Αστέρας Τρίπολης: Τα εντυπωσιακά ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά και η έλλειψη ιδεών (pics)

Αστέρας Τρίπολης: Τα εντυπωσιακά ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά και η έλλειψη ιδεών (pics)

bet365

Μέσω του Wyscout, αναλύουμε τη... φλύαρη κατοχή του Αστέρα Τρίπολης και το οξύμωρο που συμβαίνει με μια ομάδα που τρέχει και έχει την μπάλα στα πόδια της ειδικά στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων.

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν.

Είναι, αν όχι η μόνη, από τις ελάχιστες ομάδες που δεν βγάζουν μυϊκούς τραυματισμούς.

Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι η ομάδα παρουσιάζει υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, δείγμα του ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Στα play out, οι Αρκάδες ήταν... αποκάλυψη. Τελείωσαν το μίνι πρωτάθλημα αήττητοι. Ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε... όργια κι ο Ράσταβατς έφερε νέες ιδέες με τον Ρετζίς στο δεξί άκρο της επίθεσης (παίζει κυρίως ως δεύτερο φορ), αλλά και με τη χρήση του Αλί Μπαμπά ενώ έφερε και τον Ριέρα 10άρι. Ο Σέρβος ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, έπιασε αδιάβαστους τους αντιπάλους τους και τα κατάφερε περίφημα.

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, η ομάδα έβγαλε ομοιογένεια, έδειξε να είναι έτοιμη παρά το ελάχιστο διάστημα διακοπών και πήρε αποτελέσματα που την έφεραν στην 5άδα.

Ωστόσο στα τελευταία ματς, οι κιτρινομπλέ παρουσιάζουν ότι στερούνται νέων ιδεών. Δεν βγάζουν φάσεις, η ομάδα δεν έχει έμπνευση και στηρίζεται κυρίως στην αποτελεσματικότητα του Χερόνιμο Μπαράλες (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 6 γκολ).

Φυσικά, στηρίζονται και στο Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος έχει κρατήσει το μηδέν σε αρκετά ματς και έχει δώσει πολύτισμους βαθμούς στην ομάδα του, όπως στο διπλό στη Λάρισα, στη νίκη με τον ΟΦΗ, στο «Χ» της Λαμίας, στο «Χ» με τον Απόλλωνα.

Για να μιλήσουμε με συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία μας προσφέρει το Wyscout, την κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης αγώνων στον κόσμο όμως, ας δούμε πως διαχειρίστηκε η ομάδα της διακοπή των δύο εβδομάδων όπου δεν έπαιξε με Βόλο (λόγω κρουσμάτων κορoνοϊού της ομάδας της Θεσσαλίας) και της διακοπής για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

ΑΡΗΣ

ΚΑΤΟΧΗ: Ο Αστέρας τελειώνει το ματς με την κατοχή να είναι 55.83-44.17% υπέρ του Αστέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το γκολ που δέχτηκαν οι Αρκάδες, από το 61-75 η ομάδα είχε κατοχή μπάλας 68% και από το 76-90 έκλεισε το ματς με κατοχή 58%!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Δεν δίνεται πέναλτι στον Μπαράλες αλλά η ομάδα δεν κάνει τελική στην αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο μέρος το παλεύει. Κάνει αλλαγές με τους: Στο 61' μπαίνει ο Ντρούπι του Ριέρα κι ο Ορόσκο περνάει αντί του Ρετζίς. Στο 72', βγαίνει ο Βαλιέντε και μπαίνει ο Ιγκλέσιας και βγαίνει ο Τίλικα και μπαίνει ο Σίτο.

ΛΑΜΙΑ

ΚΑΤΟΧΗ: Με 59.67% έναντι 40.33% ο ΑΣΤΕΡΑΣ είχε και εδώ την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα από το 61-75 είχε 60% κατοχή και από το 76-90 69%! Πάλι όμως δεν έδωσε ουσία στην κατοχή του.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Κόντρα στη Λαμία, η ομάδα έφτασε στο σημείο να έχει 72-28% κατοχή μπάλας και απείλησε μόλις μία φορά στο πρώτο μέρος μ' ένα σουτ του Μουνάφο.Παρόλα αυτά, η ομάδα προηγείται με 1-0 με το πέναλτι του Μπαράλες. Επιστρέφει από τα αποδυτήρια και δέχεται δύο γκολ. Από κυνηγός, δηλαδή... κυνηγημένος. Οι αλλαγές γίνονται στο 88' (Ιγκλέσιας και Αλί Μπαμπά) βγάζοντας Ριέρα και Βαλιέντε. Το ματς δηλαδή είναι 2-2 στο 78' και χάνεται ένα 10λεπτο, σαν η ομάδα δηλαδή να ήταν ευχαριστημένη με το "Χ".

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΚΑΤΟΧΗ: Με την Ελαφρά Ταξιαρχία, η ομάδα θέλει τη νίκη πάση θυσία. Δεν το δείχνει όμως σε φάσεις. Μόνο με... κατοχή. 65.89% ο τελικός μέσος όρος που είχε την μπάλα στα πόδια του ο Αστέρας. Στο πρώτο τέταρτο η ομάδα, δε, είχε κατοχή μέχρι και 85%. Στο δεύτερο ημίχρονο από το 46-60 είχε κατοχή 76% και στο τελευταίο τέταρτο έριξε το ποσοστό στο 52% αλλά και πάλι δεν... βρέθηκε από κάτω.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Στο Κολοκοτρώνης με τον Απόλλωνα, ο αντίπαλος έχει από στατικές φάσεις τρεις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ (Μπενιντέλι, Ιωαννίδης και Ντομίνγκες). Στο δεύτερο 45λεπτο, μπαίνει ο Ντρούπι στο 46' και ενώ το ματς είναι ισόπαλο, μπαίνει στο 87' ο Άλβαρες (αντί του Τασούλη) και ο Ρετζίς αντί του Τίλικα.

ΑΕΚ

ΚΑΤΟΧΗ: Το ματς όπου η ομάδα δεν είχε τον έλεγχο της κατοχής της μπάλας. Στο πρώτο μέρος, δε, όπου η Ενωση μπήκε με τσαμπουκά και πιο αποφασισμένη οι Αρκάδες είχαν κατοχή μέχρι 38%. Αξίζει όμως να σταθούμε στο διάστημα 76-90. Εκεί, ο Αστέρας όντας πίσω στο σκορ ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά του και και σ' αυτό το διάστημα είχε κατοχή μπάλας 63%!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Ο Ράσταβατς, όμως, βλέποντας την ομάδα του να το παλεύει, έκανε πολύ καθυστερημένα τις αλλαγές. Εβαλε τους Ιγκλέσιας και Τίλικα στο 84', ενώ στο 45' είχε βάλει τον Αλί Μπαμπά αντί του Σίτο. Ετσι στο σημείο όπου η ομάδα πίεζε δεν τη βοήθησε με φρέσκα πόδια, αφήνοντας δύο αλλαγές στον πάγκο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα