Οικονόμου: «Μέχρι το Πάσχα μπορεί να έχουν βγει οι άδειες για τη Νέα Τούμπα»

Gazzetta team
Οικονόμου: «Μέχρι το Πάσχα μπορεί να έχουν βγει οι άδειες για τη Νέα Τούμπα»

bet365

Τι δήλωσε την Παρασκευή (18/12) ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, αναφορικά με την πορεία των γραφειοκρατικών ζητημάτων για τη Νέα Τούμπα, αλλά και την ανάπλαση του «Κλ. Βικελίδης».

Η άδεια για την περιβαλλοντική μελέτη που αφορά τη Νέα Τούμπα ήταν μια σημαντική πρόοδος για να ολοκληρωθούν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν την κατασκευή του νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, που έδωσε κι άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες γύρω από τα βήματα που θα ακολουθήσουν μέχρι να φτάσουμε την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και των αδειών κατασκευής του νέου γηπέδου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5:

«Αυτό το βήμα που έγινε στις 15 του μήνα, η περιβαλλοντολογική αδειοδότηση, ανοίγει τον δρόμο. Μέσα στον χρόνο το μητροπολιτικό συμβούλιο θα εγκρίνει το τελικό σχέδιο που θα πάει για ΦΕΚ. Το προσπαθούμε για μέσα στον χρόνο, δεν το αποκλείω, το παλεύουν. Παίζει να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, αν δεν γίνει θα πάει για αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσβάλλει μία έγκριση περιοδικών όρων, αλλά αυτή είναι εξαιρετικά καλά στοιχειοθετημένη, είναι πολύ καλά φτιαγμένη. Διαπιστώνει ότι το πρότζεκτ είναι συμβατό με όλο τον σχεδιασμό, προστατεύει το περιβάλλον, ενώ υπάρχει και σύστημα παρακολούθησης για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις στο μέλλον. Έχουμε δει και χωροταξικό, δεν υπάρχει κάποια έκπληξη» είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στα επόμενα στάδια:

«Πρέπει να συνταχθεί το σχέδιο και μέσα στον Ιανουάριο θα έχει σταλεί στο συμβούλιο της Επικρατείας. Εξαρτάται, αλλά σε δύο-τρεις μήνες, λογικά, θα έχει πάρει έγκριση. Μέχρι το Πάσχα μπορεί να έχει τελειώσει. Τα χαρακτηριστικά του γηπέδου δεν αναφέρονται σε αυτό το στάδιο. Σε αυτό το στάδιο φαίνεται αν το γήπεδο είναι συμβατό με τον σχεδιασμό. Το πως θα είναι τελικά θα εξαρτηθεί και από τις επιλογές του συλλόγου, μέσα από τα όρια που προσδιορίζονται».

Για το να μπορούν να δοθούν χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης για ιδιωτικές επενδύσεις: «Θεωρητικά μπορεί, αλλά μόνο αν συγκεντρώσει τις προϋποθέσεις. Είναι αναπτυξιακές προϋποθέσεις. Υπάρχει τρόπος να χρηματοδοτηθούν ιδιωτικές επενδύσεις. Ελπίζω ότι τον Μάρτιο θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις και τον Ιούνιο θα έχουμε τα πρώτα χρήματα. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Βοτανικό. Η Ελλάδα έχει ζητήσει να βελτιωθούν οι συνθήκες για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Θεωρώ ότι οι προϋποθέσεις θα είναι αναπτυξιακές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές. Είναι ένα πρότζεκτ, του ΠΑΟΚ, με εξαιρετικά θετικές συνέπειες και για την ομάδα, το υποστηρίζω και θα το πω όποτε μου ζητηθεί».

Για την ανάπλαση του «Κλ. Βικελίδης»: «Σε μένα δεν έχει φτάσει κάτι για ανάπλαση, δεν ξέρω αν το έχουν υποβάλλει στο Υπουργείο. Σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικά τα ποσά από το ταμείο ανάκαμψης. Η κυβέρνηση θέλει να απορροφήσει το σύνολο των χρημάτων. Ένας κανόνας είναι μέχρι το τέλος του 2022 τα πρότζεκτ να έχουν συμβασιοποιηθεί, δηλαδή, να έχουμε αναδόχους εργολάβους. Άρα πρέπει να είναι ώριμα ή να ωριμάσουν σύντομα. Όλες οι μεγάλες ομάδες να έχουν ένα καλό γήπεδο που είναι η αφετηρία».

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

STOIXIMAN SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα