Παναθηναϊκός: Αήττητος στο «σπίτι» του με τον Παναιτωλικό (vids)

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Αήττητος στο «σπίτι» του με τον Παναιτωλικό (vids)

bet365

Σε ρυθμούς Παναιτωλικού έχει μπει ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να αναζητούν την επιστροφή στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες, έχοντας με το μέρος τους την παράδοση απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου.

Τέλος στο νέο αρνητικό σερί που έχει δημιουργηθεί μετά τις ήττες από Ατρόμητο κι Ολυμπιακό θέλει να βάλει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» του Λάζλο Μπόλονι, μετά το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη, θέλουν να γυρίσουν την κατάσταση αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό.

Παρά την ήττα στο ντέρμπι, η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού έχει ανέβει από την καλή εμφάνιση σε αυτό κι όλοι είναι αποφασισμένοι για επιστροφή στις νίκες. Οι «πράσινοι» παρά το κακό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, έχουν καταφέρει να βρίσκονται στο -3 από την εξάδα, κάτι που τους γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Μπροστά τους υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» έχει μια καταπληκτική παράδοση με την ομάδα του Αγρινίου...

Δέκα νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες από το 1976!

Ο Παναθηναϊκός, έχει λοιπόν, καταφέρει να είναι το απόλυτο φιλικό στα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό εντός έδρας από το πρώτο τους παιχνίδι το 1976 έως και σήμερα. Μπορεί στη πρώτη αναμέτρηση το μακρινό 1976 η ομάδα του Αγρινίου να έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα του «τριφυλλιού», όμως από τότε δεν μπόρεσε για πάρα πολλά χρόνια να το επαναλάβει...

Βέβαια, οι δύο ομάδες για πολλά χρόνια μετά το 1977 δεν βρέθηκαν αντιμέτωπες. Αυτό έγινε ξανά το 1999 για παιχνίδι Κυπέλλου στην έδρα του Παναθηναϊκού με τους «πράσινους» να επικρατούν 5-1. Από τότε πέρασαν 13 χρόνια μέχρι ο Παναιτωλικός να επιστρέψει πια στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από τότε έχουν γίνει στην Αθήνα εννέα παιχνίδια, τα οχτώ τα κέρδισε ο Παναθηναϊκός και το ένα (το 2018) έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Μάλιστα, οι τελευταίες δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, έχουν λήξει με εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού με 4-0 και 3-1 αντίστοιχα.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό:

75/76: 1-1

76/77: 4-1

99/00: 5-1 (Κύπελλο)

11/12: 4-0

13/14: 2-0

14/15: 3-1 (Κύπελλο)

14/15: 1-0

15/16: 4-2

16/17: 4-0

17/18: 0-0

18/19: 4-0

19/20: 3-1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα