Ο Βρουσάι να συνεχίσει να το ψάχνει! Και να «ζητήσει» κι άλλα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Βρουσάι να συνεχίσει να το ψάχνει! Και να «ζητήσει» κι άλλα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta για τις δυνατότητες του Βρουσάι και το ροτέισον του Μαρτίνς στα εξτρέμ του Ολυμπιακού.
Πού θα κάτσει η μπίλια στο Έβερτον - Άρσεναλ; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Θέλω να γράψω πέντε πράγματα με αφορμή το γκολ του Βρουσάι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και σαν συνέχεια των όσων είχα σχολιάσει πριν ακριβώς δύο εβδομάδες εδώ https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1540401/na-doyme-ti-mporei-na-dosei-o-vroysai-ston-olympiako.

Ο 22χρονος Έλληνας κυνηγός έδειξε με την εκτέλεση του στο παιχνίδι της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ ότι το έχει το γκολ. κατ΄ αρχάς η όλη του κίνηση ήταν πάρα πολύ σωστή: στο ξεκίνημα της φάσης, όταν ο Φορτούνης κινήθηκε από θέση έξω δεξιά, ο Βρουσάι έσπευσε να πάει προς το δεύτερο δοκάρι για να είναι έτοιμος να υποδεχθεί ενδεχόμενη σέντρα του συμπαίκτη του. Βλέποντας, όμως, ότι ο Φόρτου δεν θέλει να κάνει σέντρα, γύρισε γρήγορα πίσω για να μην βγει οφσάιντ. Παράλληλα, με το που έφτασε η μπάλα από τον Φορτούνη στον Μπουχαλάκη, ο Μάριος αφενός μεν είχε απελευθερωθεί από το μαρκάρισμα του αντίπαλου παίκτη (Μπακάκη) αφετέρου είχε το καθαρό μυαλό να ζητήσει την πάλα και δη επίμονα από τον Μπούχα, δείχνοντας ότι ήταν έτοιμος ακόμη και ψυχολογικά για να πάρει την ευθύνη της μεγάλης φάσης. Από εκεί και πέρα, το τελείωμα του ήταν όπως έπρεπε: καλοζυγισμένο σουτ, στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ.

Ο Βρουσάι το έχει το γκολ. Στην Ολλανδία είχε έξι γκολ σε 24 παιχνίδια ως βασικός. Μπορούμε δε να θυμηθούμε ότι είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα! Ήταν 16 Απρίλη του 2018, στο Ολυμπιακός-Κέρκυρα 5-1, όταν είχε μπει αλλαγή στο 78’ κι είχε βάλει γκολ στο 87’! Αλλά και στην ολλανδική Βίλεμ είχε σκοράρει στο πρώτο του παιχνίδι! Ήταν 20 Γενάρη του 2019, όταν πάλι είχε μπει αλλαγή στο 75ο λεπτό στο Βίλεμ-Νακ 2-0 και είχε βάλει γκολ στο 90’!

Γενικά, ο διεθνής με τις Εθνικές μας ομάδες άσος (2 φορές στους Άνδρες, 10 στις Ελπίδες και 10 στους Νέους) πρέπει να συνεχίσει να κυνηγάει το γκολ. Κυνηγός στον Ολυμπιακό χωρίς γκολ, δεν μπορεί να σταθεί. Κι ο Βρουσάι την έχει την ικανότητα να σκοράρει-τον θυμάμαι κι από το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων με τον Ολυμπιακό, όταν είχε βάλει δύο γκολ σε δύο παιχνίδια κόντρα στη Γιουβέντους (2-0, 1-3) το φθινόπωρο του 2017, ξεχωρίζοντας σαν τη μύγα μέσα στο γάλα σε εκείνη την ομάδα του Ολυμπιακού (είχε και δύο αίστ, μία πάλι με τη Γιουβέντους και μία με την Σπόρτινγκ).

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Βρουσάι στο α΄ ημίχρονο όντως δεν είχε φανεί καθόλου επιθετικά, όμως είχε κάνει πολύ καλή δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι, βοηθώντας τον Χολέμπας, ενώ πίεσε ψηλά κι όταν πήρε πρωτοβουλία στο φινάλε πήγε να περάσει, χωρίς επιτυχία, καλή πάσα στον Ελ Αραμπί. Όταν στο β΄ ημίχρονο ανέβηκε όλη η ομάδα με τον Φορτούνη, αλλά και τον Καμαρά, ήταν διαφορετικός επιθετικά κι ο Βρουσάι: έβαλε το γκολ, συμμετείχε στην έξοχη επίθεση δίνοντας με τακουνάκι την μπάλα στον Εμβιλά για τη σέντρα στην πιο σπουδαία ίσως χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί και έδωσε τη δυνατότητα στον Καμαρά να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή με μία σωστή πάσα (όπως είχε κάνει και στο γκολ του Μαντί στη Μασσαλία), ενώ συνέχισε να βοηθάει γενικότερα, κλέβοντας μπάλες κλπ.

Σίγουρα πρέπει όσο περνάνε τα παιχνίδια να ζητάει πρωτίστως ο ίδιος από τον εαυτό του όλο και περισσότερα πράγματα. Ήδη κάνει αρκετά ωραία, με αποκορύφωμα την ασίστ στον Καμαρά κόντρα στην Ολιμπίκ και το γκολ στην ΑΕΚ, όμως 100% πρέπει να κάνει πιο «γεμάτα» παιχνίδια. Κι όταν ο Μαρτίνς τον πέρασε από αριστερά στα δεξιά της επίθεσης μετά το γκολ, περιόρισε πολύ την δραστηριότητα του. Δεν ξέρω αν συνέβη γιατί τον βολεύει περισσότερο να παίζει από αριστερά με το ανάποδο πόδι, το δεξί, αλλά πρέπει να μάθει να παίζει καλύτερα κι από δεξιά, αφού πλέον όλοι οι προπονητές πολύ συχνά εναλλάσσουν τους εξτρέμ στα δύο άκρα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Και φυσικά πρέπει να επιμείνει στο γκολ ο Βρουσάι. Ήδη, ο Ολυμπιακός έχει ένα παίκτη στα πλάγια που δεν σκοράρει παρά μόνο με πέναλτι-κι αυτά στον Ολυμπιακό δεν δίνονται! Αναφέρομαι στον Βαλμπουενά, που αποτελεί μία πολυτέλεια για την ομάδα, καθώς μπορεί να μην σκοράρει, αλλά δημιουργεί και βγάζει μία ένταση στο παιχνίδι, έχει μία προσωπικότητα κλπ, κλπ. Δεν μπορεί όμως κι ο έτερος εξτρέμ να μην σκοράρει. Ο Μασούρας το έχει αντιληφθεί αυτό και έτσι έχει κερδίσει μία θέση στο βασικό πλάνο του προπονητή, έχοντας φτάσει τον αριθμό των 20 γκολ (χωρίς πέναλτι)! Από την άλλη, φέτος ο έτερος εξτρέμ που είναι από πέρυσι στο ροτέϊσον, ο Ραντζέλοβιτς, είναι στα μηδέν γκολ σε 15 συμμετοχές, έχοντας να σκοράρει από τις 15 Σεπτεμβρίου και το χρυσό γκολ του στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο νεαρός Σέρβος δεν είναι όσο πρέπει προσεκτικός στα τελειώματα του (π.χ. επιμένει να σουτάρει στις κλειστές γωνίες των γκολκίπερ, με συνέπεια να μην έχει τύχη για γκολ), ενώ στα τελευταία παιχνίδια έχω προσέξει ότι σε καλές μπαλιές που του έγιναν στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, δεν πήγε τόσο αποφασιστικά όσο έπρεπε πάνω στη φάση κι έτσι πάντα τον προλάβαινε ο αντίπαλος αμυντικός και του έπαιρνε την μπουκιά από το στόμα. Μακάρι να πάρει λίγο το πάνω του κι ο Ραντζέλοβιτς από την καλή δραστηριότητα του έστω στο τέλος του αγώνα με τη Λαμία, όταν και κέρδισε πέναλτι κι είχε ασίστ στον Κάιπερς, γιατί ο Ολυμπιακός ενόψει του πολύ δύσκολου β΄ μισού της σεζόν, με τα 24 ακόμη παιχνίδια πρωταθλήματος (!) και τα τουλάχιστον τέσσερα στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Κύπελλο, θα πρέπει να πάρει βοήθειες απ΄ όλους τους κυνηγούς του-ειδικά ξέροντας ότι ο Χασάν είναι ακόμη στα πιτς και χωρίς να μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όταν θα γυρίσει θα είναι αμέσως πανέτοιμος….

Και ακραίος κυνηγός στον Ολυμπιακό σημαίνει πρωτίστως γκολ και ασίστ. Εκεί πρέπει να κατευθύνονται όλοι, στο να ψάχνουν το γκολ και την ασίστ. Ο δε Βρουσάι στην Ολλανδία είχε 10 ασίστ σε 24 παιχνίδια, αποδεικνύοντας ότι το «έχει» κι αυτό το κομμάτι, το οποίο πρέπει να αρχίζει να το βγάζει περισσότερο και στον Ολυμπιακό. Όλα αυτά εν αναμονή και της εκ νέου ενεργοποίησης του Μπρούμα, που άμεσα, πιθανότατα κι από αύριο, θα ξαναμπεί κι αυτός από τον Μαρτίνς στο ροτέισον στα εξτρέμ, με τον Πορτογάλο προπονητή να πιστεύει ακόμη ότι μπορεί να του κάνει τη διαφορά.

Με Βαλμπουενά έτοιμο από τις 28 του μήνα, με Μασούρα, Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς και Μπρούμα ήδη πίσω, ο Μαρτίνς δεν δείχνει διάθεση να ζητήσει το Γενάρη απόκτηση εξτρέμ, έχοντας πέντε παίκτες για δύο θέσεις. Και με ένα έκτο, τον Λοβέρα επίσης διαθέσιμο, έστω με ερωτηματικά εξαιτίας της παρατεινόμενης αδυναμίας του να προσαρμοστεί στην ομάδα σε πιο καλό βαθμό.

Άσχετο: Ειλικρινά περιμένω με ενδιαφέρον την αντίδραση του Βρουσάι στο αυριανό παιχνίδι. Από πλευράς πνευματικής ετοιμότητας. Να δω πώς θα είναι μετά από το πιο σημαντικό μέχρι τώρα γκολ της καριέρας του. Γιατί τον παίκτη τον κρίνεις κι από τέτοια πράγματα, από τη συνέχεια που πρέπει να δώσει σε κάτι καλό που έχει κάνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.