Η οικογένεια του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα (pics)

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα (pics)

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα (pics)

bet365

Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, με τα στελέχη της να λένε το δικό τους «αντίο» στον θρυλικό Ντιεγκίτο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω των επίσημων λογαριασμών της στα social media, αποχαιρέτησε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος, που είχε αντιμετωπίσει τον Αργεντινό θρύλο στα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ κόντρα στη Νάπολι το 1988 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 1-1 της Τούμπας, έγραψε στο Facebook:

«Είναι ο μεγαλύτερος όλων. Ήταν τιμή μου που αγωνίστηκα απέναντι του. Ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου. Καλό ταξίδι στον κορυφαίο. Σε αυτόν που άλλαξε το άθλημα».

Με τη σειρά τους τα στελέχη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είπαν το δικό τους «αντίο» στον μύθο της μπάλας. Ο Γιώργος Σαββίδης, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του Μαραντόνα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή το 1986. «Ο καλύτερος όλων των εποχών», ανέφερε το μήνυμα που συνόδευε την φωτογραφία.

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Οι Θεοί δεν πεθαίνουν ποτέ».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος, Κυριάκος Κυριάκος, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram: «Δεν ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Για να κερδίσεις τον ανταγωνισμό, πρέπει να συμμετέχεις σ´αυτόν. Ήταν ο Μαραντόνα και όλοι οι υπόλοιποι. Ο άνθρωπος που έγινε Θεός, ο άνθρωπος που νικήθηκε μόνο από τους δικούς του Δαίμονες. Αντίο Ντιεγκίτο».

Τέλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Λευτέρης Δούκας, με μια μακροσκελής ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέρθηκε στον θρύλο της στρογγυλής θεάς:

«Πρωτοακούστηκε πριν το Μουντιάλ του 1982, άπαντες περίμεναν να δουν αυτόν που οι εφημερίδες της εποχής αποκαλούσαν μάγο. Χωρίς διαδίκτυο που προσφέρει κορεσμό και μετρημένες τηλεοπτικές μεταδόσεις. Οι έντυπες περιγραφές ταξίδευαν το μυαλό, έμοιαζαν ωστόσο τόσο υπερβολικές έως εξωπραγματικές.

Από το Μουντιάλ του 86 και μετά, είδαμε όσα δεν έχουμε δει ποτέ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δε χρειαζόταν καλούς συμπαίκτες να τρέχουν για εκείνον, να του ανοίγουν χώρους να του σερβίρουν τελικές.

Το ποδοσφαιρικό λεξικό του έγραφε «σας περνάω όλους όπως θέλω, όποτε θέλω, δείτε το βίντεο να καταλάβετε τι συνέβη»

Απογείωσε μέτριες ομάδες με μέτριους συμπαίκτες, καμία δύναμη δε μπορούσε να τον σταματήσει.

Στο Νάπολι-ΠΑΟΚ δεν υπήρχε μπαλκόνι χωρίς σημαία που τον απεικόνιζε.

Στην Τούμπα μετέτρεψε ένα γήπεδο που έβραζε, σε ησυχαστήριο, για να απολαύσει τον τρόπο που χάιδευε την μπάλα στο ζέσταμα.

Ο θεός του ποδοσφαίρου είναι ζωντανός, όσο θα παραμένουν ζωντανές οι στιγμές που γητεύει την μπάλα…

ΥΓ. Οι εξωγηπεδικές συμπεριφορές συναγωνίστηκαν σε φήμη τα κατορθώματα του εντός γηπέδου, σε τελική ανέδειξαν όμως την ανθρώπινη πλευρά του.

Έζησε μια ζωή γεμάτη συναισθήματα και ακραίες συμπεριφορές, βασανίστηκε από πάθη, αδιαφορώντας όμως τι θα πει ο κόσμος και αν καταστρέφεται η δημόσια εικόνα του.

Αν τον αγαπήσαμε για τις ποδοσφαιρικές στιγμές που μας χάρισε, το τελευταίο ήταν η αιτία να τον λατρέψουμε».

Πρωτοακούστηκε πριν το Μουντιάλ του 1982, άπαντες περίμεναν να δουν αυτόν που οι εφημερίδες της εποχής αποκαλούσαν...

Δημοσιεύτηκε από Λευτέρης Δούκας - doctor στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα