Παναθηναϊκός: Ένα άνετο απόγευμα με την ποιότητα του Βιγιαφάνιες!

Παναθηναϊκός: Ένα άνετο απόγευμα με την ποιότητα του Βιγιαφάνιες!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ένα άνετο απόγευμα με την ποιότητα του Βιγιαφάνιες!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό, τις καταπληκτικές επαφές του... αναρχικού Βιγιαφάνιες και την αποτελεσματικότητα του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Έδωσε στην αναμέτρηση την τροπή που πρέπει να έχουν αυτά τα παιχνίδια, όταν υποδέχεται δηλαδή ομάδες από τα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας. Το Τριφύλλι πάτησε... γκάζι στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκανε πολλές ευκαιρίες αλλά ήταν απόλυτα αποτελεσματικό στις στιγμές που πάτησε με καλές προϋποθέσεις την αντίπαλη περιοχή και με το 2-0 της ανάπαυλας κατάφερε να βάλει από νωρίς τέλος στην σεμνή τελετή, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό, οποίος πλήρωσε τα λάθη στην ανασταλτική του συμπεριφορά και την αδυναμία να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο με την μπάλα στα πόδια.

Στα αξιοσημείωτα των δύο γκολ που πέτυχε το Τριφύλλι, είναι η πρώτη ασίστ του Φακούντο Σάντσες στο πρωτάθλημα με ιδανική σέντρα προς τον Μακέντα και φυσικά η παρθενική φορά που οι πράσινοι βρίσκουν γκολ(έστω και από το αυτογκόλ του Λιάβα) σε επιθετικό τρανζίσιον, μετά την συνεργασία Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Ζαγαρίτη.

Το σύνολο του Μπόλονι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν το απόλυτο αφεντικό. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια, συγκέντρωση, εξαιρετική συμπεριφορά όταν έπρεπε να ανακτήσει την κατοχή, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό πέντε φορές αλλά μέτρησαν(ορθά) οι δύο και μετά από έναν ολόκληρο μήνα και δύο σερί ήττες από Ατρόμητο και Ολυμπιακό, επέστρεψε στις νίκες και παράλληλα μείωσε την διαφορά από τον Άρη. Ακόμη, βέβαια είναι πολύ μακριά ακολουθεί ντέρμπι με την ΑΕΚ...

Ο Βιγιαφάνιες κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο

Πρώτη φορά βασικός στην δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Επιστροφή σε ενδεκάδα μετά από σχεδόν εννιά μήνες. Ο Λουκάς Βιγιαφάνιες ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο. Αν και στο 4-4-2 του Μπόλονι η αρχική τοποθέτηση του ήταν αριστερό χαφ, έγινε ξεκάθαρο από το πρώτο λεπτό πως η εντολή ήταν να κλείνει προς τα μέσα και να γίνει επιτελικός μέσος, αν και αρκετές φορές τον είδαμε και σε ρόλο αμυντικού χάφ, αρκετά πίσω δηλαδή στο γήπεδο για να φτιάξει τις προϋποθέσεις για μια καλή επίθεση.

Όλες του οι επαφές ήταν... μία και μία, έπαιξε σωστά, γρήγορα, κάθετα, έβγαλε μια τρομερή μπαλιά στο ακυρωθέν γκολ του Αϊτόρ, είχε σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο και έδειξε πως με την ποιότητα που διαθέτει, μπορεί να κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι για την ομάδα του, εκεί που πονάει, στην δημιουργία. Γνωστά πράγματα λίγο ή πολύ.

Ο Αργεντινός έδωσε και λύσεις ανασταλτικά, κυνηγούσε μπάλες, έκλεψε μπάλες αν και πολλές φορές το... παράκανε, καθώς τακτικά ήταν άναρχος, δεν γυρνούσε σε φάση άμυνας στην πτέρυγα να δώσει βοήθειες και τον παρέσυρε πολλές φορές η μπάλα, με τον Μακέντα να καλείται να δώσει βοήθειες και αρκετές φορές να γυρίζει προς τον πάγκο για να ζητήσει... εξηγήσεις.

Η εμφάνιση του Βίγια και ο διαφαινόμενος βαθμός ετοιμότητας του αποτελεί και το μεγαλύτερο κέρδος μετά το τρίποντο που μπήκε στο σακούλι.

Η επιστροφή του Μακέντα στα γκολ

Μπορεί για ακόμη ένα παιχνίδι το δίδυμο Μακέντα-Καρλίτος να μην συνδυάστηκε αρμονικά πάνω στο χορτάρι, να μην είχαν μεταξύ τους συνεργασίες αλλά σήμερα ο Ιταλός επέστρεψε στα γκολ και άνοιξε τον δρόμο της νίκης. Το είχε μεγάλη ανάγκη μετά το ντεφορμάρισμα των τελευταίων 40 ημερών και την τεράστια χαμένη ευκαιρία στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Είχε να σκοράρει από τις 18 Οκτωβρίου και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, έχει ανάγκη την επαφή με το πλεκτό και ενόψει των ντέρμπι ήταν μία πολύ καλή στιγμή να φτιάξει την ψυχολογία του.

Το πρώτο γεμάτο ματς του Αϊτόρ, δεκάρι ο Αγιούμπ

Από κει και πέρα, η εμφάνιση του Αϊτόρ είναι ένας λόγος να χαμογελά ο Μπόλονι. Ο Ισπανός κάλυψε και με το παραπάνω την απουσία του Χατζηγιοβάνη. Έχει συμμετοχή στην φάση του πρώτου γκολ, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και ήταν η πρώτη του τόσο γεμάτη εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Παράλληλα, μετά από δύο μήνες, είχαμε και την επανεμφάνιση του Γιασίν Αγιούμπ. Ο Μαροκινός που ήταν απογοητευτικός επί Ντάνι Πογιάτος στον ρόλο του κεντρικού μέσου, έπαιξε σήμερα για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου τεχνικού, πίσω από τον σέντερ φορ. Με τον ερχομό του Μαουρίσιο, την αλλαγή διάταξης που έχει δύο κεντρικούς μέσους και τον εξαιρετικό Αλεξανδρόπουλο, ο Μαροκινός θα πρέπει να κάνει... παπάδες για να επανέλθει στην ενδεκάδα.

Η απόλυτη ωριμότητα του Αλεξανδρόπουλου

Αφήσαμε για το τέλος τον κορυφαίο σε διάρκεια παίκτη του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι. Ο λόγος για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο που έκλεισε πριν λίγες ημέρες τα 19 αλλά πάνω στο χορτάρι(και στα λεγόμενά του) καταθέτει τεράστια ωριμότητα. Ανακτήσεις κατοχής, κάλυψη χώρων, σωστές μεταβιβάσεις, ενέργεια στο παιχνίδι και ακόμη μία σπουδαία παρουσία μετά από εκείνη στο ντέρμπι. Ο μικρός είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο αγωνιστικό κεφάλαιο του συλλόγου για το παρόν και το μέλλον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.