Έμεινε (κακώς) με δέκα, έπαιξε σαν να είχε 12 μέσα στο γήπεδο…

Έμεινε (κακώς) με δέκα, έπαιξε σαν να είχε 12 μέσα στο γήπεδο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει όλα όσα έκαναν μεγάλη εντύπωση χθες στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να παίζει πολύ-πολύ καλύτερα έπειτα από την απόφαση που άφησε μόνο εκείνον με παίκτη λιγότερο.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Πώς τα κατάφερε έτσι ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης… Μιλάμε για κάτι που μόνο στο ποδόσφαιρο μπορεί να δεις…

Ξεκίνησε η ομάδα του Γκαρσία 11 εναντίον 11 κόντρα στον Αστέρα, αλλά σε αυτό το διάστημα μπορούσες και να νυστάξεις από την ατονία…

Όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε (κακώς και αδίκως) με δέκα παίκτες, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να παίξει πολύ-πολύ καλύτερα και να σου δημιουργεί την αίσθηση ότι τώρα εκείνος παίζει με 12 και ο αντίπαλος με 11! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

Στο 11 vs 11 οι ασπρόμαυροι ήταν πολύ καλά μπλοκαρισμένοι στο κέντρο και δεν είδαν την ταχύτητα στο μυαλό και στα πόδια για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Δεν έκαναν ούτε μία καλή φάση!

Στο 37΄ Κουμπαράκης και Φωτιάς είδαν μόνο την παράβαση του Ελ Καντουρί! Σε φάση που έπρεπε βάσει κανονισμών να δώσουν πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και να αποβάλουν Σουάρεθ και Ελ Καντουρί, αποφάσισαν ότι έπρεπε να αφήσουν μόνο τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο. (Ο Σουάρεθ προκάλεσε χτύπημα με βίαιη συμπεριφορά και το χέρι του στο πρόσωπο του Ελ Καντουρί και επειδή προηγούνταν της άλλης παράβασης, έπρεπε να δοθεί και πέναλτι).

Αντιλαμβάνεστε βέβαια για πόσο μεγάλο λάθος μιλάμε… Να γίνει αυτό σε βάρος άλλης ομάδας, να έχουμε από σήμερα συσκέψεις στο ΝΑΤΟ και έκτακτο Eurogroup κατά της… εξυγίανσης. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει πέναλτι και να παίξει δέκα εναντίον δέκα και τελικά έπαιξε δέκα εναντίον έντεκα αντιπάλων! Να γίνει αυτό στο ΟΑΚΑ ή στο Καραϊσκάκη και μετά να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με ημίωρη καθυστέρηση λόγω της κοσμοσυρροής στους διαδρόμους… (Να τα θυμόμαστε αυτά όταν κάνουμε διαιτητικούς απολογισμούς. Και όταν βρείτε μία φάση υπέρ ενός μεγάλου που αντιστρέφεται 100% και διαμορφώνει σε βάρος του συνθήκες για μία ολόκληρη ώρα παιχνιδιού, τα ξαναλέμε…).

Έστω και έτσι ο Γκαρσία κατάφερε να οδηγήσει τους παίκτες του σε μία εκπληκτική αντίδραση κατά τη διάρκεια των 45 λεπτών που ακολούθησαν. Παρά την σωματική και ψυχική κόπωση από όσα έγιναν και την Πέμπτη στην Κύπρο, παρά το μπλοκάρισμα στο πρώτο μέρος, παρά τον παίκτη λιγότερο που βάρυνε ακόμη περισσότερο όλα τα προηγούμενα, η ομάδα του ανέβασε την απόδοσή της, τη συγκέντρωσή της, την αγωνιστικότητά της κατά 70-80% Ένα εκπληκτικό φαινόμενο και μία φοβερή αντίδραση που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για μεγάλο διάστημα. Παράδειγμα προς αποφυγή η απόδοση στο πρώτο μέρος και παράδειγμα προς μίμηση η συνολική εμφάνιση στο δεύτερο.

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τακτική, περίμενε να χτυπήσει και στην κόντρα, έπαιξε έξυπνα ακόμη και με τον αέρα, έγινε πολύ πιο σκληρός, δεν φοβήθηκε να πάρει κίτρινες για να κόψει επιθέσεις του αντιπάλου και κάπως έτσι διαμόρφωσε γρήγορα το 2-0 και μετά… έσβησε το ματς για να μετρήσει στο φινάλε άλλους τρεις πόντους.

- Όλα τα φώτα καλώς πέφτουν στον Τζόλη που εδώ και ένα μήνα δεν είναι πλέον το 18χρονο παιδί το οποίο ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αναδείξει. Είναι ένας μεγάλος πρωταγωνιστής τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη αφού κρίνει παιχνίδια υπέρ του. Ο Τζόλης πάντως και ο κάθε Τζόλης ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ως πρότυπο παίκτες σαν τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Ο Σέρβος είναι ο σταρ της ομάδας και παρολ’ αυτά μέσα στις γραμμές ξεχνάει το βιογραφικό του, βάζει το εγώ πολύ κάτω από το εμείς και κάνει τα πάντα για να προσφέρει στο σύνολο, όπως και χθες με τις αμέτρητες κούρσες του και τα εννιά κλεψίματά του.

* Η αγωνιστική που παίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η πιο ενδιαφέρουσα της σεζόν μέχρι τώρα. Παρακολουθήσαμε πολύ ωραία παιχνίδια γεμάτα από ένταση και σημαντικά ποδοσφαιρικά γεγονότα.

Ο Βόλος το πάλεψε με τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά τις δυσκολίες και λόγω Ελ Αραμπί, κέρδισε με 4-1!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 έστω και αν έπαιζε με παίκτη λιγότερο για μία ώρα.

Ο δυνατός Άρης κατάφερε κάτι παρόμοιο επιστρέφοντας από το 2-0 έχοντας μέσα στο γήπεδο δέκα παίκτες. (Η ισοπαλία αυτή είναι σαν νίκη σε επίπεδο αυτοπεποίθησης).

Το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός είχε… πολύ ποδόσφαιρο μέσα στο 90λεπτο του.

Ο δυνατός Απόλλων κέρδισε μετά από καιρό μέσα στο Ηράκλειο, ένας Απόλλων που μπορούσε και έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Μακάρι να έχουμε κάθε Σαββατοκύριακο τέτοια δράση και τέτοια ματς με όσο το δυνατό βέβαια λιγότερα λάθη και από τους διαιτητές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.