ΠΑΟΚ - Αστέρας 2-0

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Αστέρας 2-0

bet365

O ΠΑΟΚ αγωνιζόταν από το 38' με δέκα παίκτες εναντίον του Αστέρα λόγω αποβολής του Ελ Καντουρί, αλλά ο απίστευτος Χρήστος Τζόλης σκόραρε στο 64', κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς στο 70' και «καθάρισε» για τον Δικέφαλο σ' ένα πολύ δύσκολο ματς.

Ο προερχόμενος από τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Europa League, ΠΑΟΚ, ήθελε να αφήσει πίσω του την ήττα-σοκ από την Ομόνοια. Το ματς πήγε να στραβώσει για τους «ασπρόμαυρους», με την αποβολή του Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά απέναντι σ’ έναν Αστέρα που έπαιξε για να μη χάσει και δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή, ο Χρήστος Τζόλης ήταν καταλυτικός και αυτός που έδωσε και πάλι τη λύση για την ομάδα του αήττητου (στο πρωτάθλημα) Πάμπλο Γκαρσία.

Με αλλαγές στα μετόπισθεν

Οι αλλαγές του Ουρουγουανού επικεντρώθηκαν στα μετόπισθεν της ομάδας, εκεί όπου άλλαξε ο τερματοφύλακας (με τον Πασχαλάκη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια αντί του Ζίβκοβιτς), ενώ στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Ινγκασον και Μιχαηλίδης, αντί του γνωστού διδύμου Βαρέλα-Κρέσπο που δεν τα πήγε καθόλου καλά στο παιχνίδι με την Ομόνοια.

Στα δύο άκρα υπήρχε μια ισορροπία με Ροντρίγκο-Α. Ζίβκοβιτς (δεξιά) και ο Γιαννούλη-Τζόλη (αριστερά), ο Αουγκούστο επέστρεψε σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Σβαμπ και Ελ Καντουρί να συμπληρώνουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Γκαρσία άφησε και πάλι τον Τσόλακ στον πάγκο δίνοντας άλλη μια ευκαιρία στον Σφιντέρσκι.

Για τον Αστέρα Τρίπολης που δεν είχε διαθέσιμους τους Χερόνιμο Μπαράλες (κάρτες) και Μουνάφο (τραυματίας), ο Μίλαν Ράσταβατς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Γιάννη Κώτσιρα και να ξεκινήσει με τον Ρούμπεν Γκαρσία στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες

Το ματς κύλησε στα πρώτα είκοσι λεπτά, όπως αναμενόταν, με τον ΠΑΟΚ να έχει την απόλυτη κυριαρχία (78%-22% η κατοχή) και τον Αστέρα να αμύνεται με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα. Δύο στημένες μπάλες έφεραν πρώτα τον Ίνγκασον και τον Σίτο σε θέση βολής, χωρίς να συμβεί τίποτα σπουδαίο.

Στο εικοσάλεπτο ο «Δικέφαλος» έχασε τον Ροντρίγκο, ο οποίος αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα, χωρίς να αλλάζει η αγωνιστική φιλοσοφία του με την είσοδο του Ουαγκέ, όμως οι ισορροπίες στο χορτάρι της Τούμπας διαταράχθηκαν κατά πολύ μετά την αποβολή του Ελ Καντουρί (37΄) χωρίς κάτι να αλλάξει στην γενική εικόνα του αγώνα.

Τζόλης και πάλι Τζόλης…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Σβαμπ (52’) να αγγίζει το 1-0, αλλά η κεφαλιά του Αυστριακού από καλή θέση πέρασε πάνω από το δοκάρι, εκεί όπου σταμάτησε η μπάλα από την σέντρα-σουτ του κορυφαίου του, Άντρια Ζίβκοβιτς (57’) με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και να αναζητά το γκολ, στο οποίο έφτασε μια ανάσα ο Αστέρας με τον Κρέσπι στο 63’, αλλά το πέτυχε -ποιος άλλος- ο Χρήστος Τζόλης.

Ο 18χρονος διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ απέδειξε γιατί έχει φτάσει τόσο ψηλά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σε μια μαγική σεζόν. Ήταν αυτός που έδωσε και πάλι τη λύση με το όγδοο φετινό του γκολ, που είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του: με το δεξί του κεραυνοβόλησε τον Παπαδόπουλο και άνοιξε το σκορ (1-0) στο 64ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα ο μικρός κέρδισε το πέναλτι από τον Πασαλίδη δίνοντας τη δυνατότητα στον Ζίβκοβιτς να χριστεί κι αυτός σκόρερ γράφοντας το 2-0 στο 70ολεπτό από την «άσπρη βούλα».

Και κάπου εκεί το ματς τελείωσε. Ο Γκαρσία με τις αλλαγές έβαλε φρέσκια πόδια στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ κράτησε πολύ εύκολα το μηδέν, καθώς οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να φανούν επικίνδυνοι.

MVP: Γκολ με τη δική του υπογραφή, κερδισμένο πέναλτι, όλα αυτά μέσα σε πέντε λεπτά για τον θαυματουργό Χρήστο Τζόλη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Άντρια Ζίβκοβιτς ήταν σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο παίκτης που έβγαζε το περισσότερο πάθος απ’ όλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φεντερίκο Άλβαρες αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανεπίτρεπτη η αντίδραση για την κλάση και την εμπειρία του Ελ Καντουρί στη φάση της αποβολής του, που θα του στερήσει την παρουσία στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φωτιάς (Πέλλας) στο 34’ συμβουλεύτηκε το VAR στο πέσιμο του Ελ Καντουρί στη μεγάλη περιοχή και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, ωστόσο ενώ αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μαροκινό για το σπρώξιμο του Σουάρεθ τελικά απέβαλλε τον μέσο του ΠΑΟΚ, πηγαίνοντας μετά από υπόδειξη του διαιτητή VAR (Κουμπαράκης) και εξετάζοντας την αντίδραση του Ελ Καντουρί πάνω στον Σουάρεθ. Το λάθος ήταν ότι Φωτιάς και Κουμπαράκης άφησαν ατιμώρητο και μέσα στο παιχνίδι τον αμυντικό του Αστέρα, ο οποίος πρώτος χτυπάει τον Ελ Καντουρί

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία έκανε το «πέντε στα πέντε» στο πρωτάθλημα. Σ’ ένα ματς που πήγε να στραβώσει, μετά την αποβολή του Ελ Καντουρί, οι παίκτες του «Δικεφάλου» κατέθεσαν ψυχή και πάθος στο χορτάρι της Τούμπας και με ηγέτες Τζόλη και Ζίβκοβιτς έφτασε σε μια πεντακάθαρη νίκη. Ο Αστέρας από ολόκληρο το ματς, στο οποίο για σχεδόν μια ώρα είχε παραπάνω παίκτη στο γήπεδο, έχει να θυμάμαι μόνο μια φάση αυτή του Κρέσπι πριν το 1-0.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (21’ Ουαγκέ), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Σβαμπ, Αουγκούστο, Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς (88’ Μουργκ), Τζόλης (88’ Κρέσπο), Σφιντέρσκι (68΄ Τσιγγάρας).

Αστέρα Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρεθ (60’ Πασαλίδης), Καστάνιο, Άλβαρες (60’ Τασουλής), Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Φερνάντες (78’ Γκόμεζ), Τιλίκα, Ριέρα, Σίτο (78’ Τζίμας), Κρέσπι.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα