Παναθηναϊκός: Home sweet home!

Παναθηναϊκός: Home sweet home!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Home sweet home!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ στην Λεωφόρο, την νέα καλή εμφάνιση του Τριφυλλιού, το άγγιγμα του σούπερ Αϊτόρ και την προβληματική νοοτροπία του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο σπίτι του, ξαναπάτησε το χορτάρι της Λεωφόρου μετά από δυόμισι χρόνια, έκανε ακόμη μία καλή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα και με το 2-0 κόντρα στον ΠΑΣ πέτυχε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα! Το Τριφύλλι βγάζει έστω και αργά μία εικόνα σταθερότητας που φέρνει νίκες και τον βοηθά να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, με τον Λάζλο Μπόλονι να καταφέρνει σε πρώτη φάση να συμμαζέψει την κατάσταση και να παρουσιάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο μία ομάδα. Δεν έχει σημασία αν είναι καλή ή κακή, μέτρια ή πάρα πολύ καλή, σημασία έχει σε αυτή την χρονική περίοδο να μπορεί να παίρνει τα παιχνίδια.

Το πιο σημαντικό ευεργέτημα για τον Παναθηναϊκό σε αυτό το 3Χ3 είναι η αλλαγή της ψυχολογίας, η αυτοπεποίθηση που βγάζει η ομάδα, η διαφορά του να βλέπεις παίκτες να πιστεύουν στον εαυτό τους και όχι... τρομαγμένα παιδάκια που είναι έτοιμα να λυγίσουν από την πίεση. Όταν τα πράγμα γίνονται ζόρικα, οι νίκες είναι το μοναδικό φάρμακο στις πληγές.

Το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε για να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, όπως το κάνει σε κάθε ματς με τον Γιαννίκη στον πάγκο, έκανε πιο εύκολη την ζωή του με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιγιαφάνιες που άνοιξε το σκορ και το σωστό διάβασμα από τον πάγκο στο ημίχρονο(4-2-3-1 για πρώτη φορά και είσοδος του Αϊτόρ αντί του Αλεξανδρόπουλου), όπου με την είσοδο του Ισπανού έφερε σχετικά νωρίς το δεύτερο γκολ και το... κλείδωμα της νίκης. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά η απόκρουση του Διούδη(στο σουτ του Πίρσμαν) και το δοκάρι του Σάλιακα αρνήθηκαν στους φιλοξενούμενους να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε κούραση, έχασε το κέντρο με την αναγκαστική έξοδο του Κουρμπέλη αλλά δεν αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα.

Άλλη ομάδα με Βιγιαφάνιες, ταιριάζει περισσότερο το 4-2-3-1

Σε ακόμη ένα παιχνίδι του τελευταίου μήνα επιβεβαιώθηκε το πόσο σημαντικός ήταν και είναι ο Λοὐκας Βιγιαφάνιες για αυτόν τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός ήταν και πάλι ο μαέστρος με την μπαγκέτα στο επιθετικό τρίτο, η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του, είχε εξαιρετικές επιλογές και σκόραρε το πρώτο του τέρμα στην δεύτερη θητεία του με το Τριφύλλι. Άλλη ομάδα είναι το Τριφύλλι με εκείνον, καθώς έχει αυτό το... κάτι, αυτή την ευκολία στην πάσα που ανοίγει χώρους και διαδρόμους. Στο αρχικό 4-3-3 του Μπόλονι ο Βίγια ξεκινά από αριστερά αλλά επί της ουσίας έχει ελεύθερο ρόλο πάνω στο χορτάρι.

Στο δεύτερο μέρος όταν ο Ρουμάνος το γύρισε σε 4-2-3-1, ο Αργεντινός έπαιξε επιτελικός και ο Αϊτόρ έδωσε στα αριστερά αυτά που λείπουν όταν ο Βιγιαφάνιες φεύγει από την πτέρυγα. Η συγκεκριμένη διάταξη με τον Βίγια ως επιτελικό μέσο να παίζει εκεί που πρέπει δηλαδή και έναν ικανό εξτρέμ στην φυσική του θέση, μοιάζει πιο ορθολογική για παιχνίδια, όπως το σημερινό κόντρα στον ΠΑΣ.

Η ποιότητα του Αϊτόρ

Από κει και πέρα, άξια αναφοράς είναι φυσικά και η εμφάνιση του Αϊτόρ. Δεν θα κουραστώ να το γράφω. Δεν γίνεται οι παίκτες να κρίνονται από ένα και δύο παιχνίδια, δεν γίνεται να λέμε καλή ή κακή μια μεταγραφή αν δεν δούμε κάποιον σε σειρά παιχνιδιών, με ρυθμό, με κανονική προετοιμασία, να είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στο νέο περιβάλλον. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, όχι ρομποτ. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τους... αποκεφαλίζουμε από νωρίς! Δείτε τι γραφόταν για τον Σάντσες για δύο πρώτα του παιχνίδια και την άποψη που υπάρχει τώρα. Ο Αργεντινός δεν είναι ο... Ντάνι Άλβες αλλά είναι κανονικός δεξιός μπακ.

Ο Αϊτόρ, λοιπόν, που για εκείνον έχουν γραφτεί διάφορα, μετά το πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό, μπήκε σήμερα στην έναρξη του δευτέρου μέρους και ήταν καταπληκτικός. Είναι πιο εύκολο για έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά να διακρίνεται όταν βρίσκει χώρους, όταν η ομάδα του δημιουργεί κενά διαστήματα. Σκοράρει ένα γκολ με υπέροχη επαφή, ένα ποιοτικό... χάιδεμα στην μπάλα, είναι μέσα σε ακόμη δύο καλές στιγμές από τα δεξιά και είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό.

Ο Μπόλονι πρέπει να βρει τον τρόπο, την ισορροπία να πάρει πράγματα από τον Ισπανό, ο οποίος έχει ποιότητα στο παιχνίδι του.

Μούτρα πάλι και νεύρα για ένα πέναλτι;

Στο Καραϊσκάκη... μούτρα επειδή έγινε αλλαγή. Προχθές στις δηλώσεις του στην NOVA μίλησε για τους συμπαίκτες του που ήρθαν το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και την πίστη που δεν έχουν στην ομάδα. Απόψε στην Λεωφόρο ο Τάσος Χατζηγιοβάνης για ακόμη μία φορά λειτούργησε λες και είναι ένα 18χρονο παιδί που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα και όχι ένας 23χρονος διεθνής παίκτης που εδώ και τρία χρόνια είναι βασικός στο Τριφύλλι αλλά συνεχίζει να έχει συμπεριφορά που δεν ταιριάζει στον ρόλο του στην ομάδα.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα σε βαθμό που ο Βέλεθ να τον πιάνει από τον γιακά στην σέντρα του γηπέδου και να τον ταρακουνάει για να το... λήξει, να φωνάζουν από τον πάγκο να σταματήσει, να κάνει άνω-κάτω το σύνολο επειδή πήρε την μπάλα να εκτελέσει το πέναλτι ο Βιγιαφάνιες.

Ακόμη και αν στις εντολές του προπονητή ο Χατζηγιοβάνης είναι η πρώτη επιλογή για τα πέναλτι, δεν είναι σοβαρή αυτή η αντίδραση.

Όσο σημαντικό είναι το ταλέντο αυτού του παιδιού αλλά τόσο του λείπει η σωστή νοοτροπία και το λέμε από την εποχή που... παρακαλούσε τον Δώνη για ένα πέναλτι στην Λάρισα. Και στην τελική αν θέλει τόσο πολύ να φτιάξει τους αριθμούς του, ας δουλέψει περισσότερο να βελτιώσει τα τελειώματα του, ώστε τα γυρίσματα σαν εκείνο του Ζαγαρίτη να έχει την ικανότητα να μπει με την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.