ΑΕΚ: Το πάθος του Σιμόες και η αυτοθυσία του Τσιγκρίνσκι δείχνουν τον δρόμο

ΑΕΚ: Το πάθος του Σιμόες και η αυτοθυσία του Τσιγκρίνσκι δείχνουν τον δρόμο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το πάθος του Σιμόες και η αυτοθυσία του Τσιγκρίνσκι δείχνουν τον δρόμο

bet365

Η νοοτροπία και η μαχητικότητα του Αντρέ Σιμόες, αλλά και η αυτοθυσία και η εμπειρία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι κιτρινόμαυροι για να φανούν πραγματικά ανταγωνιστικοί στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Την κρίσιμη στιγμή όταν η μπάλα «καίει», τον λόγο έχει η εμπειρία και ο Αντρέ Σιμόες το απέδειξε. Ο Πορτογάλος μέσος βγήκε μπροστά με μάτι που γυάλιζε, πήρε την κεφαλιά στην εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία στο πίσω δοκάρι και έδωσε τη λύση κρατώντας όρθια την Ένωση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο πανηγυρισμός στη συνέχεια με το ξέσπασμά του έβγαλαν εκ νέου τη δίψα του για να πετυχαίνει η ΑΕΚ τους στόχους της και να μην αδικεί τον ίδιο της τον εαυτό. Όπως ακριβώς και στον πανηγυρισμό του με τη Βόλφσμπουργκ δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση και την πρόκριση. Την ίδια στιγμή ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, παρότι πονούσε στον ώμο, ήταν εκεί γιατί το καθήκον τον καλούσε. Η εμπειρία του «Τσίγκρι», όπως και αυτή του Σιμόες, αποτελούν σημεία αναφοράς και παράδειγμα για τη συνέχεια για μια πραγματικά ανταγωνιστική ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Σιμόες που δείχνει τον δρόμο παίζοντας για τη φανέλα

Το πρόβλημα της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα ήταν η νοοτροπία και η συγκέντρωση στα παιχνίδια. Οι κιτρινόμαυροι δεν έμπαιναν με την κατάλληλη μαχητικότητα, με το πάθος και την προσήλωση για τη νίκη και το πλήρωναν. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τα χαρακτηριστικά αυτά υπήρχαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τα πρόσφατα ματς. Αυτός που τα είχε σε αυξημένα επίπεδα ήταν ο εκ των αρχηγών της Ένωσης, Αντρέ Σιμόες. Τόσο για τη συνολική του εμφάνιση μέσα στο ντέρμπι, όσο και για το γεγονός ότι τη στιγμή που η ΑΕΚ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αυτός ήταν εκεί. Η νοοτροπία του Πορτογάλου χαφ της Ένωσης δείχνει τον δρόμο για την αγωνιστική συμπεριφορά που πρέπει να ακολουθήσουν οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο μισό της σεζόν αν θέλουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο.

Η δήλωσή του μετά το παιχνίδι, ότι θα αντάλλαζε ευχαρίστως το γκολ που σημείωσε με μια νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι, αντανακλά απόλυτα τη φιλοσοφία του Σιμόες. Ενός παίκτη που βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην Ένωση, αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους των όσων έχει πετύχει ο σύλλογος από την επιστροφή του σε Ελλάδα και Ευρώπη, και παίζει για την κιτρινόμαυρη φανέλα. «Ήταν αποτέλεσμα της πίεσης γιατί ξέραμε ότι έπρεπε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Οι φίλαθλοί μας το αξίζουν και θέλαμε να τους δώσουμε χαρά. Μας μίλησαν στο προπονητικό κέντρο. Και εμάς μας πονάει και μας πληγώνει αυτή η κατάσταση. Εμείς και εγώ προσωπικά ήθελα να δώσω χαρά στον κόσμο γιατί το αξίζει και μας δίνει ώθηση», είπε επίσης ο Σιμόες μεταξύ άλλων μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό. Λόγια που δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

Και ο Τσιγκρίνσκι που κατευθύνει παίζοντας με αυτοθυσία

Φυσικά, εκτός από τη νοοτροπία του Σιμόες, και αυτή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αποτελεί οδηγό της ΑΕΚ για τη συνέχεια. Ο Ουκρανός στόπερ παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον ώμο, τον έδεσε, και μπήκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ντέρμπι. Τόσο για την ομάδα, όσο και για τον Καρέρα, από τη στιγμή που τον χρειάζονταν. Η αυτοθυσία του Τσιγκρίνσκι δείχνει με τη σειρά της τον δρόμο. Δύο εκ των πλέον έμπειρων του κιτρινόμαυρου ρόστερ, που αποτελούσαν μέλη της ομάδας στην πρωταθληματική της σεζόν, έδειξαν το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί από όλους για τη συνέχεια.

«Δεν μπορούμε να το περιμένουμε από κανέναν το πάθος. Δεν μπορεί να έρθει το φως ξαφνικά και να το δούμε. Πρέπει εμείς να το δημιουργήσουμε και να το δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει κι εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», είπε μεταξύ άλλων μετά το χθεσινό 1-1 στο ντέρμπι ο Ουκρανός στόπερ δίνοντας και αυτός, όπως και ο Σιμόες, το σύνθημα για την αντεπίθεση που επιβάλλεται να κάνει η Ένωση από εδώ και πέρα. Δεδομένα ο «Τσίγκρι» αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που μπορούν να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο στα αποδυτήρια. Όπως ακριβώς το κάνει με συνέπεια όταν βρίσκεται μέσα στο γήπεδο. Φωνάζοντας, δίνοντας οδηγίες και κατευθύνοντας την κιτρινόμαυρη αμυντική γραμμή. Βελτιώνοντας συνολικά την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, αλλά και ατομικά τους παίκτες που αγωνίζονται στο πλάι του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα