ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-2 (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-2 (vids)

bet365

O καλύτερος Παναθηναϊκός έπαιξε με την φωτιά στο φινάλε, αλλά τελικά πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ που ήταν «χαμένη στη μετάφραση» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα! Μακέντα και Κουρμπέλης τα «πράσινα» γκολ, ο Ολιβέιρα μείωσε στο τέλος για την Ένωση.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ βάφτηκε πράσινο! Χάρη στα γκολ των Μακέντα και Κουρμπέλη από το πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός πήρε απολύτως δίκαια τη νίκη επί της ΑΕΚ με 1-2 (μείωσε στο τέλος ο Ολιβέιρα) και σκαρφάλωσε στην 5η θέση, με την Ένωση να μένει έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή! Ο Μπόλονι διάβασε πολύ καλά το ματς, έκλεισε τους χώρους και εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τις αδυναμίες της Ένωσης, η οποία για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ανασταλτικά θλιβερή, αλλά και δημιουργικά παντελώς απενεργοποιημένη.

Έτσι ξεκίνησαν Καρέρα και Μπόλονι

Το αναμενόμενο 4-2-3-1 με τα πρόσωπα που όλοι περίμεναν παρέταξε ο Καρέρα την ΑΕΚ. Με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Ινσούα και Βασιλαντωνόπουλο στα άκρα της άμυνας και τον Σβάρνα παρτενέρ του Νεντελτσιάρου στους στόπερ. Ο Κρίστιτσιτς επέστρεψε στη μεσαία γραμμή πλάι στον Σάκχοφ, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Οι Λιβάια και Τάνκοβιτς ήταν στο αριστερό και στο δεξί άκρο αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ. Ο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 αφήνοντας στον πάγκο τον Καρλίτος και επιλέγοντας τον Μακέντα στην επίθεση και τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Σέκενφελντ. Ο Διούδης ήταν στο τέρμα, Ζαγαρίτης και Σάντσες στα δύο άκρα της άμυνας, Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης και Μαουρίσιο στον άξονα και Βιγιαφάνιες - Χατζηγιοβάνης στα δύο άκρα της επίθεσης.

Ανύπαρκτη ΑΕΚ και 0-2 ο Παναθηναϊκός από το ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του ματς χτυπούσε από τα άκρα την άμυνα της ΑΕΚ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των Βασιλαντωνόπουλου και Ινσούα. Και στο 3' λίγο έλειψε να έρθει το 0-1. Έπειτα από ένα αχρείαστο κόρνερ του Βασιλαντωνόπουλου και κομπίνα σε κόρνερ, ο Χατζηγιοβάνης γέμισε, η άμυνα της Ένωσης κοίταγε και ο Μαουρίσιο πάνω στη γραμμή με την κοιλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο σε μια τρομερή ευκαιρία!

Οι πράσινοι κυκλοφορούσαν την μπάλα με την Ένωση να παρουσιάζει φοβερή δυσκολία στην ανάπτυξη. Μετά το πρώτο τέταρτο οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πάρουν την μπάλα και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, χωρίς ωστόσο να βρουν τις μεγάλες φάσεις, πέρα από μια σέντρα σουτ του Λιβάια στο 18 που εξουδετέρωσε ο Διούδης και σουτ του Μάνταλου στο 20' που πέρασε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα έπειτα από λάθος του Ζαγαρίτη, ο Σάκχοφ έκλεψε και τροφοδότησε τον Μάνταλο, αλλά η παρέμβαση του Σάντσες ήταν καταλυτική σταματώντας το σουτ.

Η ΑΕΚ υστερούσε από ένταση και δημιουργία, αφήνοντας επίσης μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και αυτό ο Παναθηναϊκός φρόντισε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους να το εκμεταλλευτεί. Στο 34' ο Βιγιαφάνιες έβγαλε εύκολα την κάθετη, ο Χατζηγιοβάνης έκανε άνω – κάτω Σβάρνα και Νεντελτσιάρου και τροφοδότησε τον Μακέντα, ο οποίος πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 0-1! Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα ο Παναθηναϊκός πλησίασε και το δεύτερο γκολ όταν ο Χατζηγιοβάνης έπειτα από μπαλιά του Βιγιαφάνιες έκανε πλάκα στον αρνητικό στο ματς Ινσούα, αλλά ο Τσιντώτας είπε «όχι».

Το 0-2 ωστόσο έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Ζαγαρίτης από τα αριστερά άδειασε τον Βασιλαντωνόπουλο γύρισε στον Κουρμπέλη, ο οποίος με πλασέ και με τη βοήθεια του δοκαριού έβαλε τον Παναθηναϊκό με δύο γκολ μπροστά στο σκορ, με την άμυνα της ΑΕΚ να πελαγοδρομεί.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε και η ΑΕΚ δεν βρήκε λύσεις, μειώνοντας απλά στο τέλος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα έκανε διπλή αλλαγή βγάζοντας Βασιλαντωνόπουλο και Τάνκοβιτς και βάζοντας Παουλίνιο και Γκαρσία, δηλαδή άλλαξε όλη τη δεξιά του πλευρά. Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν καμία απολύτως έμπνευση στο παιχνίδι τους, δείχνοντας να τα έχουν χαμένα και χωρίς ενέργεια με τους πράσινους να κλείνουν σωστά τους χώρους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει την παραμικρή απειλή για τον Διούδη. Στο 66' ο Καρέρα άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2 περνώντας τον Ολιβέιρα στη θέση του Σάκχοφ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι καλύτερος παίκτης του ματς, ο Βιγιαφάνιες ζήτησε αλλαγή λόγω ενός τραβήγματος, με τον Μπόλονι να περνάει στη θέση του τον Καρλίτος. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού προχώρησε έπειτα και σε δεύτερη αλλαγή, αντικαθιστώντας αμέσως μετά τον Μακέντα και περνώντας στη θέση του τον Αγιούμπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ στο ματς ήρθε στο 73' (!) όταν ο Γκαρσία γέμισε και ο Ανσαριφάρντ από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε δίπλα από το κάθετο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνταλος με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έπιασε τον σουτ με τον Διούδη να διώχνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά πριν το τέλος η ΑΕΚ μπήκε αργοπορημένα στο ματς όταν ο Παουλίνιο σέντραρε από τα δεξιά, ο Πούγγουρας έκανε κακή εκτίμηση της τροχιάς της μπάλας με τον Ολιβέιρα να κατεβάζει και να σκοράρει μειώνοντας σε 1-2. Η ΑΕΚ ότι δεν έκανε σε όλο το ματς πήγε να το κάνει στο τέλος καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Διούδης έσωσε τον Παναθηναϊκό έπειτα από μια επικίνδυνη μπαλιά του Μαχαίρα, με τον Σένκεφελντ να διώχνει σε κόρνερ. Παρά το άγχος του Παναθηναϊκού η Ένωση είχε ήδη αργήσει και το σκορ δεν άλλαξε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων με τους πράσινους να φεύγουν με τη νίκη από το ΟΑΚΑ, παρά την κεφαλιά του Χνιντ στο τέλος που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

MVP: Ο Βιγιαφάνιες ήταν πολύ δημιουργικός. Από αυτόν ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ, ενώ πήγε να βγάλει και ασίστ στην ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη και γενικότερα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή.

Στο ύψος τους: Καλό ματς από τον Αλεξανδρόπουλο στον άξονα αλλά και στην αριστερή πλευρά από τον Ζαγαρίτη, του οποίου η κίνηση στη φάση του δεύτερου γκολ ήταν όλα τα λεφτά.

Αδύναμος κρίκος: Όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ κάτω από τη βάση. Αλλά δύο ήταν οι χειρότεροι. Ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν απόλυτα αρνητικός και γι' αυτό άλλωστε έγινε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Κάκιστος και ο Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας με πολλά λάθη.

Η γκάφα: Η ευκαιρία του Μαουρίσιο πάνω στη γραμμή, από αυτά που δεν... χάνονται!

Το στραγάλι: Ο Βόσνιος ρέφερι Πέλιτο είχε μια καλή διαιτησία μοιράζοντας σωστά τις κάρτες όποτε χρειάστηκε.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Μπόλονι διάβασε εξαιρετικά το ματς, η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των περιστάσεων σε όλους τους τομείς και το τελικό σκορ αντικατοπτρίζει όσα είδαμε απόψε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Καμία απολύτως φαντασία στο δημιουργικό κομμάτι η Ένωση, με τρομερά ανασταλτικά προβλήματα για άλλη μια φορά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» και πήραν το ντέρμπι. Τεράστια νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς για τον Παναθηναϊκό, τεράστια γροθιά στο στομάχι για την ΑΕΚ που έμεινε έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82' Χνιντ), Βασιλαντωνόπουλος (46' Παουλίνιο), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (66' Ολιβέιρα), Μάνταλος, Λιβάια, Τάνκοβιτς (46' Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (82' Μαχαίρας)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Ζαγαρίτης, Σέκενφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (86' Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (70' Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (87' Χουάνκαρ), Μακέντα (72' Αγιούμπ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα