Μαρτίνς, Γκουαρντιόλα, Φαν'τ Σιπ; Ο Φορτούνης το είπε και το κάνει!

Μαρτίνς, Γκουαρντιόλα, Φαν'τ Σιπ; Ο Φορτούνης το είπε και το κάνει!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Φορτούνη, που έχει «υπογράψει» όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα!

Πάμε να πάρουμε ένα ένα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα…

Ολυμπιακός-Αστέρας 3-0. Το 1-0 ο Φορτούνης μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο. και στα άλλα δύο γκολ είχε συμμετοχή ο Φορτούνης

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0. Ο Φορτούνης απών λόγω μικροτραυματισμού

ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1. Η ισοφάριση από ασίστ του Φορτούνη στον Ελ Αραμπί. Το ακυρωθέν γκολ του Χασάν μετά το δοκάρι του Ελ Αραμπί, από ασίστ του Φορτούνη στον Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0. Το 1-0 από ασίστ του Φορτούνη στον Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός-Απόλλωνας 2-0. Ο Φορτούνης έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, έχοντας έως τότε τρία φάουλ με ισάριθμες φάσεις για Χασάν και Σισέ

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2. Το δεύτερο γκολ, του Μασούρα, από ασίστ του Φορτούνη, που είχε μπει αλλαγή στο 76’

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0. Το γκολ ο Φορτούνης

Άρης-Ολυμπιακός 0-2. Και τα δύο γκολ του Μπουχαλάκη από ασίστ του Φορτούνη, το πρώτο από φάουλ-φαρμάκι και το δεύτερο από σέντρα ακριβείας

Καταμέτρηση: ο Φόρτου έχει υπογράψει τις πέντε από τις εφτά νίκες του Ολυμπιακού κι ακόμη και τη μία ισοπαλία, σε αυτές τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Χάρη στον Έλληνα διεθνή άσο ο πρωταθλητής Ελλάδας βρίσκεται και φέτος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με χρησιμοποίηση του μικρότερη απ΄ ότι θα έπρεπε: 388 λεπτά σε σύνολο 720 λεπτών! Ο Φορτούνης δηλαδή έχει παίξει στο μισό χρόνο του φετινού πρωταθλήματος! Κι έχει ήδη δύο γκολ και πέντε ασίστ! Άρα, ανά 55 λεπτά παιχνιδιού έχει γκολ κι ασίστ…Κι όταν μιλάμε για γκολ κι ασίστ, μιλάμε για τη φάση του καθοριστικού πρώτου γκολ του Ολυμπιακού, όχι να είναι το σκορ 3-0 και να σκοράρει η, να δίνει ασίστ. Άρα, αναφερόμαστε σε υπερπολύτιμα γκολ κι ασίστ.

Κοιτάξτε, κάποιοι λένε ότι ο Φορτούνης πήρε τα πάνω του επειδή τον «έφτιαξε» ολόκληρος Γκουαρντιόλα με δημόσια δήλωση του.

Άλλοι ότι του έκανε καλό που ο Φαν΄τ Σιπ τον έβαλε βασικό στα τρία παιχνίδια της Εθνικής στην τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος και με γκολ κι ασίστ πήρε ψυχολογία.

Άλλοι ότι τον βοήθησε ο Μαρτίνς, γιατί τον έκανε αλλαγή από το ημίχρονο με τον Απόλλωνα, σε παιχνίδι που όντως ο Φορτούνης είχε κάνει και πολλά λάθη και του έδωσε να καταλάβει πώς πρέπει να παίζει και τι (δεν) πρέπει να κάνει.

Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι ο Φορτούνης από την πρεμιέρα κιόλας του πρωταθλήματος είχε βγει και είχε κάνει μία δήλωση, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, δεσμευόμενος κατά κάποιο τρόπο. «Φέτος θα είναι η χρονιά μου», είχε πει. Και το αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο, ότι το εννοεί αυτό που είπε. Ότι είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του ότι θα το έκανε. Το μόνο που έχει να κάνει ο Φόρτου είναι απλά να συνεχίσει έτσι. Και καλύτερα, εγώ θα έλεγα, πολύ απλά γιατί μπορεί και καλύτερα. Ειδικά στο κομμάτι των γκολ. Ήδη θα έπρεπε να είχε περισσότερα γκολ, πολύ απλά γιατί το γκολ το έχει. Και χθες ακόμη θα έπρεπε σε εκείνη την φοβερή πιρουέτα του στο α΄ ημίχρονο, να την τελειώσει με γκολ.-καλά το έκανε βέβαια, τον πούλησε η μπάλα, αλλά με ελάχιστα καλύτερο τελείωμα η μπάλα θα πήγαινε στα δίχτυα και θα μιλάγαμε για μία γκολάρα.

Όπως ξέρω κι ότι θα πρέπει να γίνει μία σωστή διαχείριση (και) στον Φορτούνη. Μέσα σε 17 ημέρες έχει παίξει τρεις φορές με την Εθνική (45, 65 και 90 λεπτά) κι άλλες τρεις με τον Ολυμπιακό (86, 90 και 83 λεπτά). Με ταξίδια σε Μολδαβία, Θεσσαλονίκη και τώρα και σε Μασσαλία. Και καταλάβαμε όλοι χθες ότι μετά το 70-80 έβγαλε κόπωση. Ο Έλληνας άσος είναι το πιο δυνατό όπλο του Ολυμπιακού, ο μοναδικός που μπορεί με τέτοια συχνότητα να δώσει γκολ και να βάλει γκολ. Για την ακρίβεια, αυτός κι ο Ελ Αραμπί, αλλά αντίστροφα, να βάλει πρώτα και να δώσει μετά.

Ο χθεσινός απολογισμός του Φόρτου στο Χαριλάου ήταν εκπληκτικός, στο δημιουργικό κομμάτι: δεν είναι μόνο οι δύο ασίστ στα γκολ του Μπουχαλάκη-έδωσε και τρίτη πάσα για γκολ, στον Ελ Αραμπί, ενώ εύκολα θα μπορούσε να προκύψει γκολ και στη σέντρα του προς τον Χολέμπας στο α΄ ημίχρονο. Κι από δύο (ακόμη) καλές εκτελέσεις κόρνερ και φάολ, είχα επικίνδυνες κεφαλιές ο Σισέ κι ο Σεμέδο.

Και, βέβαια, θα μπορούσε κι ο ίδιος να σκοράρει δύο φορές. Η μεγάλη ευκαιρία του βέβαια ήταν στο α΄ ημίχρονο, με το πλασέ ελάχιστα άουτ, αλλά και στο β΄ ημίχρονο, μετά την έξοδο του Σιαμπάνη στη σέντρα του Χολέμπας, νομίζω ότι θα μπορούσε να πάει πιο γρήγορα και καλύτερα στην μπάλα κι όχι να τον προλάβει ο αμυντικός.

Ο διεθνής μας άσος πήρε πολλές ενέργειες μέσα στον αγώνα, άλλαξε έξοχα παιχνίδι , πέρασε αρκετές ωραίες πάσες στον Λοβέρα. Είχε και κάποιες άσχημες επιλογές, όπως στο α΄ ημίχρονο μία κακή πάσα στον Καμαρά και μία στον Ελ Αραμπί, ενώ υπήρχαν προϋποθέσεις για καλές επιθέσεις. Κόπηκε μία φορά εύκολα για την κλάση του, επίσης στο α΄ μέρος. Αλλά γενικά ήταν απολαυστικός!

Το εξίσου σημαντικό δε, είναι ότι ο Φορτούνης δείχνει διάθεση να βοηθήσει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού τον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς οφείλει να πράττει ένας παίκτης της δικής του κλάσης. Κάπως έτσι τον είδαμε στα πρώτα λεπτά, που ο Μαρτίνς, ατυχώς, τον είχε ξεκινήσει σε ρόλο δεξιού εξτρέμ (από το 10΄τον πέρασε σε ρόλο κεντρικού χαφ κι έκανε τη διαφορά), να γυρίζει πίσω στην άμυνα και να βοηθάει τον Ραφίνια κόβοντας τον προωθημένο αντίπαλο μπακ (Σάκιτς). Αλλά και στο 45’ να επιστρέφει, να κάνει άμυνα και να κλέβει μπάλα από τον Άρη. Και μετά τη μείωση του σκορ του Άρη, ξανά να γυρίζει και να κόβει.

Έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες. Βάζουν γκολ, φτιάχνουν γκολ, και βοηθάνε και αμυντικά! Κι ο Φορτούνης είναι τέτοιος, μεγάλος παίκτης. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να μην σταματήσει, αλλά να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Κι έτσι θα κάνει τη διαφορά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως την έχει κάνει επανειλημμένως και στο παρελθόν.

Άσχετο: Το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να βγουν καθαρά τα σημερινά τεστ για κορονοϊό σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού ενόψει Μασσαλίας. Γιατί ήδη δεν είναι μικρές οι απώλειες του Βαλμπουενά, του Ραντζέλοβιτς και των υπόλοιπων. Η Ολιμπίκ θα έχει κι αυτή απουσίες (Μπαλέρντι, Ράντονιτς κι ίσως Σανσόν), αλλά δεν αφορούν παίκτες-κλειδιά. Για όσους δεν το έχουν προσέξει, αυτή η Μαρσέϊγ που εδώ την έχουν βγάλει της πλάκας, απέχει τέσσερις πόντους της πρωτοπόρου στο γαλλικό πρωτάθλημα Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας, η Ολιμπίκ, δύο ματς λιγότερα, στο γήπεδο της, με ομάδες θεωρητικά του χεριού της (Λανς και Νις). Κι αν τα πάρει, πάει πρώτη με δύο πόντους μπροστά από την Παρί του Νείμάρ και του Εμπαπέ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.