Τσιατσιάμης: «Δεν υπάρχουν πολεοδομικά ή τεχνικά προβλήματα για τον Βοτανικό»

Τσιατσιάμης: «Δεν υπάρχουν πολεοδομικά ή τεχνικά προβλήματα για τον Βοτανικό»

Gazzetta team
Τσιατσιάμης: «Δεν υπάρχουν πολεοδομικά ή τεχνικά προβλήματα για τον Βοτανικό»

bet365

Ο Γενικός Γραμματές του Δήμου Αθηναίου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανησυχία από το θέμα των πιθανών προσφυγών για το έργο της Διπλής Ανάπλασης και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. «Δεν υπάρχουν πολεοδομικά ή τεχνικά προβλήματα. Δεν υπάρχουν... κορμοράνοι και ανασταλτικοί παράγοντες». » τόνισε, ενώ, μίλησε και για τις επιλογές που υπάρχουν για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Αναλυτικά, ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης μίλησε στον ΣΠΟΡFM 94,6 για:

-το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο: «Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν για την αναγκαιότητα του πρότζεκτ. Θα ακολουθήσει ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα εξειδικεύσουμε όλα τα θέματα που υπάρχουν στο μνημόνιο συναντίληψης που υπάρχει. Είναι δεδομένο πως θα εγκριθεί για να προχωρήσουμε στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης».

-το αν υπήρχαν ενστάσεις από την αντιπολίτευση: «Καθένας έχει την ιδεολογική του αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι ο μαζικός αθλητισμός. Γενικά όμως υπήρχε ένα θετικό κλίμα».

-το αν θα υπάρχει κίνδυνος προσφυγών: «Είναι ένα ώριμο πολεοδομικά και περιβαλλοντικά έργο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν… κορμοράνοι. Δεν υπάρχουν παράγοντες που θα μπορούσαν να είναι ανασταλτικοί».

-την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης: «Τα έργα αξιολογούνται με βάση το πόσο ώριμα είναι. Το συνολικό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης είναι ώριμο, συνεπώς μπορούμε να το εντάξουμε σε διάφορες πηγές χρηματοδότησης».

-τις διμερείς συμφωνίες για το έργο: «Έχει αρχίσει η διαδικασία για να διαμορφωθούν οι συνθήκες διμερών συμφωνιών, αρχικά με την κυβέρνηση, με τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε εξειδικευμένο πλαίσιο συμφωνιών με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες. Όλες οι συμφωνίες θα εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο, γιατί έτσι πρέπει να γίνει και όλοι θα γνωρίζουν τι συμφωνούμε με τον καθέναν».

-το θέμα του κλειστού μπάσκετ: «Υπάρχουν επιλογές για το όμορο οικόπεδο και θα τις παρουσιάσουμε στην ΚΑΕ εγκαίρως. Είναι 3-4 χώροι και θα παρουσιάσουμε το μοντέλο στους ανθρώπους της ΚΑΕ. Θέλουμε όταν συζητάμε για το συγκεκριμένο έργο να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα την πρότασή μας. Όλα τα θέματα θα τα συζητήσουμε με την ΚΑΕ. Σε ό,τι αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης, με μέριμνα και δαπάνη του Δήμου Αθήνας θα προτείνουμε το μοντέλο χρηματοδότησης του γηπέδου. Όλα τα ζητήματα θα συζητηθούν πρώτα με την ΚΑΕ και μετά θα κοινοποιηθούν».

-τη μορφή που θα έχει το κλειστό του μπάσκετ και που θα ανήκει: «Θα είναι ένας πολυχώρος, που θα αποτελεί τη φυσική έδρα του μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αλλά θα είναι και πολλαπλών χρήσεων, όπως είναι τα γήπεδα μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη. Για το πού θα ανήκει το οικόπεδο και τη χρηματοδότηση δεν θα ήθελα να πω κάτι μέχρι τη συνάντηση με την ΚΑΕ».

-το αν ανησυχεί για προσφυγές για το κλειστό του μπάσκετ: «Όχι, γιατί είναι ένα έργο που η κατασκευαστική φιλοσοφία του και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν δεν έχει προβλήματα πολεοδομικά ή τεχνικά. Θα ληφθούν όλα υπόψη και όταν έρθει η ώρα θα έχουμε επεξεργαστεί όλα τα ζητήματα αυτά, τεχνικά, πολεοδομικά και νομικά».

-το αν τον φοβίζει κάτι για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης: «Είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μας φοβίζει πραγματικά. Θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί αν ειπωθεί κάτι περισσότερο ή λιγότερο μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στο πρότζεκτ. Δεν φοβάμαι τίποτα που να μπορεί να το σταματήσει, γιατί έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια, αλλά θα γίνονται γνωστά όταν ολοκληρώνονται».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE NEWS FEED