ΑΕΚ: Τα κομμάτια του παζλ που πρέπει να ενωθούν ξανά

ΑΕΚ: Τα κομμάτια του παζλ που πρέπει να ενωθούν ξανά

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα κομμάτια του παζλ που πρέπει να ενωθούν ξανά

bet365

Η ΑΕΚ στήριξε τον Μάσιμο Καρέρα και πλέον για να ανατραπεί το κλίμα και να έρθουν άμεσα οι νίκες, πρέπει να ξαναβρεθούν τα συστατικά που βελτίωσαν την Ένωση με τον Ιταλό κόουτς στον πάγκο στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν.

Η νέα ήττα στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε ακόμα μια γροθιά στο στομάχι της ΑΕΚ μετά τις προβληματικές ευρωπαϊκές εμφανίσεις με Ζόρια και Μπράγκα που έφεραν και τον αποκλεισμό από τον όμιλο του Europa League. Η ΑΕΚ πήρε την απόφαση να στηρίξει τον Μάσιμο Καρέρα για να ακολουθήσουν η συζήτηση με τον Ίβιτς και τους παίκτες, η συνάντηση του Ιταλού κόουτς με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τα «γκάζια» του διοικητικού ηγέτη της Ένωσης στους παίκτες στα Σπάτα και τα όσα είπαν σε αυτούς οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων.

Από τη στιγμή που αποφάσισε η ΑΕΚ να στηρίξει τον Ιταλό τεχνικό, για να αντιστρέψει με τους παίκτες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει να βρεθεί λύση μέσα στην ομάδα για να επανέλθουν άμεσα τα θετικά αποτελέσματα και να παρουσιαστεί μια διαφορετική εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου στη λειτουργία του συνόλου. Αυτό αποτελεί μονόδρομο τη δεδομένη χρονική στιγμή και μόνο οι νίκες μπορούν να αλλάξουν το κλίμα.

Η διπρόσωπη ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο

Στον ένα χρόνο της παρουσίας του Καρέρα στην ΑΕΚ υπάρχουν δύο διαφορετικά πρόσωπα που παρουσιάζουν οι κιτρινόμαυροι. Το συμμάζεμα και η συγκροτημένη εικόνα στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν από τη μία και από την άλλη η τωρινή προβληματική εικόνα που έχει δημιουργηθεί. Είναι εμφανές ότι στην ΑΕΚ έχουν χαθεί τα συστατικά της δουλειάς που έγινε με τον Καρέρα και τους παίκτες στους πρώτους μήνες της παρουσίας του 56χρονου προπονητή στον πάγκο της Ένωσης και θα πρέπει να εστιάσουν στο πρόβλημα και να ξανασυνθέσουν τα κομμάτια του παζλ.

Μαχητικότητα και νοοτροπία νικητή

Το ένα ζήτημα έχει να κάνει με τον τρόπο που μπαίνει στα παιχνίδια της η ΑΕΚ. Πρόβλημα που έγινε πολύ έντονο στα ματς με Ζόρια, Μπράγκα και Παναθηναϊκό. Η Ένωση έχει χάσει αυτή τη σπίθα και τη νοοτροπία του νικητή που είχε μεταδώσει στο σύνολό του ο Καρέρα πέρυσι και αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας του, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει τονίσει επανειλημμένως.

Συγκέντρωση και προσήλωση

Επίσης ένα πνευματικό στοιχείο το οποίο έχει χαθεί και έχει στοιχίσει στην ΑΕΚ και πιο πριν από τις τελευταίες αρνητικές εμφανίσεις έχει να κάνει με την έλλειψη συγκέντρωσης που παρατηρείται στη διάρκεια των αγώνων. Καρέρα και παίκτες οφείλουν να δώσουν έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της εικόνας και των αποτελεσμάτων της ΑΕΚ, κάτι το οποίο έχει παραδεχθεί στις δηλώσεις του και ο ίδιος ο Ιταλός προπονητής.

Ανασταλτική λειτουργία

Όσον αφορά το κομμάτι της αμυντικής συμπεριφοράς, το οποίο συνδέεται και με τη συγκέντρωση, η ΑΕΚ παρουσιάζεται διπρόσωπη συγκριτικά με όσα βλέπαμε επί Καρέρα πέρυσι και όσα βλέπουμε φέτος. Τα πρόσωπα που εναλλάσσονται συνεχώς στην άμυνα, και οι μεγάλες αποστάσεις που έχουν οι γραμμές τη φετινή σεζόν δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή εικόνα όταν ο Καρέρα από την πρώτη στιγμή είχε καταφέρει να σουλουπώσει την πολύ προβληματική ανασταλτική λειτουργία που παρέλαβε.

Διάβασμα αντιπάλου και ομαδική δουλειά

Τελευταίο και πολύ σημαντικό ζήτημα έχει να κάνει με τη δουλειά μεταξύ Καρέρα και παικτών τόσο στην προετοιμασία των αγώνων όσο και μέσα σε αυτούς. Πέρυσι αρκετοί στέκονταν στο ότι ο Ιταλός κόουτς διαβάζει εξαιρετικά τον επόμενο αντίπαλο που είχε μπροστά του, περνώντας ξεκάθαρα στους παίκτες τα πλάνα του, με τους κιτρινόμαυρους να εμφανίζουν συνοχή και αποτελεσματικότητα. Αυτή η ομαδική δουλειά μέσα στο γήπεδο φαίνεται πως άρχισε να ξεθωριάζει και ο Καρέρα με τους ποδοσφαιριστές του οφείλουν να την ξαναβρούν άμεσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα