Το 1ο και πιο κρίσιμο από τα 4 ντέρμπι του Ολυμπιακού κι η επιστροφή του AVAR Φωτόπουλου

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το 1ο και πιο κρίσιμο από τα 4 ντέρμπι του Ολυμπιακού κι η επιστροφή του AVAR Φωτόπουλου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το αποψινό ντέρμπι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου δεν έχει χάσει σε έξι παιχνίδια με τον Μαρτίνς στον πάγκο.
bwin - ΑΕΚ - Ολυμπιακός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Πρώτο φετινό ντέρμπι λοιπόν για τον Ολυμπιακό με κάποιον από τους δύο άλλους διεκδικητές του τίτλου. Πρώτο από τα τέσσερα μέσα σε διάστημα μόλις 40 ημερών! Σήμερα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Γενάρη στις 3 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, στις 13 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στις 27 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη!

Θα μου επιτρέψετε την άποψη ότι ίσως το ντέρμπι το σημερινό να είναι πιο κρίσιμο για τον Ολυμπιακό! Διότι πρώτον του δίνει τη δυνατότητα με νίκη να ξεφύγει κατά εννιά βαθμούς της ΑΕΚ και κατά εφτά του ΠΑΟΚ, παίρνοντας τεράστιο βαθμολογικό προβάδισμα από την 11η αγωνιστική και δεύτερον γιατί ακόμη και ισοπαλία να φέρει απόψε, διατηρώντας το +7 από την ΑΕΚ και κάνοντας το +5 από τον ΠΑΟΚ, θα πάει πιθανότατα στα ντέρμπι του Γενάρη (τα δύο από τα τρία εντός έδρας) με πολύ καλή ψυχολογία-και μην ξεχνάμε ότι την Κυριακή παίζουν ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και δεν το λες και απίθανο να έρθουν ισόπαλοι και να μείνει εφτά πόντους πίσω κι ο ΠΑΟΚ

Υπό αυτή την έννοια, ο Ολυμπιακός με ένα διπλό απόψε γίνεται κυρίαρχος, αλλά και μία ισοπαλία δεν τον χαλάει. Βέβαια, όλα αυτά είναι στη θεωρία, αφού καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο θα είναι το ντέρμπι αυτό, καθότι η ΑΕΚ παίζει ίσως τόσο γρήγορα το τελευταίο της χαρτί και θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Κι έχει κι αυτή τα δικά της ατού, όπως για παράδειγμα την ρέντα του (άλλοτε πρώην πρώτου σκόρερ του Ολυμπιακού), του Ανσαριφάρντ. Και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι «και τι δεν θα έδιναν» στην ΑΕΚ για να κερδίσουν σήμερα με πρωταγωνιστές τον Ιρανό και τον Λιβάι Γκαρσία, τον οποίο ήθελαν κι οι «ερυθρόλευκοι» το καλοκαίρι…

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι αήττητος στο ΟΑΚΑ σε έξι επισκέψεις του εκεί για να παίξει με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (από τους οποίους βέβαια δεν ε΄χει χάσει ούτε στο Καραϊσκάκη σε αυτό το διάστημα). Με το πιο ωραίο να είναι ότι όλα τα ματς με τη μία ομάδα, είναι καρμπόν με τα ματς με την άλλη ομάδα! Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μία φορά την ΑΕΚ (2-1 πέρυσι στα πλέι οφς) και μία φορά τον ΠΑΟ (1-0 πρόπερσι, στο παιχνίδι που διακόπηκε στο 70 λεπτό). Κι έχει φέρει δύο ισοπαλίες με την ΑΕΚ (1-1 πρόπερσι και 0-0 πέρυσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και δύο ισοπαλίες με τον ΠΑΟ (πέρυσι 1-1 στην κανονική διάρκεια της σεζόν και 0-0 στα πλέι οφς). Μάλιστα και τις δύο φορές που ισοφαρίστηκε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ ήταν στο 90ο λεπτό, κι από την ΑΕΚ κι από τον ΠΑΟ!

Κατά την γνώμη μου, πάντως, ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί πολύ απόψε. Θα δεχθεί μεγάλη πίεση από την ΑΕΚ, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα. Και μην υποτιμάμε την ΑΕΚ, όταν παίζει στο σπίτι της. Στο Καραϊσκάκη είναι κάτι άλλο, αλλά στο ΟΑΚΑ είναι πάντα πολύ δυνατή στα ντέρμπι και έχει ΠΑΝΤΑ πολύ καλή διαιτησία. Να σας θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έχει να την κερδίσει εκτός έδρας στο πρωτάθλημα από το Νοέμβρη του 2012 (εξαίρεση το 2-1 του καλοκαιριού, αλλά στα πλέι οφς). Όπως από το 2012 έχει να την κερδίσει εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ

Και ναι μεν λέμε όλοι για την αμυντική αδυναμία της ΑΕΚ, όμως πρέπει να δεχθούμε κι ότι στο πρωτάθλημα τουλάχιστον, έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση εκείνο στο Περιστέρι, στο οποίο έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 39ο λεπτό. Κοινώς, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός για να φύγει απόψε από το ΟΑΚΑ έχοντας κάτι στα χέρια του, πρέπει αν μη τι άλλο να σκοράρει, μίνιμουμ μία φορά.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι απόψε προετοιμασμένος για μία πολύ μεγάλη μάχη, αν θέλει να πάρει αποτέλεσμα. Θα είναι ξεκάθαρα το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει δώσει μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα. Θα πρέπει και σχέδιο καλό να έχει, αλλά και να είναι οι παίκτες του αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Οτιδήποτε διαφορετικό, θα του δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Κατά τα άλλα: επιτέλους ακούστηκε αυτό που πραγματικά έγινε στη φάση του 98ου λεπτού στο Άρης-ΠΑΟΚ, το επιθετικό φάουλ δηλαδή πάνω στον γκολκίπερ του Άρη, που φυσικά προηγήθηκε του πέναλτι-χέρι που έκανε ο νεαρός στόπερ του Άρη. Ο Κλάτενμπεργκ είναι έμπειρο μάτι και το είδε εύκολα. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει να βλέπει έτσι και στη συνέχεια. Και να μην έχουμε ειδικά απόψε στο ΟΑΚΑ τίποτα παρατράγουδα από τον Λετονό διαιτητή, τον Πορτογάλο VAR (Μπρούνο Εστέβες), αλλά και τον Αθηναίο AVAR Φωτόπουλο.

Για όποιον δεν θυμάται, ο επόπτης Φωτόπουλος ήταν AVAR και στο περίφημο Βόλος-Ολυμπιακός (0-0), ακριβώς πέρυσι τέτοιο καιρό και σαν ο πλέον και τελικός αρμόδιος στις περιπτώσεις οφσάιντ είχε συμφωνήσει στην υπόδειξη ακύρωσης του κανονικού γκολ του Σουντανί, με συνέπεια να στερηθεί δύο βαθμούς ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, έκτοτε κανείς αρχιδιαιτητής, ούτε ο Μέλο Περέιρα, ούτε ο Κλάτενμπεργκ είχε ορίσει ξανά τον Φωτόπουλο σε αγώνα του Ολυμπιακού. Κι ως δια μαγείας, ορίστηκε στο αποψινό πολύ κρίσιμο ντέρμπι.

Να υπενθυμίσω ότι ένας άλλος Έλληνας επόπτης, ο Απτόσογλου, είχε πρωταγωνιστήσει ως AVAR στο φετινό Γιάννινα-Ολυμπιακός, ακυρώνοντας το κανονικό γκολ του Χασάν και στερώντας έτσι δύο άλλους βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Για να είμαι δε ειλικρινής, μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η…εξυγίανση για το Άρης-ΠΑΟΚ, όπου το μεγαλύτερο λάθος του διαιτητή αποδείχθηκε η μη αποβολή, και δη γρήγορη, παίκτη του ΠΑΟΚ (Ντάγκλας Αουγκούστο), έχω τον φόβο μου μην γίνει απόψε καμία διαιτητική χοντράδα εις βάρος του Ολυμπιακού

Η δε μεγάλη πλάκα αναφορικά με τη γελοιότητα ότι και καλά ο Ολυμπιακός…έστησε τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου μέσω του Ολλανδού ρέφερι (!!!), έχει να κάνει με το ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα του με τη Λαμία ήταν η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν είχε κερδίσει πέναλτι!!! Να καταφέρνεις να στήσεις ένα ντέρμπι μεταξύ τρίτων και να μην μπορείς να πάρεις εσύ ο ίδιος ένα πέναλτι δηλαδή!!!

Μιλάμε για κωμωδία, που έγινε ακόμη μεγαλύτερη ακριβώς από το ότι το πρώτο φετινό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού ήταν όπως όλα τα άλλα εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα (!!!), μετά από την 1η Δεκεμβρίου 2019 και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: όλα τα πέναλτι τα πήρε με το σκορ υπέρ του με τρία γκολ διαφορά!!! Αυτό που λέμε, τι να το κάνω τότε το πέναλτι…

Άσχετο: Πρέπει να είναι μοναδικό αυτό που συνέβη στο Λαμία-Ολυμπιακός με τον Κάιπερς. Ο Βέλγος κυνηγός έπαιξε 20 λεπτά, όχι πολλά, αλλά ούτε και λίγα, και ακούμπησε την μπάλα μία φορά! Στην κυριολεξία όμως μία φορά. Όταν σκόραρε με κεφαλιά! Με τα πόδια δηλαδή δεν έπαιξε ποτέ την μπάλα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.