Παναθηναϊκός: Η... απογείωση του Αλεξανδρόπουλου!

Παναθηναϊκός: Η... απογείωση του Αλεξανδρόπουλου!

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Η... απογείωση του Αλεξανδρόπουλου!

bet365

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έχει πιάσει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και δείχνει έτοιμος για καθιέρωση στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός από την πρώτη μέρα που ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε την ομάδα, είχε ως στόχο την ανάδειξη νέων παιδιών και την δημιουργία ενός νεανικού συλλόγου. Κάτι που ο Έλληνας τεχνικός το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό μέχρι να έρθει η ρήξη με τον Γιάννη Αλαφούζο κι αποχωρήσει. Πρόλαβε παρ' όλα αυτά να δώσει ευκαιρίες και σε νέα παιδιά τα οποία είχαν δουλέψει σκληρά και εμφανίστηκαν έτοιμα όταν τους ζητήθηκε να βοηθήσουν.

Ένα από αυτά είναι και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο 19χρονος χαφ κλήθηκε πέρσι να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε μια αρκετά περίεργη και δύσκολη χρονιά. Οι «πράσινοι» στα χαφ άρχισαν την χρονιά με τους Κουρμπέλη, Δώνη κι ο αμέσως επόμενος καθαρός χαφ ήταν ο νεαρός Αλεξανδρόπουλος, ήξερε πως αργά η γρήγορα θα ερχόταν η δική του ευκαιρία...

Ντεμπούτο στο Περιστέρι, καθιέρωση στα play off

Η δική του στιγμή ήταν την έβδομη αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος στο Περιστέρι. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Ατρόμητο, είναι εκείνο που θα θυμάται για πάντα ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο 19χρονος χαφ, πέρασε ως αλλαγή σε αυτό το παιχνίδι κι αγωνίστηκε 15 λεπτά. Είχε ήδη πραγματοποιήσει το όνειρό του, αλλά ήταν μόνο η αρχή...

Χρειάστηκε αρκετή υπομονή για να αγωνιστεί ξανά, καθώς από το επόμενο παιχνίδι και μετά ακολούθησαν δέκα αναμετρήσεις που ήταν εκτός αποστολής. Επέστρεψε κι αγωνίστηκε για δεύτερη φορά την 19η αγωνιστική με την Ξάνθη. Πάλι σαν αλλαγή, όπως και στην τρίτη συμμετοχή του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος την προ τελευταία αγωνιστική με τον Αστέρα στη Τρίπολη.

Στα play off όμως είχε προετοιμαστεί κατάλληλα από τον Γιώργο Δώνη και γνώριζε πως θα είναι ενεργό μέλος της ομάδα. Έτσι κι έγινε! Από την τέταρτη αγωνιστική μέχρι το τέλος της διαδικασίας αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια. Έκανε το δικό του... μπαμ στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σε ΟΑΚΑ και Τούμπα αντίστοιχα. Οι καλύτερες εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό ήταν σε εκείνα τα παιχνίδια μέχρι τότε, κάτι που τον γέμιζε αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Το ποδοσφαιρικό του... σχολείο οι Μαουρίσιο, Κουρμπέλης

Την φετινή σεζόν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ίσως είναι από τους πιο τυχερούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού! Η σεζόν είναι ακόμα πιο δύσκολη από πέρσι, όμως ο νεαρός χαφ που γνωρίζει πολύ καλά πως να αγωνιστεί είτε ως εξάρι, είτε ως οχτάρι, έχει την τύχη να έχει στο πλάι του δύο ποδοσφαιριστές με αρκετά μεγάλη εμπειρία.

Ο Μαουρίσιο, είναι πραγματικά... πανεπιστήμιο για τον ίδιο! Δεν το έχει κρύψει άλλωστε κι εκείνος που σε κάθε δηλώσεις του μετά από παιχνίδια που αγωνίζεται μιλάει με εξαιρετικά λόγια για τον συμπαίκτη του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κουρμπέλη, ο οποίος επίσης βοηθάει τον Αλεξανδρόπουλο να μάθει ακόμα καλύτερα τη θέση του. Πρόκειται για έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή, με σωστέ τοποθετήσεις, κλεψίματα, κάθετες κινήσεις, όμως έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης και σε αυτό τον βοηθούν οι δύο συμπαίκτες του.

Ωστόσο, η πορεία του στο «τριφύλλι» είναι μονίμως ανοδική! Φέτος, έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Εκεί μπήκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους κι άλλαξε την εικόνα του «τριφυλλιού» στον άξονα, απέναντι ίσως στο καλύτερο κέντρο του πρωταθλήματος. Έδωσε την ενέργεια που έλειπε στους «πράσινους» οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος κι άξιζαν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Κόντρα στον Παναιτωλικό, είδαμε τον Αλεξανδρόπουλο στη βασική ενδεκάδα να καλύπτει το κενό του Κουρμπέλη. Ήταν και πάλι εξαιρετικός, απέναντι σε ένα σαφώς πολύ πιο αδύναμο αντίπαλο. Όμως ο... καθηγητής για εκείνον Λάζλο Μπόλονι, θέλοντας να τον επιβραβεύσει για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του την φετινή σεζόν, τον άφησε για πρώτη φορά 90 λεπτά στο παιχνίδι. Είναι δεδομένο πως ο νεαρός χαφ ζει τις καλύτερες μέρες της σύντομης καριέρας του, όμως είναι ένα παιδί που γνωρίζει πως πρέπει να μείνει προσγειωμένος και να συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται.

Αρχίζει να ακούγεται το όνομά του...

Πλέον ο Αλεξανδρόπουλος δεν λογίζεται στα ταλέντα που έρχονται για να πάρουν την ευκαιρία τους στον Παναθηναϊκό. Τόσο εκείνος, όσο και ο Ζαγαρίτης, πλέον είναι ενεργοί ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του «τριφυλλιού» και παιχνίδι με παιχνίδι η χρηματιστηριακή τους αξία μεγαλώνει και το όνομά τους ακούγεται όλο και πιο έντονα στην αγορά του ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός, γνωρίζει πολύ καλά πως έχει αρκετές περιπτώσεις που μπορούν μελλοντικά να του φέρουν κάποια σημαντικά έσοδα. Μεταξύ αυτών είναι και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και είναι ένας λόγος για τον οποίο ο 19χρονος χαφ έχει όλη την προσοχή του τεχνικού τιμ της ομάδας. Στα συν για τους «πράσινους», αλλά και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, είναι δεδομένα και η έλευση του Πιερ Ντρεοσί. Ο Γάλλος γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά και τον ποδοσφαιριστή και είναι δεδομένο πως θα το πράξει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα