Ο Ολυμπιακός το έχει αυτό, διαχρονικά...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός το έχει αυτό, διαχρονικά...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την επιστροφή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Έβδομο λοιπόν παιχνίδι του Ολυμπιακού στις 23 τελευταίες ημέρες το σημερινό στη Λαμία.

Με τα άλλα δύο, την Τετάρτη με την ΑΕΚ και την άλλη Κυριακή με την ΑΕΛ, θα συμπληρωθεί ένας μήνας, από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, με τον πρωταθλητή Ελλάδας να έχει παίξει εννιά παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία Τσάμπιονς Λιγκ και τα τρία ντέρμπι με ΠΑΟ, ΑΕΚ κι Άρη-από τα εννιά ματς τα τρία έπρεπε να συνδυαστούν και με ταξίδια (Μασσαλία, Θεσσαλονίκη, Λαμία).

Στα χαρτιά ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει το μεσημέρι στη Λαμία. Θα αντιμετωπίσει την (μακράν) ουραγό της βαθμολογίας, από την οποία λείπουν και εφτά-οκτώ παίκτες της! Οι συνθήκες μοιάζουν καλές, για να εξισορροπήσουν τα μειονεκτήματα του Ολυμπιακού, που προέρχεται από (χαμένο) αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη και τον περιμένει ντέρμπι την άλλη Τετάρτη, σε συνδυασμό με τις δικές του απουσίες (Φορτούνης, Βαλμπουενά, Χασάν, Ντρέγκερ), αλλά και τις παρουσίες με ερωτηματικό, λόγω τραυματισμών (Μπρούμα, Καμαρά).

Για τον Ολυμπιακό ατυχώς ισχύει διαχρονικά το κλασικό, «σε κάτι τέτοια παιχνίδια πρέπει να τον φοβάσαι περισσότερο». Όταν πήγε η ομάδα κι ήταν στην τσίτα στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης γιατί είχε συναίσθηση της κρισιμότητας των αγώνων με ΟΦΗ και Άρη, τα πήρε και δη με καλό στιλ. Όταν πήγε στα Γιάννινα για να παίξει με τον ΠΑΣ, που μόλις είχε επιστρέψει από τη Β΄ Εθνική, τα έκανε θάλασσα.

Ας μην κρυβόμαστε, άλλωστε: ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει πολλά καλά, αλλά έχει και αρκετά άσχημα-ένα από αυτό, οι γκέλες στην επαρχία. Πρόπερσι ήταν το 0-1 από τον ΟΦΗ και το 1-1 στην Ξάνθη…Πέρυσι ήταν το 0-0 στον Βόλο και το 0-0 στην Ξάνθη…Φέτος ήδη είναι το 1-1 στα Γιάννινα. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα κάνει κι άλλη μία γκέλα…Αν προσέξατε, κάθε σεζόν ο Ολυμπιακός κάνει μία «πατάτα» με νεοφώτιστη ομάδα: τη μία ο ΟΦΗ, την δεύτερη ο Βόλος, την τρίτη ο ΠΑΣ.

Το έχει αυτό το κουσούρι ο Ολυμπιακός, διαχρονικά. Υποτιμάει παιχνίδια, όταν π.χ. ο αντίπαλος είναι μία ομάδα χωρίς «φανέλα» η, όταν είναι μία ομάδα που έχει ανέβει από τη Β΄ Εθνική. Κι όμως το πρωτάθλημα κρίνεται και στην επαρχία. Κι η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει κάνει γκέλα στην επαρχία. Ο δε ΠΑΟΚ έχει κι αυτός μία (στο Βόλο), όπως ο Ολυμπιακός (στα Γιάννινα).

Το δε φετινό πρωτάθλημα, με όσα έχουμε δει σε αυτές τις εννιά-δέκα πρώτες αγωνιστικές του μας έχει δείξει, μεταξύ άλλων, ότι πιθανότατα θα κριθεί στις λεπτομέρειες, γιατί εδώ και πολλές αγωνιστικές οι τρεις θεωρητικά διεκδικητές του τίτλου χάνουν βαθμούς μόνο στα ντέρμπι (βλέπε ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 και ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-2)-όλα τα άλλα παιχνίδια τους τα κερδίζουν, αφού οι όποιες απώλειες τους ήταν τις πρώτες αγωνιστικές. Άρα, όποιος στραβοπατήσει σε παιχνίδι με μικρομεσαία ομάδα, τώρα που όλοι κερδίζουν, θα κάνει μεγάλο βήμα πίσω.

Θα πει κάποιος, μα μπορεί να φοβάται ο Ολυμπιακός την τελευταία της βαθμολογίας Λαμία των τόσων απόντων; Ο Ολυμπιακός, αν θέλει να κερδίζει τα παιχνίδια του, πρέπει όλα τα φοβάται! Άλλωστε, δεν έχει τόση σημασία πώς θα παίξει ο αντίπαλος του στην Ελλάδα, όσο πώς θα παίξει ο ίδιος. Αν μπει χαλαρός στο παιχνίδι και μετά τρέχει και κυνηγάει το σκορ, ποτέ δεν είναι εύκολο.

Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο.

Άσχετο: Επειδή λένε ότι η Λαμία δήλωσε να εκτίσουν την ποινή τους στο σημερινό παιχνίδι δύο βασικοί παίκτες της, ο Μπεχαράνο (αυτός όντως είναι σημαντικός παίκτης της) κι ο Σκόνδρας, ας δούμε ότι το ίδιο έπραξε και ο Απόλλωνας, που δήλωσε να εκτίσουν την ποινή τους επίσης σήμερα κατά της ΑΕΚ ο μακράν καλύτερος του παίκτης, ο Μπετινέλι, αλλά κι ο κορυφαίος του αμυντικός χαφ, ο Φατιόν.

Α, και τώρα που θυμήθηκα κάτι-ο Αστέρας Τρίπολης στο αμέσως επόμενο παιχνίδι του μετά την ήττα του από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εκεί ντε που παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 38’ έχασε με κάτω τα χέρια, φιλοξένησε μεσοβδόμαδα τον Βόλο. Ο καλός θεός του ποδοσφαίρου είχε για τον Αστέρα δύο υπέρ του πέναλτι και μία υπέρ του αποβολή! Αλλά επειδή ο καλός θεός του ποδοσφαίρου δεν…παίζει κιόλας μπάλα, ο Αστέρας έχασε στο τελευταίο λεπτό τη νίκη μέσα από τα χέρια του. Έτσι είναι αυτά. Όταν «μαθαίνεις» να χάνεις τόσο εύκολα παιχνίδια παίζοντας με παίκτη παραπάνω 52 λεπτά (!), είναι πιο εύκολο να σε τιμωρήσει η μπάλα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.