Βόλος: Έτσι ρίσκαρε ξανά ο Λόπεθ και έφτασε στη μεγάλη ανατροπή! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Έτσι ρίσκαρε ξανά ο Λόπεθ και έφτασε στη μεγάλη ανατροπή! (vids)

bet365

Τι έκανε ο Ισπανός τεχνικός του Βόλου για να γυρίσει το ματς από το 3-0 στο 3-3 στη Ριζούπολη, παίρνοντας ρίσκα που του βγήκαν σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τη δουλειά του Άνχελ Λόπεθ στον Βόλο από την αρχή της σεζόν, έχει αντιληφθεί το πνεύμα του νικητή που έχει περάσει στην ομάδα ο Ισπανός προπονητής μαζί με την έμφαση που έχει δώσει στη φυσική κατάσταση. Οι Βολιώτες αρνούνται να χάσουν και ακόμα και να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο έχουν αποδείξει ότι μπορούν μέχρι το τέλος να πάρουν βαθμό ή βαθμούς. Αυτό όμως που πέτυχε ο Βόλος στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα γυρίζοντας το ματς από 3-0 σε 3-3 από το 60' και μετά ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, λαμβάνοντας υπόψη και τις απουσίες που αντιμετώπιζε. Ο Λόπεθ δεν είχε στη διάθεσή του ούτε έναν δεξί μπακ από τους Τέκιο και Ντεντάκη, εκτός ήταν και από τους πλέον χρήσιμους στη μεσαία γραμμή ο Τσοκάνης, ενώ επίσης απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Σάντσες και Μπαριέντος από άμυνα και κέντρο αντίστοιχα, τη στιγμή που και ο Γκουαροτσένα είχε τεθεί εκτός ομάδας.

Ο Λόπεθ δεν φοβήθηκε για ακόμα μια φορά να πάρει τα γνωστά του ρίσκα και να δικαιωθεί στο τέλος. Και αυτό γιατί δεν θέλει ποτέ να χάνει! Με το σκορ στο 2-0 στην αρχή του δευτέρου μέρους άρχισε να παίζει φουλ επίθεση αλλάζοντας τον σχηματισμό από 4-2-3-1 σε 4-3-1-2 περνώντας στο παιχνίδι επιθετικογενείς παίκτες και βγάζοντας αμυντικούς! Συγκεκριμένα στο 51' ο Νίνης αντικατέστησε τον Μήτογλου με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να παίζει στο κέντρο μαζί με τον Ριένστρα και τον Μαρτίνες και τον Περέα να καλύπτει τη θέση του δεξιού μπακ! Ο Ουάρντα τοποθετήθηκε ως δεκάρι, ενώ ο Γέντρισεκ που πέρασε στο ίδιο λεπτό στη θέση του Κιάκου πλαισίωσε τον Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης! Το 3-0 που ήρθε λίγα λεπτά αργότερα δεν πτόησε τον Λόπεθ και τους παίκτες του και η γρήγορη μείωση του σκορ από τον Δουβίκα σε 3-1 έπειτα από τη σέντρα του δημιουργικού Φεράρι από τα αριστερά έκανε τους Βολιώτες να το πιστέψουν.

Μπαίνοντας στο τελευταίο εικοσάλεπτο (71') ο Λόπεθ έριξε στο ματς και τον άνθρωπο που συνηθίζει να βρίσκει τη λύση ερχόμενος από τον πάγκο, δηλαδή τον Μπαρτόλο, ο οποίος αντικατέστησε τον Μαρτίνες, γυρνώντας τον σχηματισμό πλέον σε 4-4-2. Με τους Ριένστρα και Νίνη στον άξονα, τους Ουάρντα και Μπαρτόλο στις πτέρυγες και τους Δουβίκα και Γέντρισεκ στην κορυφή, την ώρα που ο Περέα συνέχιζε να καλύπτει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας! Με λίγα λόγια ο Λόπεθ είχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο έξι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές ψάχνοντας αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο. Σχετικά γρήγορα ήρθε και το 3-2 από τον Μπαρτόλο στο 79' με τον Βόλο να παίρνει κι άλλες δυνάμεις για την ανατροπή καθώς φαινόταν ότι η ψυχολογία είχε πλέον αλλάξει.

Έχοντας φτάσει στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις, ο Λόπεθ έδωσε την εντολή και στον υψηλόσωμο αμυντικό τον Κολόμπο να προωθηθεί για να πάρει τις βαθιές μπαλιές είτε από πίσω είτε από τα πλάγια, κάτι που είχε συμβεί και σε προηγούμενα παιχνίδια στα οποία ο Βόλος έψαχνε το γκολ στο φινάλε. Κάτι που επίσης βγήκε με τον Αργεντινό στόπερ να βρίσκει δίχτυα μέσα από την περιοχή στο 92' έπειτα από το γέμισμα του Ουάρντα και την ασίστ του Μπαρτόλο και τον Βόλο να γυρίζει με συγκλονιστικό τρόπο το ματς από το 3-0 στο 3-3 και να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Ριζούπολη!

Τα ρίσκα του Λόπεθ και η προπονητική του φιλοσοφία απέδωσαν για άλλη μια φορά καρπούς. Όπως στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό (1-1) όταν είχε περάσει στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα τους Νίνη και Μπαρτόλο αναζητώντας την ισοφάριση, όπως και στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΛ όταν παίζοντας και με παίκτη λιγότερο είχε ρίξει και τον Γκουαροτσένα και τον Μπαρτόλο στο παιχνίδι, παίρνοντας τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας. Τα ρίσκα ευνοούν τους τολμηρούς και ο Λόπεθ εισπράττει τα εύσημα γι' αυτό και φυσικά για την αγωνιστική ταυτότητα που έχει δώσει στην ομάδα του.

Και όλα αυτά συνυπολογίζοντας και τις απουσίες που είχε να διαχειριστεί στα τελευταία παιχνίδια. Ο Λόπεθ πάντως με ανακούφιση θα δει πλέον τα προβλήματα να μειώνονται καθώς Τέκιο και Ντεντάκης επιστρέφουν και θα είναι ξανά διαθέσιμοι αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπως και οι Σάντσες και Μπαριέντος που εξέτισαν. Έτσι στο απουσιολόγιό του θα βρίσκονται μόνο τα ονόματα του Κρητικού και του Τσοκάνη, με τον δεύτερο να αναμένεται να επιστρέψει πλέον με την έναρξη του δευτέρου γύρου το 2021 λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο γόνατο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα