λιβάι Γκαρσία είχε δείξει στον Ολυμπιακό πως έχει καλά χτυπήματα κόρνερ.
Περίπτωση Νο3. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Κόρνερ από την ομάδα του Τάτση (από τον Πλατέλλα) και οι αντίπαλοι παίρνουν δύο κεφαλιές στο σύνολο (η 2η του σκόρερ Πινακά) για να γίνει το 1-1. Δεν υπάρχει παίκτης ούτε πάνω στην πρώτη κεφαλιά ούτε στη 2η. Για την ακρίβεια δύο παίκτες του Ολυμπιακού πηδάνε σε λάθος χρόνο και χάνουν την πρώτη κεφαλιά κια η μπάλα πάει στον Πινακά. Όλες οι παραπάνω φάσεις έχουν να κάνουν με την αμυντική συγκέντρωση και την προσήλωση. Είναι αναμφίβολα τα απόλυτα παραδείγματα του τι δεν πρέπει να ξανακάνει ο Ολυμπιακός και το πως οφείλει να προσέχει πολύ περισσότερο τις στατικές φάσεις. Σε αυτές τις αγωνιστικές περιπτώσεις βέβαια να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός δέχθηκε στο σύνολο τρία γκολ από πέναλτι στα ματς με Μαρσέιγ εκτός και με Πόρτο εντός στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Champions League.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα